Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Εργαστήριο υποκριτικής της Ομάδας Νάμα - Master/Slave (Κυρίαρχος – Υποτασσόμενος)

Το θεατρικό εργαστήριο Studio NAMA ιδρύθηκε το 1992 από την Ελένη Σκότη και αποτελεί μια από τις βασικές συνιστώσες των δραστηριοτήτων τού θεάτρου Επί Κολωνώ.
Οι βασικές αρχές της μεθόδου που ακολουθείται στο Studio Νάμα από την Ελένη Σκότη, είναι βασισμένη στο σύστημα του Στανισλάφσκυ, όπως έχει εξελιχθεί σήμερα στην Αμερική και στην Αγγλία.

Eιδικές Τεχνικές Υποκριτικής
• Master - Slave   (Κυρίαρχος – Υποτασσόμενος)

Έναρξη από 14/11 - κάθε Τετάρτη (19:00-21:30)

Στο παγκόσμιο θέατρο, οι συγγραφείς πολύ συχνά εμπνέονται και γράφουν για χαρακτήρες που είναι αυταρχικοί, αδίστακτοι, σκληροί, σε αντίθεση με άλλους χαρακτήρες που είναι αδύναμοι, αναποφάσιστοι και φοβισμένοι. Μέσα από την εικοσαετή πείρα στη διδασκαλία υποκριτικής, η Ελένη Σκότη, έχει αναπτύξει και επικεντρωθεί λεπτομερώς στη δυναμική που δημιουργείται επί σκηνής ανάμεσα στον χαρακτήρα που ονομάζουμε Master (Kυρίαρχος) και αντίστοιχα στον χαρακτήρα που ονομάζουμε Slave (Yποτασσόμενος).

Στη διάρκεια του μαθήματος, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα πιο σκοτεινά σημεία του εαυτού τους χωρίς ντροπή ή συστολή και τελικά να ανακαλύψουν τι είναι αυτό που ενώνει και χωρίζει τους ανθρώπους που είναι εύθραυστοι και καταστροφικοί. Μέσα από ανάλυση και ασκήσεις υποκριτικής οι σπουδαστές θα εξοικειωθούν με τα χαρακτηριστικά τύπου του Master και τύπου του Slave που ενυπάρχουν στην προσωπικότητά τους.

Το τμήμα απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, απόφοιτους δραματικών σχολών, αλλά και προχωρημένους μαθητές του εργαστηρίου που έχουν συμπληρώσει δύο περιόδους συμμετοχής στα μαθήματά του. (αποστολή βιογραφικών στο xkolono@otenet.gr).

Πρόγραμμα Μαθημάτων στο Studio NAMA

Μαθήματα ωράριο έναρξη
α. Υποκριτική 1ο έτος α’ τμήμα: Τρίτη 18:00 - 20:30 από 2/10/2018
α. Υποκριτική 1ο έτος β’ τμήμα: Πέμπτη 18:30 - 21:00 από 27/9/2018
β. Υποκριτική 2ο έτος: Τρίτη 20:30- 23:00 από 25/9/2018
γ. Τμήμα Προχωρημένων 1ο έτος: Δευτέρα 21:30-24:00 από 1/10/2018
δ. Master/Slave: Τετάρτη 19:00 - 21:30 από 14/11/2018
ε. Αντιθέσεις χαρακτήρων: Δευτέρα 19:00 - 21:30 από 24/9/2018

Πληροφορίες:

- Τα μαθήματα είναι ετήσια και διαρκούν από τον Σεπτέμβριο του 2018
έως το τέλος Μαΐου του 2019
- Τα μαθήματα παραδίδονται από την Ελένη Σκότη
- Προβλέπονται ειδικές τιμές για όποιον παρακολουθήσει παραπάνω από ένα μάθημα.
- Οι εγγραφές ξεκίνησαν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του θεάτρου στο 210-5138067 για κράτηση θέσεων καθώς και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
-Αποστολή βιογραφικών για συμμετοχή στα σεμινάρια xkolono@otenet.gr
- Πληροφορίες για τα μαθήματα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του θεάτρου Επί Κολωνώ http://www.epikolono.gr
στις σελίδες του θεάτρου στο facebook
θέατρο Επί Κολωνώ https://www.facebook.com/epikolono.gr?fref=ts και
studio NAMA https://www.facebook.com/search/str/studio+NAMA/keywords_top.

Σύντομο Βιογραφικό
Η Ελένη Σκότη είναι σκηνοθέτις και δασκάλα Υποκριτικής. Από το 1993 έως το 1998 δίδαξε αυτοσχεδιασμό και υποκριτική στη δραματική σχολή «Αρχή». Εργάστηκε επί σειρά ετών ως μόνιμη καθηγήτρια υποκριτικής και ρητορικής στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος. Εργάστηκε επίσης ως καθηγήτρια υποκριτικής στο Ωδείο Αθηνών. Έχει ιδρύσει το studio NAMA (studio Υποκριτικής της ομάδας ΝΑΜΑ) το οποίο εδρεύει στο θέατρο Επί Κολωνώ από το 2000. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια διδάσκει στο Εθνικό Θέατρο.

Στο Επί Κολωνώ με την Ομάδα Νάμα έχει σκηνοθετήσει πολλά έργα μεταξύ των οποίων «Αγαπητή Ελένα» (για το οποίο κέρδισε το 1ο βραβείο σκηνοθεσίας του περιοδικού «Αθηνόραμα»), «Η Κατάρα των Πεινασμένων» του Σαμ Σέπαρντ, «Ποτέ μην Κολυμπάς Μόνος» του Ντάνιελ Μακ Άιβορ, «Ραχήλ» του Γρηγορίου Ξενόπουλου στο Εθνικό Θέατρο, το έργο «Rottweiler» του Γκιγιέρμο Έρας σε διασκευή Ομάδας ΝΑΜΑ, το οποίο βραβεύτηκε με τα βραβεία κοινού του Αθηνοράματος αποσπώντας το γ’ βραβείο καλύτερης παράστασης και σκηνοθεσίας, «La Chunga» του Μάριο Βάργκας Λιόσα, «Κίεβο» του Σέρχιο Μπλάνκο, «Αλεπούδες» της Ντων Κινγκ, «Αγαπητή Ελένα» της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια, «Άγριος Σπόρος» του Γιάννη Τσίρου, «Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας» του Κόνορ Μακφέρσον. Στο Σύγχρονο Θέατρο με την Ομάδα Νάμα σκηνοθέτησε τις παραστάσεις «Λεωφορείο ο Πόθος» του Τ. Ουίλιαμς και την «Δύναμη του σκότους» του Λ. Τολστόι.

Τα τελευταία χρόνια στο Θέατρο Εμπορικόν έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «Κράμερ εναντίον Κράμερ» του Avery Corman,  «Ολεάννα» του Ντέηβιντ Μάμετ «Η εκδοχή του Μπράουνιγκ» του Τέρενς Ράτινγκαν, «Η Συλλογή» του Χάρολντ Πίντερ, «Ο Χορός του Θανάτου» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ και «Ο Γυάλινος Κόσμος» του Τένεσι Ουίλιαμς.

Πληροφορίες
Υπεύθυνη επικοινωνίας θεάτρου: Μαρία Αναματερού
Επί Κολωνώ, τηλ 210 5138067, φαξ: 2105146169
www.epikolono.gr e-mail: xkolono@otenet.gr
Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός - Αθήνα
Στάση Μεταξουργείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου