Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Ο Σταύρος Σιόλας και η Ευτυχία Μητρίτσα στη Σφίγγα

Ο Σταύρος Σιόλας και η Ευτυχία Μητρίτσα, μετά τις καλοκαιρινές τους κοινές συναυλίες, όπου γεύτηκαν δυνατές στιγμές και φώτισαν όλα όσα συνδέουν τις ξεχωριστές προσωπικές τους διαδρομές, ενώνουν ξανά τις φωνές τους και τα τραγούδια τους σε μία μοναδική  βραδιά στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, στη μουσική σκηνή Σφίγγα.

Εξαιρετικοί τραγουδιστές και οι δύο, καταφέρνουν ο καθένας με το δικό του  τρόπο, να μπλέκουν το σήμερα με το χθες, τις σπουδαίες  μνήμες της παράδοσης και του λαϊκού τραγουδιού, με τη σύγχρονη τραγουδοποιία, φανερώνοντας έτσι με τις επιλογές τους τη βαθιά τους ελληνική μουσική ρίζα.

Ο  Σταύρος μέσα από την προσωπική του δισκογραφία, αλλά και πολλές δυνατές συνεργασίες (Γιάννης Κότσιρας, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μανώλης Μητσιάς, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Φωτεινή Βελεσιώτου κ.ά.) μας έχει ήδη χαρίσει τραγούδια που έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει όλοι, όπως τα “Διόδια”, το “Κάθε φορά”, το “Χωρίς εσένα”, την  “Προσμονή”, “Tης Άρνης το νερό” και πολλά άλλα, γεγονός που τον κατατάσσει σε έναν από τους πιο επιτυχημένους και ταλαντούχους τραγουδοποιούς της εποχής μας. Η Ευτυχία έχοντας πολλές αξιόλογες μουσικές συνεργασίες ως τώρα επί σκηνής (Γιώργος Νταλάρας, Μανώλης Λιδάκης, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Μίλτος Πασχαλίδης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Φοίβος Δεληβοριάς κ.ά.) και τρία προσωπικά album, διανύει την πιο ώριμη ερμηνευτική της περίοδο, με τραγούδια παλαιότερα και νέα, που σταθερά κερδίζουν την αγάπη και το ενδιαφέρον του κόσμου στις εμφανίσεις της,  όπως το “Πηγάδι”, το “Βγάλ΄το από μέσα σου”, το “Mου λένε να μη σ’ αγαπώ, το “Χίλιες φορές σε έχασα”, η “Ηλέκτρα” κ.ά.

Αυτό το φθινόπωρο τους βρίσκει παρέα, με τα νέα τους τραγούδια- που κυκλοφόρησαν πριν λίγους μήνες: η “Βόλτα” του Σταύρου και “Τα Αφρικάνικα” της Ευτυχίας - με νέα σχέδια δημιουργικά κι ένα τραγούδι έκπληξη, που θα μοιραστούν επί σκηνής στη φιλόξενη "Σφίγγα".

Οι δυο τους,  εξωστρεφείς κι επικοινωνιακοί, μαζί με ένα ακουστικό σύνολο τεσσάρων μουσικών,  υπόσχονται να μας παρασύρουν σε ένα μουσικό ταξίδι, όπου τα γλέντια μπλέκονται με τις προσωπικές εξομολογήσεις και το αστικό τοπίο με το διονυσιασμό ενός πανηγυριού, χαρίζοντάς μας  δυνατές ερμηνείες και στιγμές ατόφιας συγκίνησης και μέθεξης.

Μαζί τους επί σκηνής οι Ευγενία Πανταζόγλου στα πνευστά, Δημήτρης Καζάνης στο βιολί, Στέλιος Φραγκούς στο πιάνο και Αιμίλιος Μπαριαμπάς στο μπάσο.

ΟΡΓΑΝΩΣH ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ARTONICA PRODUCTIONS

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845
sfigamusic@gmail.com

Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος στο μπαρ: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου