Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

«Όταν στον δρόμο περπατώ»: Η νέα περιπέτεια του παππού Δημήτρη στα βιβλιοπωλεία

Μια ακόμη περιπέτεια περιμένει τα αγαπημένα εγγόνια του τετραπέρατου παππού Δημήτρη. Αυτή τη φορά, η βόλτα τους θα είναι διαφορετική. Ο παππούς δεν θα τα κρατήσει απλά από το χέρι μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους, αλλά θα τους μάθει όλα τα μυστικά για να βαδίζουν με ασφάλεια στους δρόμους της πόλης. Θα τους εξηγήσει ποιος έχει προτεραιότητα, πότε μπορούν να κατεβαίνουν από το πεζοδρόμιο, γιατί υπάρχουν φανάρια… Με απλά λόγια, θα τους διδάξει όλους τους κανόνες για τους πεζούς που -εδώ που τα λέμε- ακόμη και εμείς οι μεγάλοι πολλές φορές παραβαίνουμε μέσα στη βιάση και στο όνομα της εμπειρίας μας.

Η Άντα Γανώση γράφει και εικονογραφεί μια ιστορία τρυφερή και απόλυτα κατανοητή, μέσω της οποίας θα βοηθήσει τα παιδιά να περπατούν με ασφάλεια στην πόλη. Αλλά και να είναι ελεύθερα, αφού μ’ αυτές τις καινούριες γνώσεις θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη των γονιών τους, κάνοντας τα πρώτα αυτόνομα βήματά τους χωρίς εποπτεία. Σ’ αυτή την προσπάθεια, βασικό ρόλο θα παίξουν και οι δραστηριότητες στο τέλος του βιβλίου: Ένας διασκεδαστικός τρόπος να αφομοιώσουν οι μικροί αναγνώστες όλα όσα έμαθαν.
Και, έτσι, φτάνοντας στην τελευταία σελίδα, να μπορούν να πράττουν αυτό που λέει το τραγούδι που σκαρφίστηκε ο παππούς Δημήτρης:

Κοιτάζω δεξιά,
κοιτάζω αριστερά,
ακούω προσεχτικά.
Και μόνο όταν τα αμάξια
είναι μακριά,
περνάω γρήγορα
και σταθερά.

Όταν στον δρόμο περπατώ 
Συγγραφέας και εικονογράφος: Άντα Γανώση
Εκδόσεις: Πορφύρα
Λιανική τιμή: 6 ευρώ
Σελ. 36
ISBN: 978-618-5197-39-1

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν ακόμη τέσσερα βιβλιαράκια: 
-Στην εξοχή με τον παππού Δημήτρη
-Στην εκκλησία με τον παππού και τη γιαγιά
-Ο παππούς αρρώστησε
-Χριστούγεννα με τον παππού Δημήτρη

Για παραγγελίες, καλέστε τις εκδόσεις Πορφύρα στο τηλέφωνο: 213 0291224 ή επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα των εκδόσεων: www.porphyrabooks.gr

Η Άντα Γανώση συστήνεται…
Γεννήθηκα και ζω με την οικογένειά μου στην Αθήνα, την πόλη που αγαπώ. Εδώ σπούδασα γραφικές τέχνες και στο Μιλάνο κόμικς και εικονογράφηση. Μέχρι τώρα έχω εικονογραφήσει αρκετά κόμικς με ήρωες αστείους και τρυφερούς, που ήσαν τυχεροί, γιατί έδωσαν χαρά και αγαπήθηκαν. Όταν ήμουν πιο νέα, εργάστηκα σ' ένα στούντιο δημιουργίας κινουμένων σχεδίων. Έτσι κατάφερα να φτιάξω μερικά φιλμάκια για την ΕΡΤ. Αγαπώ, όμως, και το θέατρο, γι' αυτό για ένα χρόνο έγινα μια κλόουν ορειβάτισσα. Ηθοποιός δεν κατάφερα να γίνω, όμως είμαι η μαμά του Ντίνου και του Μάρκου, που είναι αληθινά παιδιά, και βέβαια μαμά πολλών καρτούν, δηλαδή της Φανής, του Πρωτεσίλαου, του Δημήτρη, του Θάνου, της Φλώρας κ.τ.λ. Τώρα τελευταία γράφω και κείμενα που θα εικονογραφήσω. Ελπίζω να πάνε καλά, γιατί έχω πολλές ιστορίες να σας πω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου