Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

"Αήττητο Αλάτι" από τις εκδόσεις Μετρονόμος

Αρετή Κοκκίνου - Ηλίας Παπακωνσταντίνου
Αήττητο αλάτι
ΒΙΒΛΙΟ – CD
ISBN: 978-618-5339-06-7, σελίδες: 49, μέγεθος: 14x21εκ.

Ο σύγχρονος ποιητής Ηλίας Παπακωνσταντίνου  συναντά τη συνθέτη Αρετή Κοκκίνου στο βιβλίο-cd «Αήττητο αλάτι» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος. Ο λόγος του ποιητή περιγράφει τη ζωή, τον έρωτα, τον πόλεμο, την αδικία  με εικόνες της πόλης αλλά και της ελληνικής φύσης που τόσο αγαπά. Η μουσική ντύνει την ποίηση με σύγχρονα στοιχεία αλλά και μελωδικότητα.

Η έκδοση περιλαμβάνει σε έντυπη μορφή και cd ήχου έντεκα μελοποιημένα ποιήματα και στίχους  του Ηλία Παπακωνσταντίνου (ένα εξ' αυτών σε μουσική της Κρινιώς Νικολάου), καθώς και την ενότητα «Μάρμαρα ψυχής», δεκατρία ποιήματα που εκδίδονται για πρώτη φορά.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι Ελισσάβετ Καρατζόλη, Αργυρώ Καπαρού, Κρινιώ Νικολάου, Θέλμα Καραγιάννη, Σοφία Ανδριανού και Κατερίνα Κουρεντζή. Απαγγέλουν οι ηθοποιοί Μάνια Παπαδημητρίου και Ντομένικα Ρέγκου.

Οι φωτογραφίες που κοσμούν την έκδοση ανήκουν στον Τάσο Παπακωνσταντίνου.

Παίζουν οι μουσικοί
ΚΙΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΟ NYXIS:
Γρηγόρης Καπόλας, κλασική κιθάρα
Δημήτρης Κλης, ακουστική κιθάρα
Αρετή Κοκκίνου ακουστική κιθάρα

Σωκράτης Γανιάρης: Τύμπανα, κρουστά, Στέλιος Γενεράλης: Τύμπανα, κρουστά, Απόστολος Καλτσάς: ηλεκτρικό μπάσο, Σταύρος Παργινός: βιολοντσέλο, Φίλιππος Περιστέρης: πιάνο, programming, φωνητικά, Αρετή Κοκκίνου: μαντολίνο, κρουστά , φωνητικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου