Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

«Κόσμος Γωνία» του Αλέξη Σταμάτη στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου οδού Κεφαλληνίας

Η παράσταση Κόσμος/Γωνία, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Αλέξη Σταμάτη, ανεβαίνει στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου οδού Κεφαλληνίας σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη από τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.  Πρόκειται για δύο μονολόγους - «Η Τελευταία Μάρθα» και τα  «Μεσάνυχτα σ’ έναν τέλειο κόσμο» τους οποίους ερμηνεύουν οι Νίκος Αλεξίου και Νίκος Αρβανίτης, αντίστοιχα.

Ο Σάκης και ο Φώτης είναι δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι που τους ενώνουν όμως πολλά. Το κύριο είναι η μοναξιά και ο εγκλεισμός. Και οι δυο ζουν μόνοι στο μικρό σπίτι-φωλιά τους όπου ταΐζουν τις φαντασιώσεις και τις μνήμες τους. Ο μεν Σάκης («Η Τελευταία Μάρθα»), με ονειροφαντασίες που προβάλλει στον απέναντι ψιλικατζή ο δε Φώτης («Μεσάνυχτα σ’ έναν τέλειο κόσμο»), πλαισιωμένος από κασέτες που καταγράφουν όλο του το  παρελθόν, ‘’κλέβει’’ τον νεότερο εαυτό του για να δημιουργήσει ένα έργο. Δύο χαρακτήρες που ολισθαίνουν στο δίπολο φαντασία-πραγματικότητα και από τα σπαράγματα της μνήμης- κατασκευασμένης η μη- δημιουργούν πραγματικές συνθήκες σ έναν ενεστώτα που καίει.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Αλέξης Σταμάτης
Σκηνοθεσία: Άρης Τρουπάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Νίκα

Ερμηνεία: Νίκος Αλεξίου «Η Τελευταία Μάρθα»
Ερμηνεία: Νίκος Αρβανίτης «Μεσάνυχτα σ’ έναν τέλειο κόσμο»

Το έργο «Κόσμος/Γωνία» του Αλέξη Σταμάτη κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Σοκόλη

INFO:
Β’ Σκηνή  του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας
Κεφαλληνίας 18 Κυψέλη
Πληροφορίες – κρατήσεις: 2114117878

Παραστάσεις:
Από 22 Οκτωβρίου
Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00 

Διάρκεια:
75 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό: 15 ευρώ
Φοιτητικό: 10 ευρώ
Άνεργοι & Ατέλειες: 5 ευρώ 

Προπώληση: 
Viva.gr, 11876, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Αθηνόραμα.gr, Viva Kiosk Σύνταγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου