Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Η Ρίτα Αντωνοπούλου στη "Σφίγγα"

Οι δυο μεγάλοι καλλιτέχνες  επιστρέφουν για 4 μόνο Σάββατα (3, 10, 17, 24 Νοεμβρίου) στη μουσική σκηνή “Σφίγγα”, εκεί όπου ξεκίνησαν ένα χρόνο πριν, με μια παράσταση από αυτές που χαράσσουν την μνήμη και που παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και αγαπήθηκε ιδιαίτερα από κοινό και κριτικούς, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, στη σημαντικότερη στιγμή της πορείας της, συναντά τον σπουδαίο πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου, έναν από τους πιο καταξιωμένους νέους Έλληνες συνθέτες θεατρικής και κινηματογραφικής μουσικής.

Μια μουσική σύμπραξη για τη χαρά της δημιουργίας, για την ανακάλυψη μέσα από το παιχνίδι, για τη φλόγα που καίει, για τη στιγμή που περικλείει τα πάντα. Ένα πιάνο, μια φωνή, δυο άνθρωποι που καίγονται επί σκηνής, μας παίρνουν από το χέρι και πάμε!

Ένα ρεσιτάλ ερμηνείας 2 μοναδικών καλλιτεχνών,που συνομιλούν στο σήμερα, κοιτώντας στο παρελθόν, στοπαρόν και στο μέλλον. Τρυφερές εικόνες, όπου εύθραυστες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, δίνουν τη θέση τους σε ροκ μπαλάντες των Αγγελάκα και Παυλίδη, εντυπωσιακά ερμηνευμένες με ένα πιάνο και με μια εσωτερική δύναμη από τους δύο ερμηνευτές, που καθηλώνει.

Ο κόσμος του Θάνου Μικρούτσικου, συνυπάρχει και μάλλον ενώνεται με τον Leonard Cohen, την μελωδία των τραγουδιών της Edith Piaf, την υγρασία των στίχων του Θανάση Παπακωνσταντίνου, το μέγεθος του Μίκη Θεοδωράκη, την οικειότητα και την ψυχή του Σταμάτη Κραουνάκη, καθώς και με τραγούδια νέων δημιουργών, όπως του Θοδωρή Οικονόμου και του Σταύρου Σιόλα. Και όλα αυτά ερμηνευμένα με μια αλήθεια που οδηγεί στην ουσιαστική συγκίνηση.

Οργάνωση παραγωγής: Cricos

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845
sfigamusic@gmail.com
Ώρα έναρξης: 22.30
Τιμή εισόδου στο μπαρ: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου