Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Ένα Φεγγάρι για τους Καταραμένους στο Θέατρο Πορεία Προσφορά εισιτηρίων -25%!

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της, η παράσταση Ένα Φεγγάρι για τους Καταραμένους, το έργο του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα, Ευγένιου Ο’ Νηλ, σε σκηνοθεσία Μαριλίτας Λαμπροπούλου θα επαναληφθεί για 8 ακόμα παραστάσεις από τις 3 Δεκεμβρίου 2018 μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2019 με μια μοναδική προσφορά στις τιμές των εισιτηρίων!

Όσοι απ’ τους θεατές του Πορεία έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια για την κεντρική μας παραγωγή, «Γιούγκερμαν», μπορούν να αποκτήσουν εισιτήρια για την παράσταση «Ένα φεγγάρι για τους καταραμένους» με έκπτωση 25%.

Η προπώληση των εισιτηρίων για τις τελευταίες παραστάσεις ξεκίνησε! Μην χάσετε την ευκαιρία να κλείσετε τα εισιτήριά σας και να την απολαύσετε από κοντά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Από 3/12 έως 18/12 Δευτέρα & Τρίτη 20:30
Τετάρτη 26/12 16:00
Κυριακή 6/1 16:00

Δεν υπάρχει τίποτα να δουν. Τίποτα απολύτως. Εκτός από ένα μεγάλο θαύμα.

Το θέατρο Πορεία, μετά την Σκακιστική Νουβέλα του Στέφαν Τσβάιχ, συνεργάζεται ξανά με τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου και την ομάδα Zero Gravity και ανεβάζουν το Ένα Φεγγάρι Για Τους Καταραμένους (1943) του Ευγένιου Ο' Νηλ σε συνεργασία με την εταιρία θεάτρου Ακτίς - Μοντέρνοι Καιροί.

Πρόκειται για το κύκνειο άσμα του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα (βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας και τέσσερα Πούλιτζερ), που παρουσιάζεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά έπειτα από 20 χρόνια, σε καινούργια μετάφραση και με διαφορετική ματιά. Έργο γεμάτο αυτοβιογραφικά στοιχεία, μια προσωπική κατάθεση του Ο' Νηλ, γύρω από την ταραγμένη οικογενειακή ζωή του, μια συνέχεια του αριστουργήματός του Το Μακρύ Ταξίδι της Μέρας Μέσα στη Νύχτα. Με πυρήνα τις σπαρακτικές σχέσεις των προσώπων, η παράσταση επιχειρεί να διανοίξει έναν νέο φαντασιακό χώρο στον ρεαλισμό του Ο' Νηλ, που θα επικοινωνεί με τις αλήθειες του καθενός μας. Στο Ένα Φεγγάρι για τους Καταραμένους, μια μέρα κωμωδίας και μια νύχτα τραγωδίας συνθέτουν ένα ευδιάθετο purgatorium και ένα πικρό paradiso.

Σε έναν ξεχασμένο τόπο, τρία πρόσωπα έρχονται αντιμέτωπα με την επιθυμία τους και την ανεπάρκειά τους. Ο αλκοολικός, ξεπεσμένος ηθοποιός Τζιμ Ταϊρόν, μαθημένος  στη ζωή του Μπρόντγουεϊ και στις νυχτερινές κραιπάλες της Νέας Υόρκης, βρίσκεται για λίγο σε μια άγονη επαρχία, σε ένα κτήμα που σύντομα θα γίνει δικό του. Εκεί συναντιέται με τη Τζόσι Χόγκαν, μια νεαρή γυναίκα, τελείως διαφορετική από αυτές που έχει γνωρίσει ως τώρα. Εκείνη βλέπει σ' αυτόν όλη την ευγένεια και τα ψυχικά χαρίσματα που ούτε ο ίδιος δεν αναγνωρίζει στον εαυτό του.  Ο πατέρας της Τζόσι, ο φτωχός μετανάστης Φιλ Χόγκαν, ελπίζει σε ένα γάμο ανάμεσά τους, που θα τον ξελάσπωνε από τη φτώχια και τα χρέη. Καταστρώνει απίθανα σχέδια προκειμένου να τους ενώσει. Όμως σ' αυτή την ένωση θα υψωθούν σαν ανίκητα εμπόδια η διαφορετικότητά τους, οι ψευδαισθήσεις τους και τα φαντάσματα που τους στοιχειώνουν. Το φως του φεγγαριού  θα φωτίσει τα περασμένα και θα τους φανερώσει το αληθινό τους πρόσωπο. Με το ξημέρωμα θα έρθει μια απρόσμενη κάθαρση. Υπάρχει χώρος για το θαύμα; Ένα έργο για την εξάρτηση, το ψέμα, την ενοχή.

Διάρκεια: 150 λεπτά, με διάλειμμα

Τιμές Εισιτηρίων:  VIP ζώνη: 18 ευρώ, A’ ζώνη: 16 ευρώ, Β’ ζώνη: 14 ευρώ, Γ’ ζώνη: 12 ευρώ, senior (άνω των 65): 14 ευρώ, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων, ΑμεΑ: 12 ευρώ (σε συγκεκριμένες θέσεις της Α’ & Β’ ζώνης)

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Μαριλίτα Λαμπροπούλου
Σκηνικά - Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού
Μουσική: Κώστας Γάκης, Κώστας Λώλος
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελπίδα Τοπάλογλου
Φωτογραφίες-trailer: Βάσια Αναγνωστοπούλου

Παίζουν:  
Τζόσι Χόγκαν: Ιωάννα Παππά
Φιλ Χόγκαν, ο πατέρας της: Γιάννης Νταλιάνης
Τζιμ Ταϊρόν: Γιώργος Τριανταφυλλίδης
Στέντμαν Χάρντερ: Ιώκο - Ιωάννης Κοτίδης
Μάικ Χόγκαν: Ντίνος Γκελαμέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου