Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Performance Art Workshop "Do IT"

Το εργαστήριο Performance Art “Do IT”, ανοίγει τις πόρτες του σε καλλιτέχνες (εικαστικούς, ηθοποιούς, χορευτές, κινηματογραφιστές, συγγραφείς, ποιητές, φωτογράφους, μουσικούς κ.α.). Παράλληλα, είναι ανοιχτό σε όποιον θέλει να δοκιμάσει και να ερευνήσει την τέχνη της performance, να ανακαλύψει νέες πτυχές του εαυτού του και να αναπτύξει «εργαλεία» για την μετέπειτα καλλιτεχνική του πορεία.

Οι συναντήσεις ξεκινούν την Πέμπτη 1 Νοεβρίου στις 18:30 στο TWIXTlab https://www.facebook.com/twixtlab/ (Εμπεδοκλέους 19, πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι) με εισηγήτρια την performance artist και σκηνοθέτιδα Βέρα Ιόνα Παπαδοπούλου.

Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί σε 20 ομαδικές συναντήσεις οι οποίες περιλαμβάνουν θεωρία, ασκήσεις και πρωτότυπα έργα των συμμετεχόντων.

Μέχρι το τέλος του εργαστηρίου θα γίνουν δύο ομαδικές εκθέσεις, όπου οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τα πρωτότυπα έργα τους, τα οποία θα προκύψουν κατά τη διάρκεια των συναντήσεων.

Το “Do IT” αποσκοπεί τόσο στην κατανόηση της δημοφιλούς τέχνης της performance όσο και στην άμεση προσέγγιση υπαρξιακών ερωτημάτων της σύγχρονης εποχής.

Μέσα από το εργαστήριο δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να χτίσουν το δικό τους portfolio και να αξιοποιήσουν την τέχνη της performance ως μέσο έκφρασης και πηγή έμπνευσης.

Για λεπτομέρειες σχετικά με τη διάρθρωση του σεμιναρίου:
https://www.facebook.com/events/278404542786404/
Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στη σελίδα του TWIXTlab ή στο twixtlab.admin@gmail.com
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με την εισηγήτρια: zveruko@gmail.com και στο 6906709578.

Η Βέρα Ιόνα Παπαδοπούλου είναι εικαστική καλλιτέχνης, που δραστηριοποιείται στην   performance art και στον κινηματογράφο. Στο έργο της συμπεριλαμβάνονται διαδραστικές performances οδηγιών, video performances, long duration performances, εικαστικές ταινίες μικρού μήκους, κοινωνικά ντοκιμαντέρ και επιμέλειες εκθέσεων.

Έχει σπουδάσει Αρχιτεκτονική (Odessa State Academy of Civil Engineering and Architecture), Σκηνογραφία (L.S.A.: Laboratory of Scenography Athens), Σκηνοθεσία Κινηματογράφου (VGIK: All-Russian State University of Cinematography named after S.A. Gerasimov) και Καλές Τέχνες (MA, ICA Moscow, Institude of Contemporary Art, New Art Strategies). Έχει συνεργαστεί με την Marina Abramovic (GARAGE - Museum of Contemporary Art: Marina Abramovic – THE ARTIST IS PRESENT, 2011) και με την Yoko Ono (MOMA and GARAGE: Yoko Ono Morning Peace, 2015) και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις.

Η Βέρα Ιόνα Παπαδοπούλου, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην καλλιτεχνική διαδικασία. Έχοντας η ίδια δοκιμάσει τον εαυτό της σε διαφορετικά είδη τέχνης και σωματικές πρακτικές δίνει μεγάλη σημασία στη δουλειά με τους performers. Τα τελευταία δέκα χρόνια παρακολουθεί μαθήματα και πιστοποιημένα σεμινάρια γιόγκας, τάντρας, κίνησης και πρακτικής ψυχοθεραπείας. Έχει παραδώσει σεμινάρια performance art, actor training και κινηματογράφου σε πολιτιστικούς χώρους, φεστιβάλ, μουσεία (GARAGE - Museum of Contemporary Art) και στο VGIK: All-Russian State University of Cinematography named after S.A. Gerasimov.

www.veraiona.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου