Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

« Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες » για 4η συνεχόμενη χρονιά! στο Τρένο στο Ρουφ

Μετά από τη θερμή αποδοχή του κοινού και τις sold-out παραστάσεις για τρία συνεχόμενα χρόνια, η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ συνεχίζει για 4η χρονιά το επιτυχημένο ταξίδι της στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου  «το Τρένο στο Ρουφ» με την παράσταση «Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες», κάθε Κυριακή στις 11:30.

Η απολαυστική αυτή περιπέτεια έχει ξεχωρίσει για το υπέροχο πρωτότυπο κείμενό της, το οποίο υπογράφουν οι συγγραφείς Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (Ιδρυτικά μέλη της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ και βραβευμένοι με Κρατικά βραβεία Συγγραφής το 2007 και το 2015 και με το διεθνές White Raven το 2016), την ευρηματική σκηνοθεσία του Γκάυ Στεφάνου, το ζωντανό τραγούδι και τη διάδραση με τα παιδιά. Η ιστορία που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, μεταφέρθηκε πρόσφατα και σε βιβλίο και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ενώ η πρωτότυπη μουσική της παράστασης κυκλοφόρησε σε cd από τη RAW MATERIAL.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Ένας πρίγκιπας που σταματά ξαφνικά να τρώει και να μιλάει, φέρνει τους δυο καλύτερους μάγειρες του βασιλείου στην αυλή του αυταρχικού Βασιλιά, με τη διαταγή να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ετοιμάσουν το ωραιότερο γεύμα. Η συνεργασία, όμως, ανάμεσά τους μοιάζει αδύνατη, το χάσμα μεταξύ τους τεράστιο και η θέση στο παλάτι που περιμένει τον νικητή, μία και μοναδική! Μα, τι επιτέλους τραβάει η όρεξη του πρίγκιπα; Όταν τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο, θα αναχωρήσουν για τη Χώρα της Σκέψης, όπου οι σκέψεις όλων (ακόμα και των ίδιων των παιδιών της παράστασης!) πετάνε στον αέρα και ακούγονται δυνατά. Από αυτό το παράξενο, όμως, και μαγικό μέρος, κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει αν δεν μάθει πρώτα… να ακούει!

Η φιλία, ο σεβασμός της διαφορετικότητας και η αξία της συνεργασίας είναι θέματα που θίγονται στο έργο αυτό. Πώς μπορούν άνθρωποι με διαφορετικά πιστεύω και κουλτούρα να συνεργαστούν, απαλλαγμένοι από χρόνιες προκαταλήψεις  που έχουν ο ένας για τον άλλον; Πώς γίνεται κάτι που φαντάζει ακατόρθωτο για τον έναν, να λύνεται ως δια μαγείας όταν αποφασίζουν να συνεργαστούν τέσσερα χέρια και δυο μυαλά; Πραγματεύεται, επίσης, την όποια αίσθηση ανωτερότητας και εξουσίας που δεν αφήνει περιθώρια διαλόγου, απορρίπτοντας, έτσι, όποιον δεν συμφωνεί μαζί μας. Την αναγκαιότητα να ακολουθεί κανείς τα όνειρά του και τις πραγματικές του επιθυμίες, από τις οποίες όμως μας αποπροσανατολίζει ο διαρκής ο ανταγωνισμός και η πίεση να είμαστε πάντα και σε όλα οι καλύτεροι!

Παιχνιδιάρικη διάδραση με τα παιδιά υπάρχει σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, αλλά ακόμα και πριν από αυτήν, αφού στο υπέροχο βαγόνι - φουαγιέ  του τρένου, οι ηθοποιοί υποδέχονται τα παιδιά και τα εισάγουν στο Θεατρικό Βαγόνι προκειμένου να συνταξιδέψουν!
Η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, με πολλές επιτυχίες όπως: «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή», «Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των Ήχων», «Απαγορεύεται η Μουσική!», «Μίλα και Σουτ», «Ο κόσμος ανάποδα» κ.α. παρουσιάζει τώρα την μαγευτική παράσταση «Δύο Ξεροκέφαλες Κουτάλες» για 4η συνεχή χρονιά, για τους μικρούς και μεγάλους θεατές που δεν πρόλαβαν ακόμα να δουν την παράσταση!

Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου- Έμη Σίνη,
Σκηνοθεσία-Σκηνικά: Γκάυ Στεφάνου,
Στίχοι - Κοστούμια: Έμη Σίνη, 
Μουσική: Άγγελος Αγγέλου,
Ηχογράφηση: Γιώργος Ζιώτας,
Αφίσα: Κώστας Θεοχάρης
Παίζουν οι: Τάσος  Δημητρόπουλος, Θανάσης Ισιδώρου, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Θεατρικό Βαγόνι
κάθε Κυριακή στις 11:30
Πρεμιέρα 4/11/2018
Γενική Είσοδος 10€

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theatre/amaksostoixia-theatro-to-treno-sto-rouf/duo-kserokefales-koutales/
Κρατήσεις για καθημερινές πρωινές παραστάσεις για σχολεία (9.30π.μ & 11.00π.μ) στα τηλέφωνα: 210-8674657, 210-8665144 (Δευτ-Παρ 9.30-14.30) και στο theatropol@otenet.gr  

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ
Τηλ. 210 5298922 / 6937 604988
καθημερινά (εκτός Δευτέρας) 10.00–14.00 & 18.00–22.00
Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως
10’ με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός
Free Wi-Fi / Δωρεάν Parking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου