Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Lemon: Συνέχιση παραστάσεων στο Θέατρο Radar

Οι Experimento παρουσιάζουν με το δικό τους τρόπο την απίστευτη ιστορία  του πιανίστα Χιλιαεννιακόσια κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15!

Το  Lemon, η παράσταση που συνεπαίρνει θεατές και κριτικούς, συνεχίζει το ταξίδι της στο ατμοσφαιρικό θέατρο Radar!

Η απίστευτη ιστορία του Χιλιαεννιακόσια, του σπουδαιότερου πιανίστα του Ωκεανού που γεννήθηκε πάνω σ’ ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό, ζωντανεύει κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τη θεατρική ομάδα Experimento σε διασκευή και σκηνοθεσία Γεωργίας Τσαγκαράκη.

To ντουέτο του Lemon, ο ηθοποιός και πιανίστας Μελαχρινός Βελέντζας (Χιλιαεννιακόσια) και ο ηθοποιός Γιώργος Δρίβας (τρομπετίστας Τιμ Τούνυ), παρέα με το πιάνο-μαγικό κουτί της παράστασης παίζουν τη μουσική του Ωκεανού φέρνοντας στην επιφάνεια με ανάλαφρο τρόπο την υπαρξιακή αγωνία του καθένα από εμάς:

Η αφήγηση ξετυλίγεται μέσα από αντιθέσεις σε μία διαρκή μετάβαση απ’ τη θάλασσα στη στεριά κι απ’ τη στεριά στη θάλασσα συνδυάζοντας το γέλιο με τη συγκίνηση, τη χαρά με τη νοσταλγία, το ανθρώπινο με το μεταφυσικό, το πραγματικό με το φανταστικό. Όπως ακριβώς συμβαίνει στην ίδια τη ζωή.

Το Lemon είναι ανεξάρτητη παραγωγή των Experimento και ως site-specific παράσταση ταξιδεύει σε θεατρικές σκηνές και πρωτότυπους προορισμούς κάπου ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα. Το καλοκαίρι του 2018, κατά την πρώτη περιοδεία του, παρουσιάστηκε πάνω σε αγκυροβολημένο ferry-boat στο λιμάνι της Αντιπάρου, εν πλω και υπό φυσικό φως ανάμεσα στη Σαντορίνη και τη Θηρασιά, σ’ ένα καρνάγιο στην περιοχή του Λαυρίου.

Live με τους φίλους του Lemon!
Μουσικά σχήματα ανεβαίνουν στη σκηνή του Radar μετά το τέλος της παράστασης παίζοντας μουσικές του κόσμου μέσα στο σκηνικό του ατμόπλοιου Βιρτζίνιαν:  Μπουένος Άιρες, Ριο ντε Τζανέιρο, Βαλκάνια, Παρίσι, Ρώμη! Όπως ακριβώς ταξιδεύουν και οι ήρωες του έργου.

Την αρχή κάνουν οι Evocación με τη φωνή της Στέλλας Χροναίου που την Τρίτη 29 Ιανουαρίου θα μεταφέρουν τους επιβάτες στην ατμόσφαιρα των αργεντίνικων tangos και των μελωδιών του Astor Piazzolla. Σύντομα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες και για τους Μάρθα Μορελεόν, Δήμο Βουγιούκα, Manouche Drome και Σταύρο Παπασταύρου.

Σκηνοθετικό σημείωμα
Ο Χιλιαεννιακόσια είναι ένα αγόρι που δε μεγάλωσε ποτέ. Που έμαθε να εκφράζεται μέσα από τις νότες αποφεύγοντας όλες τις συγκρούσεις στη ζωή του. Μεταμορφωμένος σε μουσική. Ένας φίλος γράφτηκε στο υποσυνείδητό του κι έγινε μέρος της ιστορίας του. Τον πλησίασε με τόλμη, μπήκε στο μονόλογό του και τον μετέτρεψε σε διάλογο. Στο Lemon, ο Χιλιαεννιακόσια συνομιλεί με τα φαντάσματά του και τη μουσική του. Το πιάνο αποτελεί το ζωτικό του χώρο. Η λιτή σκηνοθετική προσέγγιση μάς επιστρέφει στην ουσία της αφήγησης και την ανάγκη να ειπωθεί η ιστορία.

Ο Χιλιαεννιακόσια δεν είχε ακουμπήσει ποτέ το πόδι του στη στεριά.
Κι όμως, ήταν σα να τα είχε δει όλα.

Το πλήρωμα
Διασκευή – Σκηνοθεσία – Κίνηση: Γεωργία Τσαγκαράκη
Μετάφραση: Σταύρος Παπασταύρου
Σκηνογραφία: Νατάσα Τσιντικίδη
Κοστούμια: Κέλλυ Σταματοπούλου
Ηχητικός σχεδιασμός: Λευτέρης Δούρος
Σχεδιασμός φωτισμού: Μαρία Αθανασοπούλου
Φωτογραφίες – Trailer: Χάρης Γερμανίδης
Κατασκευή σκηνικού: Θωμάς Μαριάς

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μελαχρινός Βελέντζας, Γιώργος Δρίβας

Μια παραγωγή των Experimento

Λίγα λόγια για τους Experimento
Οι Experimento είναι καλλιτεχνικό δίκτυο Έρευνας και Παραγωγής. Ιδρύθηκαν το 2018 από τον Μελαχρινό Βελέντζα και τη Νατάσα Τσιντικίδη με κύρια εργασία την προετοιμασία και παρουσίαση έργων που προσεγγίζουν την πραγματικότητα από την ανάποδη και ταυτόχρονα μας φέρνουν σε άμεση επαφή με τους ανθρώπους. Γιατί θέατρο υπάρχει όπου υπάρχουν θεατές.

Ο συγγραφέας του έργου
Ο διάσημος Ιταλός συγγραφέας Alessandro Baricco γεννήθηκε το 1958 στο Τορίνο της Ιταλίας. Έχει γράψει αρκετά μυθιστορήματα που έχουν βραβευτεί κι επίσης έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες: Όνειρα από γυαλί (1991), Ωκεανός (1993), Μετάξι (1996). Ο ποιητικός μονόλογος Χιλιαεννιακόσια (1994) μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με τίτλο Ο Θρύλος του Χιλιαεννιακόσια (1998) σε σκηνοθεσία Guiseppe Tornatore, τον Tim Roth στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Ennio Morricone να υπογράφει το soundtrack της ταινίας.

Ταυτότητα παράστασης
Πότε: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15
Έναρξη: Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018
Πού: Θέατρο Radar,  Πλ. Αγίου Ιωάννη & Πυθέου 93
(απέναντι από τη στάση ΜΕΤΡΟ ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - κόκκινη γραμμή / άνετο parking)
Eισιτήρια: 12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (μειωμένο)
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 6949424283 & 6977773875
Τηλέφωνο Θεάτρου Radar: 2109769294

*H παράσταση είναι κατάλληλη για παιδιά από 12 ετών και άνω.
**Ομαδικές κρατήσεις για σχολεία και συλλόγους: 6977773875

Lemon – Μια παράσταση ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα

Ακολουθήστε το ταξίδι αυτής της ιστορίας:
Lemon Facebook Page: https://www.facebook.com/experimento.gr/
Facebook Event: https://www.facebook.com/events/2208604836025962/
Lemon Instagram Page: https://www.instagram.com/experimento.gr/
Trailer παράστασης: https://www.youtube.com/watch?v=sUpDj85oLRg
Lemon Youtube Channel: Experimento Productions
https://www.youtube.com/channel/UC1uTi_fmFYgtbgn8tN0x2DA
Mail επικοινωνίας: experimentoproductions@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου