Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Εργαστήρι με τον Δημήτρη Καραντζά "Από τη δραματουργία στην υποκριτική" στο Θέατρο Τ

Ο Δημήτρης Καραντζάς, ένας από τους νεαρότερους και πιο ταλαντούχους σκηνοθέτες στην Ελλάδα, έρχεται στο Θέατρο Τ για ένα εντατικό εργαστήρι διάρκειας 26 ωρών με επίκεντρο την τελευταία σκηνή των Βρικολάκων του Ίψεν (αυτοκτονία ή δολοφονία του Όσβαλντ).

Με αφορμή την τελευταία, αινιγματική σκηνή των Βρικολάκων, μια σκηνή ανοιχτή σε πολλές διαφορετικές ερμηνείες, το εργαστήρι επιχειρεί, εστιάζοντας στη δομή και τη δραματουργία του έργου του Ίψεν, να «συνθέσει» σκηνικά και με επιχειρήματα, όλες τις εκδοχές του ανοιχτού τέλους του έργου. Το εργαστήρι επικεντρώνεται τόσο στη δραματουργική έρευνα και τα εργαλεία ψηλάφησης της δραματουργίας, όσο και στην υποκριτική λειτουργία αλλά και τη σκηνική εκπλήρωση των παραπάνω ζητουμένων.

Το εργαστήρι απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές ή αποφοίτους Δραματικών Σχολών και Σχολών Θεατρικών Σπουδών και απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής αποτελεί η ενδελεχής μελέτη του έργου.

*Η μετάφραση που θα δουλευτεί στο εργαστήρι είναι της Μαργαρίτας Μέλμπεργκ.

Ο Δημήτρης Καραντζάς

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής «Εμπρός» και τελειόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Αμόρε - Θέατρο του Νότου, το Θέατρο Τέχνης, το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων κ.ά., έχοντας σκηνοθετήσει έργα του διεθνούς και εγχώριου ρεπερτορίου μεταξύ των οποίων τα έργα: «Φαέθων» και «Ο Κυκλισμός του Τετραγώνου» του Δ. Δημητριάδη, «Ρομπ» του Εύθυμη Φιλίππου, «Ελένη» του Ευριπίδη, «Δωδέκατη Νύχτα» του Σαίξπηρ, «Πλατεία Ηρώων» του Τ. Μπέρνχαρντ, «Τα Κύματα» της Βιρτζίνια Γούλφ, «Τέφρα και Σκιά» του Χ. Πίντερ κ.ά. Παραστάσεις του έχουν ταξιδέψει στο Festival d' Avignon (68th edition), Gulbeknkian Foundation Lisboa και στο National Theatret στη Νορβηγία. Έχει συμμετάσχει στο Kunsten Festival Des Arts ως guest artist στο Residence and Reflections Project. Έχει διδάξει υποκριτική σε δραματικές σχολές και σεμινάρια.

Χρήσιμες πληροφορίες 

Ημέρες & ώρες εργαστηρίου: 30 Νοεμβρίου, 1 & 2 Δεκεμβρίου και 7, 8 & 9 Δεκεμβρίου 2018 | Παρασκευές: 18:00-22:00 | Σάββατα & Κυριακές 11:00-15:00
Διάρκεια εργαστηρίου: 26 ώρες
Χώρος διεξαγωγής εργαστηρίου: 11 Grey Studio, Λ. Ιασωνίδου 11, Θεσσαλονίκη
Κόστος συμμετοχής: 180€ (εξόφληση έως 31/10) ή 220€ (100€ προκαταβολή έως 31/10 και εξόφληση την πρώτη μέρα του εργαστηρίου)
Φόρμα συμμετοχής: https://goo.gl/8hazC1 

Περισσότερες πληροφορίες: 
Facebook page Θεάτρου Τ: www.facebook.com/theatrot
Facebook event εργαστηρίου: www.facebook.com/events/2365236387037105
E-mail: theatrotaf@gmail.com
Τηλέφωνο: 2310 854 333

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου