Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Τετράδιο Κωμωδίας: Το πρώτο βιβλίο του Λάμπρου Φισφή από τις εκδόσεις Πρώτη Ύλη

Έχουμε γελάσει μέχρι δακρύων με τα αστεία του, με τον βιτριολικά εύστοχο σχολιασμό του για όλα όσα συμβαίνουν γύρω του και γύρω μας. Έχουμε φύγει από το θέατρο πιο ανάλαφροι, ακόμη κι αν η μέρα μας ήταν γεμάτη βαρίδια και έχουμε σταματήσει στη ζούλα τη δουλειά για να δούμε το καινούριο βιντεάκι του στο YouTube.

Τώρα μπορούμε να τον έχουμε και δίπλα στο κομοδίνο μας. Κάτι σαν ηρεμιστικό για πριν τον ύπνο. Ή στη βιβλιοθήκη -κάτι σαν εγχειρίδιο κατά της μελαγχολίας κόντρα στα δύσκολα. Γιατί μιλάμε τόση ώρα; Για τον Λάμπρο Φισφή, τον φοβερό και τρομερό stand-up κωμικό και για το βιβλίο του «Τετράδιο Κωμωδίας» που κυκλοφορεί από τις ολοκαίνουριες εκδόσεις «Πρώτη Ύλη» στις 25 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για μια συλλογή από ιδέες, σκέψεις και παρατηρήσεις του Λάμπρου για τις λεπτομέρειες -τόσο μικρές και τελικά τόσο μεγάλες, που μας συνδέουν.

Τετράδιο Κωμωδίας
Συγγραφέας: Λάμπρος Φισφής
Εκδόσεις: Πρώτη Ύλη
Σελίδες: 152
Τιμή: 11 ευρώ
Κυκλοφορία: Σεπτέμβριος 2018

Αυτό το βιβλίο απευθύνεται σε…

…(πάρτε βαθιά ανάσα) όποιον έχει πάρει το μηδέν για καλύτερη γραμμή τηλεφώνου, πιστεύει ότι η Πτολεμαΐδα είναι η Μόρντορ της Ελλάδας, λατρεύει να μη σκέφτεται τίποτα, έχει προσπαθήσει να φτύσει σε μικροσκοπικό νιπτήρα οδοντιατρείου, έχει πάει σε κάποιο Chill Οut café-bar-bistro-grill-club, μισεί την ύπαρξη των εκτυπωτών, έχει πέσει θύμα άσπρης κάλτσας στο κρεβάτι, διατηρεί σπίτι του έξι μπαχαρικά χωρίς να τα χρησιμοποιεί, θέλει να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο, δεν ξέρει πώς να μιλάει κατά τη διάρκεια του σεξ, έχει σηκωθεί στη μέση της νύχτας για να δει αν μπήκε κλέφτης, θεωρεί πως το γράμμα Χ καταστρέφει όμορφες λέξεις, μάχεται για το μπέικον σε μια σαλάτα, θολώνει με όλες τις επιλογές σαμπουάν στο σουπερμάρκετ, έχει φάει τσόκαρο στο κεφάλι, έχει ζήσει την εξέλιξη των πορνογραφικών ταινιών, έχει προσπαθήσει να ξεμπλέξει καλώδιο παλιού σταθερού, έχει πετάξει με κυβερνήτη τον Χάρο, πιστεύει ότι το μαγιό-σλιπάκι πρέπει να απαγορευτεί με νόμο, χάνει χρόνια από τη ζωή του όταν μια κατσαρίδα ανοίγει τα φτερά της, έχει κυνηγήσει λεωφορείο, έχει πάει να κάνει χειραψία και έμεινε με το χέρι στον αέρα, έχει ακούσει από τον πατέρα του τις λέξεις «ματζαφλάρι» και «καβλιτσέκι» και έχει ζήσει την εμπειρία της πυρωμένης τσουλήθρας.

Λίγα λόγια για τον Λάμπρο 
Γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου του 1983. Άρα, για κακή του τύχη, είναι Δίδυμος. Είναι απόφοιτος του ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης, παρότι δεν πήγε ποτέ να παραλάβει το πτυχίο του. Το 2006, ζώντας στο Άμστερνταμ, άρχισε να ασχολείται με το stand-up comedy. Ταυτόχρονα, για να εξασφαλίζει τα προς το ζην, έκανε διάφορες δουλειές, όπως ξεναγός με βάρκα, μεταφραστής ιστοσελίδας γνωριμιών για gay, βοηθός μάγειρα, ταξιθέτης σε σινεμά κ.ά. Το 2008, η προσπάθειά του να γίνει κωμικός αναγνωρίστηκε και έλαβε την πρώτη του αμοιβή, που ήταν μία μπίρα. Από εκείνη τη στιγμή, άρχισε να ασχολείται αποκλειστικά με την κωμωδία. Είναι ο δημιουργός και παρουσιαστής του comedy show «Κάψε το σενάριο» (Mega), ο σεναριογράφος της κωμικής σειράς «Η γενιά των 592 ευρώ» (Mega), ο παρουσιαστής του τηλεπαιχνιδιού “Quizdom The Show” (Alpha), ο δημιουργός της διαδικτυακής σειράς “Big Talk” (Netwix) και του comedy show Κ.Τ.Σ reloaded (YouTube). Έχει παρουσιάσει 2 μονολόγους stand-up comedy «Να Ένας Σοφός» και «Δες το Θετικό», έγραψε και συν-σκηνοθέτησε την επιθεώρηση «Τι ζούμε», είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας κωμικού αυτοσχεδιασμού «Κωμικό ΜΠΟΥΜ», ενώ από το 2015 είναι ένας από τους καλλιτεχνικούς διευθυντές του θεάτρου Άβατον και του Athens Comedy Festival.

Διανομή: Brainfood Εκδοτική ΜΕΠΕ
Κολωνού 12-14, Κεραμεικός
Τηλ. 210 2514123

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου