Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Αφιέρωμα στον Αλέκο Σακελλάριο στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα

Μετά την αποθέωση που γνώρισε την περσινή χρονιά η μουσικοθεατρική παράσταση «ΧΙΩΤΗ,ΜΑΜΠΟ!» , οι συντελεστές της, υπόσχονται μια ολοκαίνουρια, ακόμη πιο ξεσηκωτική παράσταση γεμάτη αναμνήσεις,  όπου θα ζήσουμε, για άλλη μια φορά, όλη την, αξεπέραστη σε επιτυχία, διαδρομή ενός από τους σπουδαιότερους κειμενογράφους αλλά και στιχουργούς, που γνώρισε ο τόπος μας, από τους σημαντικότερους ανανεωτές της μεταπολεμικής νεοελληνικής κωμωδίας και από τους σημαντικότερους στιχουργούς του  ελληνικού τραγουδιού. Του Αλέκου Σακελλάριου!

Η μουσική αυτή παράσταση με τίτλο «Τα τραγούδια του Αλέκου» ακολουθεί τη "στιχουργική πορεία" του Αλέκου  Σακελλάριου και  ανεβαίνει σε κείμενα και σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη , ενορχήστρωση Γιώργου Κωνσταντινίδη και με μουσικό σύμβουλο τον Στέλιο Τζανετή . "Λατέρνα ,φτώχεια και …Σακελλάριος"  θα είναι το σύνθημα της φετινής χρονιάς . Και όλα αυτά φυσικά με διαλόγους διανθισμένους με απίστευτες ατάκες από τις ταινίες που άφησαν εποχή!

Παίζουν και τραγουδούν οι Αλίκη Ζαχαροπούλου, Άννα Μελίτη, Νεφέλη Οικονόμου και Νικόλας Παπακωνσταντίνου ενώ παίζουν οι μουσικοί Στέλιος Τζανετής στο μπουζούκι, Γιώργος Κωνσταντινίδης στα πλήκτρα και Κωνσταντίνος Ζέρβας στα τύμπανα.

Ο Αλέκος Σακελλάριος έγραψε μόνος ή συνεργαζόμενος, περίπου 200 θεατρικά έργα και 60 κινηματογραφικά σενάρια. Γνωστότερα από αυτά είναι: Οι Γερμανοί ξανάρχονται, Ένας ήρωας με παντούφλες, Ένα βότσαλο στη λίμνη, Σάντα Τσικίτα,  Θανασάκης ο πολιτευόμενος, Δεσποινίς ετών 39, Ούτε γάτα, ούτε ζημιά, Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες, Ο φίλος μου ο Λευτεράκης, Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο, Η θεία απ' το Σικάγο, Η καφετζού, Η κυρά μας η μαμή, Ο Ηλίας του 16ου, Το ξύλο βγήκε απ' τον Παράδεισο, Τα κίτρινα γάντια, Αλίμονο στους νέους, Η Αλίκη στο ναυτικό, Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης, Χτυποκάρδια στο θρανίο, Το δόλωμα, Υπάρχει και φιλότιμο.

Πιάνοντας το νήμα από την αρχή, γρήγορα ξετυλίγεται μια απίστευτη διαδρομή πασίγνωστων και λατρεμένων τραγουδιών από τα θεατρικά του έργα και τις επιθεωρήσεις που άφησαν εποχή: "Θα ξανάρθεις - Σαν κι απόψε - Λες και ήταν χθες- Μάρω Μάρω- Παλιά γειτονιά- Άσε τον παλιόκοσμο να λέει -Θα σε πάρω να φύγουμε - Πάμε σαν άλλοτε- Θα γυρίσει κι ο τροχός - Άρχισαν τα όργανα - Το μονοπάτι- Το τραμ το τελευταίο-Η Βαλίτσα -‘Αλα -Ένα βράδυ που 'βρεχε- Βρε πως μπατιρίσαμε -Η γυναίκα είναι ζημιά -Ένας κορίτσαρος", αλλά και τραγούδια από τις μοναδικές του ταινίες που ακόμη και σήμερα κάνουν μεγάλη τηλεθέαση όταν προβάλλονται όπως τα "Είμαι άντρας και το κέφι μου θα κάνω - Γαρύφαλλο στ΄ αυτί -Αχ βρε παλιομισοφόρια - Φούστα Κλαρωτή - Πες μου μια λέξη -Ας είν΄ καλά το γινάτι σου - Ας πάει και το παλιάμπελο - Καροτσέρη -Δημήτρη μου Δημήτρη μου -Είναι το στρώμα μου μονό - Σήκω χόρεψε συρτάκι- Θέλω τα ώπα μου - Κέρκυρα –Κέρκυρα - Υπομονή"   και τόσα άλλα .

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845 
sfigamusic@gmail.com

Ώρα έναρξης: 20.00
Είσοδος σε τραπέζι: 15 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου