Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

"Μας πήραν Είδηση" στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον

Η κωμωδία της Τάνιας Χαροκόπου σε σκηνοθεσία Κώστα Ζέκου στο ΤΕΧΝΟΧΩΡΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΝ
κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

2ος χρόνος επιτυχίας και για λίγες μόνο παραστάσεις

Μια φαρσοκωμωδία με σεναριακή σπιρτάδα, αντισυμβατικούς χαρακτήρες, με το κάθε της λεπτό αμήχανο και ξεκαρδιστικό.Μοντέρνο, με διεισδυτική και χλευαστική διάθεση, αποδομεί τα πάντα, με υπερβατικό χιούμορ.

Η υπόθεση
Ένας άντρας πεθαίνει στα χέρια δυο γυναικών. Δύο γυναίκες μόνες με αντισυμβατικούς χαρακτήρες και ένας θεοπάλαβος φίλος, προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξαφανίσουν το πτώμα χωρίς να τους πάρουν είδηση. Στην πορεία όμως θα έρθουν αντιμέτωποι με ξέφρενες καταστάσεις και τελικά ….. ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΕΙΔΗΣΗ;

Για την παράσταση είπαν:
“Μια φαρσοκωμωδία στημένη με ευρηματικό τρόπο, παρουσιάζει μέσα από το χιούμορ, τη σάτιρα και τις ατάκες μια μικρογραφία της σημερινής αστικής κοινωνίας. Οι ηθοποιοί κατάφεραν να δημιουργήσουν ευχάριστη ατμόσφαιρα και να «κλέψουν» το γέλιο των θεατών μέσα από τις απίστευτες καταστάσεις που εκτυλίσσονταν. Ένα έργο που μπορεί να ναι ευχάριστο αλλά συνάμα θίγει το κοινωνικό γίγνεσθαι της εποχής μας.” (Εύα Αγραφιώτη,  tritokoudouni.gr )

Μια πρώτη γεύση από την παράσταση
https://youtu.be/6xo1qK1MQkU

Συντελεστές της παράστασης: 
Σκηνοθεσία: Κώστας Ζέκος
Κείμενο: Τάνια Χαροκόπου
Παίζουν: Αθηνά Μαυρομάτη, Γιάννης Μάνιος, Τέτα Σαββάτη, Κώστας Ζέκος
Κοστούμια: Κώστας Κουβάτσος
Σκηνικό : Μάκης Καρράς
Μουσική Επιμέλεια: Κώστας Ζέκος
Φωτογραφίες Αφίσας: Γιώργος Καλφαμανώλης
Σχεδιασμός Αφίσας: Διονυσία Κουβάτσου
Ηχητικά Εφέ: Σωτήρης Λαμπρινάκος
Τραγούδι παράστασης «Μας πήραν είδηση»: Ερμηνεία: Μελίνα Μακρή – Στίχοι: Γιάννης Μάνιος -Μουσική: Φράνκι Λούβαρης

Πληροφορίες 
Έναρξη παραστάσεων: 15 Οκτωβρίου 2018 και για λίγες μόνο παραστάσεις στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα & Τρίτη
Ώρα έναρξης: 21:00
Διάρκεια παράστασης: 80’ (με διάλειμμα)
Τιμή εισιτηρίων: 10 ευρώ (γενική είσοδος) 5 ευρώ (ΑΜΕΑ, ΟΑΕΔ,ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ,ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΟΜΑΔΙΚΟ)
Τεχνοχώρος «Εργοτάξιον» (Διογένους 1 – Στάση Μετρό Άγιος Δημήτριος- Αθήνα- 6983930220)

Λίγα λόγια για τους συντελεστές της παράστασης

ΑΘΗΝΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ -ηθοποιός
Πρωταγωνίστησε δίπλα σε μεγάλα ονόματα, της θεατρικής σκηνής, όπως ο Σωτήρης Μουστάκας, ο Κώστας Βουτσάς, η Μάρθα Καραγιάννη, η Τζέσσυ Παπουτσή, ο Μάρκος Λεζές, ο Γιώργος Κωνσταντίνου, αλλά και ο Μιχάλης Μόσιος. Το όνομά της έχει συνδεθεί άρρηκτα με την επιθεώρηση, και οχι άδικα, αφού έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές, ενώ στο πλούσιο βιογραφικό της έχει και αρκετές τηλεοπτικές παραγωγές. Ποιος δεν θυμάται την Εκάτη, το αντίπαλο δέος της Βίρνας Δράκου (Κάτια Δανδουλάκη) στη “Λάμψη” που προβλήθηκε στον Ant1, “Το μπέρδεμα” πλάι στον Γιώργο Κωνσταντίνου, που προβλήθηκε από το Star, και το “Ο τέταρτος γάμος” στην ΕΡΤ, όπου συμπρωταγωνιστούσε με τον Βασίλη Τσιβιλίκα με τον οποίο υπήρξε καλλιτεχνικό ταίρι θεατρικά, ώσπου εκείνος έφυγε από τη ζωή.
Δεν είναι λίγες και οι παραγωγές κλασικού ρεπερτορίου στις οποίες έχει συμμετάσχει και σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, όπως η «Αννα Καρένινα», στο πλευρό της Μιμής Ντενίση στο έατρο Πορεία ,  «Μουγκό» του Στρατή Καρρά, αλλά και στο «Επτά επί Θήβας» που ανέβηκε στο θέατρο του Λυκαβηττού και στο Ηρώδειο.  Τελευταίες θεατρικές εμφανίσεις της ήταν το επιτυχημένο «Οίκος ευγηρίας, η ευτυχισμένη Δύσις» στο θέατρο «Χατζηχρήστου» και το περσινό «Μας πήραν είδηση”, στο θέατρο Eliart, όπου φέτος ανεβαίνει στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΟΣ – ηθοποιός & στιχουργός
Από τα δυνατά ονόματα του καλλιτεχνικού στερεώματος. Ξεκίνησε την θεατρική του πορεία, τη δεκαετία του '90 δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη στο “Γλυκό πουλί της νιότης” . Ο Ρένος στη τηλεοπτική σειρά “Οι αταίριαστoi” του Mega, ο ντεντέκτιβ Στέλιου στο επεισόδιο “Ο άντρας πεθερά” στην τηλεοπτική σειρά του Mega “7 θανάσιμες πεθερές”, “Solo καριέρα”, “Αχ, Ελένη”, “Τμήμα ηθών”, “Οι τρεις χάριτες” είναι μερικές μόνο από τις πολλές τηλεοπτικές σειρές που έχει στο ενεργητικό του.
Στο θεατρικό σανίδι το ξεκαρδιστικό “Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή”, “Έξαψη (Αγγέλων Βήμα), Κρέας (Αγγέλων Βήμα) και το πιο πρόσφατο “Μας πήραν είδηση” που συνεχίζει τη θεατρική του πορεία για δεύτερη συνεχόμενη θεατρική σεζόν.
Ηθοποιός και στιχουργός, έχει γράψει στίχους για περίπου 30 τραγούδια για μερικές από τις πιο αισθαντικές φωνές του ελληνικού ρεπερτορίου, μεταξύ των οποίων για τους:  Δημήτρη Μητροπάνο (Περπάτησα στο δρόμο σου), Κατερίνα Στανίση (Απολογήσου), Βασίλη Σκουλά (Αγέρας),  Άτζελα Δημητρίου (Δύσκολε άντρα),  Λευτέρη Πανταζή (Αβοήθητο σώμα).

Κώστας Ζέκος -  ηθοποιός & σκηνοθέτης
Έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά του σε ρόλο διτό και διπλά πετυχημένο, του ηθοποιού και του σκηνοθέτη. Στο θεατρικό σανίδι από  το 1989 έως σήμερα έχει συνεχόμενη παρουσία και ένα μακρύ κατάλογο ρόλων σε μερικές από τις πιο γνωστές παραστάσεις όπως το “Είμαι χάλια”, “Αίμα στο χιόνι” το ψυχοκοινωνικο δράμα του Philip Ridley, “Δέκα μικροί νέγροι” της Αγκάθα Κρίστι, “Το κορίτσι του μόλου” του Γιώργου Φραγκούλη, “Το άγνωστο Σπέρμα” της Τάνιας Χαροκόπου,  “Αι 2 Τραγωδίαι” των Σταυρόπουλου-Τάτση, “Οι καρέκλες” του Ευγένιου Ιονέσκο”, “Το δωμάτιο της Βερόνικα” του Ira Levin, “Η Φαλακρή Τραγουδίστρια” του Ε.Ιονέσκο και πλήθος άλλων.
Στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθισε το 1997 με το “Άστα να πάνε...Άστα” του Τάκη Μακρυγιάννη που έκανε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα για να ακολουθήσει ένα χρόνο μετά “Το Δικό σου χθες” των Μιχηλίδη-Μακρίδη. “Λευκές σελίδες” του Βαγγέλη Δουκουτσέλη, “Ο μονόλογος της Απόρρψης” του Β.Δουκουτσέλη, “Diva” του Κ.Ιωακειμίδη, “Βάλε τ' άσπρα σου” όπου εκτός από τον σκηνοθετικό ρόλο είχε και αυτό του συν-σεναριογράφου μαζί με τον Τ.Ιωσηφίδη, το “Τι κι αν είμαστε και ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ” και το “Συνομιλώντας με τις φίλες μου”. Το “Μας πήραν είδηση” όπου πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί φέτος για δεύτερη χρονιά, ανεβαίνει για λίγες μόνο παραστάσεις στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον.

ΤΕΤΑ ΣΑΒΒΑΤΗ - ηθοποιός
Την γνωρίσαμε μέσα από την τηλεοπτική σειρά του ANT1, “Της Αγάπης Μαχαιριά” σε σκηνοθεσία του Στράτου Μαρκίδη, υποδυόμενη την Αγάπη Σταματάκη. Ακολούθησε το “Χωρίς Όρια” του Στράτου Μαρκίδη στον ΑΝΤ1, “To Κόκκινο Δωμάτιο” στο Mega σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, “Η Αδελφή, της Αδελφής, της Αδελφής μου” σε σκηνοθεσία Δ.Αρβανίτη για τον Alpha και η πιο πρόσφατη σειρά του ΣΚΑΙ “Προδοσίες” σε συν-σκηνοθεσία Ιατρίδη-Καρφή.

Την ξεχωρίσαμε μέσα από τους θεατρικούς της ρόλους, αυτό της Τζούλια στο “Δον Καμίλλο” που έκανε καλοκαιρινή περιοδεία με το Θέατρο Νοτίου Αιγαίου στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Ζαχαρά Αγγελάκου, στο ρόλο της Ζωής στον “Μαμάκια” στο θέατρο Μπρόντγουεη σε σκηνοθεσία Βασίλη Πλατάκη και  φέτος συνεχίζει το ρόλο της Ήρας στο “Μας πήραν Είδηση” σε σκηνοθεσία Κώστα Ζέκου που συνεχίζει την περσινή θεατρική του επιτυχία, στο θεατρικό σανίδι του Τεχνοχώρου Εργοτάξιον αυτή τη φορ

Ελευθερία Καμπούρογλου
Υπεύθυνη επικοινωνίας
ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΝ
e-mail: kambouroglou@yahoo.gr
facebook: Eleftheria Kambouroglou

Τεχνοχώρος Εργοτάξιον
Διογένους 1, Άγιος Δημήτριος. Μετρό Δάφνης. (Έξοδος Στριγγάρη/Αγίου Δημητρίου)
Τηλέφωνο: 6983930220

Λίγα λόγια για τον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον
Μια φρέσκια ιδέα, ένας πολυχώρος τέχνης, με προδιαγραφές black box και ένα φιλόξενο φουαγιέ με retro διακόσμηση, που φιλοξενεί εκτός απο θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, αφιερώματα και φεστιβάλ, συμπληρώνει το καλλιτεχνικό κενό των νοτίων προαστίων. Η θεατρική σκηνή τα τελευταία 3 χρόνια έχει φιλοξενήσει πλήθος θεατρικών παραστάσεων παιδικών και ενηλίκων, σε μια αίθουσα, χωρητικότητας 50 ατόμων, φτιαγμένη με απλότητα και κύριο στόχο την εγγύτητα και την επαφή με τους θεατές. Η πρόσβαση είναι εύκολη, καθώς πλήθος αστικών συγκοινωνιών και του μετρό βρίσκεται παραπλεύρως του Τεχνοχώρου, ενώ ο χώρος διαθέτει και ένα μικρό πάρκινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου