Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Χορός και αρχαίο δράμα - Κέντρο Χορού Ντάνκαν

Νιώστε τη μαγεία της συμμετοχής στον χορό ενός αρχαίου δράματος. «Παίξτε» στα κλασικά έργα των αρχαίων τραγικών. Αισθανθείτε την ιερή μέθεξη ακολουθώντας τα χορικά της Αρχαίας Τραγωδίας και γίνετε ο κορυφαίος ή η κορυφαία του χορού.

Το Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν στον Βύρωνα και η γνωστή και βραβευμένη σκηνοθέτις Τζένη Αρσένη, με δυναμική παρουσία και διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ετοίμασαν για σας έναν κύκλο μαθημάτων με θέμα τα Χορικά και το Αρχαίο Δράμα.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Σάββατο πρωί στο Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν, Χρυσάφης 34 & Δικαιάρχου, στον Βύρωνα και απευθύνονται σε έφηβους, ενήλικες αλλά και σε σπουδαστές θεάτρου.
Πρόκειται για μια σπουδή στα χορικά του Αρχαίου Δράματος με έμφαση στην κίνηση, τον ρυθμό και τη μουσικότητα. Στις συναντήσεις θα αναπτυχθούν πρακτικές που συνδέουν την κίνηση με τον λόγο, αναδεικνύοντας τη σημασία του Χορού στο Αρχαίο Δράμα και τον καθοριστικό ρόλο κάθε μέλους του στο συνολικό αποτέλεσμα.

Στο τμήμα εφήβων, μέσα από την πρακτική μελέτη των χορικών, οι μαθητές θα κατανοήσουν και θα αγαπήσουν περισσότερο το Αρχαίο Δράμα, προσεγγίζοντας μέσα από την κίνηση το περιεχόμενο των έργων που διδάσκονται στο σχολείο.

Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφές:
Τηλ: 210 7621 234 Email: info@duncandancecenter.org

Η Τζένη Αρσένη είναι Σκηνοθέτις, και Διδάκτωρ Φιλοσοφίας. Σπούδασε Θεατρολογία και Σκηνοθεσία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου “Royal Holloway και έκανε τη διδακτορική της διατριβή στην Αισθητική Φιλοσοφία, την Όπερα και την Αρχαία Τραγωδία στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Δίδαξε Σκηνοθεσία στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.  Έχει σκηνοθετήσει όπερα και πολλά θεατρικά έργα στην Ελλάδα, αλλά και σε μεγάλες σκηνές όπερας του εξωτερικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου