Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Φθινοπωρινές πρεμιέρες στη θεατρική σκηνή του Faust

Η θεατρική σκηνή του Faust καλωσορίζει το φθινόπωρο με ένα δυναμικό πρόγραμμα παραστάσεων και υπόσχεται να σας χαρίσει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θεατρική σεζόν!

FOLLICLE/ΘΥΛΑΞ 
της Σεβαστιάνας Αναγνωστοπούλου
Από 1 Οκτωβρίου – 6 Νοεμβρίου, κάθε Δευτέρα & Τρίτη 20:30

Ένα οπτικοακουστικό παραμύθι.
Το Follicle ακολουθεί τις αναμνήσεις ενός Κοριτσιού: τα μυστηριώδη παιδικά χρόνια μέσα σε ένα υπερπροστατευτικό και κλειστοφοβικό περιβάλλον, την αποκοπή της από τον πραγματικό κόσμο, την ενηλικίωση υπό αιχμαλωσία μέσα σε ένα περίεργο σπίτι, περιτριγυρισμένο από έναν κήπο που σχεδόν διαθέτει μια δική του ζωή.


ΣΗΜΕΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑ ΠΑΙΔΙ 
βασισμένο σε έργα του Έρμαν  Έσσε, Σκηνοθεσία: Ομάδα Αντιστροφή
Από 6 Οκτωβρίου – 6 Ιανουαρίου, Σάββατο 18:00, Κυριακή 20:30

Μια παράσταση βασισμένη σε έργα του Έρμαν Έσσε.

Ένα παιδί έρχεται στον κόσμο. Το αιώνιο ερώτημα, που ταλανίζει τις ψυχές των ανθρώπων «πού βρίσκεται τελικά η ευτυχία;» έρχεται να θέσει ο μικρός Αύγουστος, μια απορία που διχάζει ένα παιδί, το οποίο αγνοεί τα δεινά αλλά και την χαρά που του επιφυλάσσει η ζωή. Σαν από μηχανής θεός, εμφανίζεται ο νονός του παιδιού και ζητά από την μητέρα του να κάνει μία και μόνο ευχή για τον γιο της, την οποία και πραγματοποιεί.

Η ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ
(παιδικό) του Δημήτρη Φραγκιόγλου
Από 7 Οκτωβρίου, Κυριακή 7,14,21,28 Οκτωβρίου 12:00

Το παραμύθι  Η βασιλοπούλα που δεν ήθελε να παντρευτεί αφηγείται τις περιπέτειες ενός ριψοκίνδυνου βασιλόπουλου που κάνει τα πάντα για κατακτήσει την καρδιά της σκληρής βασιλοπούλας.Μετά την ολοκλήρωση της παράστασης ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι που ενώνει τους μαγικούς κόσμους του παραμυθιού με εκείνους που θα χτίσουν οι μικροί θεατές. Τα παιδιά ανεβαίνουν στη σκηνή και γίνονται αυτοί οι ήρωες του παραμυθιού.

ΗΛΕΚΤΡΑ, ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ 
διασκευή της Ηλέκτρας του Ευριπίδη, Σκηνοθεσία: Νικόλας Λεβέντης
Από 10 Οκτωβρίου – 19 Δεκεμβρίου, Κάθε Τετάρτη 20:30

Η Αρχαία Τραγωδία συναντά την Όπερα. Ένα καθαρά θεατρικό έργο που φιλοξενεί την όπερα ως δημιουργική εξέλιξη της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας.

Ο Σκηνοθέτης επηρεασμένος και εμπνευσμένος από την ταινία “Ηλέκτρα” του Μιχάλη Κακογιάννη, δημιούργησε μία σύγχρονη Ηλέκτρα  τοποθετημένη  στον κόσμο της τεχνολογίας και της καθημερινότητας κρατώντας  όμως ανεξίτηλα τα  χρώματα της παλαιάς ευριπίδειας διαθήκης.

ΚΑΚΟ ΡΑΠ
Μουσικό improv comedy της ομάδας Κακό Ραπ
Από 11 Οκτωβρίου – 3 Ιανουαρίου, κάθε Πέμπτη 20:30

Δείτε να δημιουργούνται μπροστά στα μάτια σας μια πληθώρα χαρακτήρων σε μοναδικές σκηνές που δεν έχουν ξαναπαιχτεί ποτέ, χωρίς σενάριο και χωρίς να υπάρχει κάτι προσχεδιασμένο. Μόνη έμπνευση η μουσική, η φαντασία των ηθοποιών αλλά και οι εμπνεύσεις και ιδέες του κοινού. Ποτέ καμιά παράσταση δεν είναι ίδια και γι’ αυτό, το θεατρικό μουσικό improv comedy, πιστό στις προθέσεις του, αξιοποιεί εν τέλει το τυχαίο υπέρ της δημιουργίας και με σκοπό τη διασκέδαση, μας καλεί σε μια συναρπαστική μοναδική εμπειρία.

ΜΑΝΑ
του Σταμάτη Πακάκη
Από 12 Οκτωβρίου – 28 Δεκεμβρίου, κάθε Παρασκευή 21:00

Ένα μουσικό σκοτεινό κοινωνικό παραμύθι για ενήλικες. Ανθρώπινες σχέσεις, ανθρώπινα πάθη, ανθρώπινα τραύματα!

Όλα μπερδεύονται κατά τη διάρκεια του Ύπνου. Ύπνος με «Ύ» διότι είναι ο μικρός γιος της Νύχτας, φίλος των μικρών παιδιών καθώς και σύμμαχος της Μάνας. Ποιας Μάνας; Της δικής σου Μάνας…  της δικής μου Μάνας… της  Μάνας όλων μας. Η ιδέα της Μάνας λοιπόν! Παιδιά… Αγόρι-Κορίτσι …Παιδικά παιχνίδια… Φανταστικοί φίλοι… Παιδικοί δαίμονες… Παιδική ασθένεια… Παιδική ηλικία… Παιδικά τραύματα!

ΤΟ ΕΞΥΠΝΟΠΟΥΛΙ ΚΑΙ Η ΓΑΤΑ
του Bill Manhoff, Σκηνοθεσία: Ηλίας Κουντής
Από 13 Οκτωβρίου – 18 Νοεμβρίου, Σάββατο 21:00, Κυριακή 18:00

Τι συμβαίνει όταν δύο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι, ο ερωτικά άβγαλτος συγγραφέας Φήλιξ και η τρελούτσικη Ντόρις αναγκάζονται να συγκατοικήσουν; Ο έρωτας είναι εφικτός ανάμεσα σε δύο αταίριαστα άτομα; Κι αν ναι, για πόσο καιρό; Το έργο Το εξυπνοπούλι και η γάτα του Bill Manhoff [Τhe Owl and the Pussycat] είναι μια ρομαντική κομεντί που γνώρισε μεγάλη παγκόσμια επιτυχία τόσο στη σκηνή όσο και στον κινηματογράφο με την Μπάρμπαρα Στρέιζαντ (Η Τροτέζα και ο Πρωτάρης).

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΒΡΥΣΗ 
της ομάδας επιPlay
Από 12 Νοεμβρίου – 8 Ιανουαρίου, κάθε Δευτέρα & Τρίτη 20:30

Μετά τους απολαυστικούς Ακαταμάχητους Λεβέντες : Η τελική αναμέτρηση, μέρος Α΄και Β΄, η ομάδα επίPlay επιστρέφει με την παρωδία μιας κινηματογραφικής ταινίας γουέστερν. Οι επίPlay χρησιμοποιούν τη σωματική έκφραση για να πουν μια ιστορία. Συνδυάζοντας τεχνικές σωματικού αυτοσχεδιασμού και μιμικής τέχνης μαζί με πρωτότυπη μουσική και ηχητικά εφέ, εμπνέονται αυτή τη φορά από στερεοτυπικούς χαρακτήρες της Άγριας Δύσης και με οδηγό το χιούμορ και μια comic αισθητική, μας καλούν σ’ ένα πρωτόγνωρο παιχνίδι εικόνων, ήχων και φαντασίας

ΜΙΑ ΜΕΡΑ. ΣΗΜΕΡΑ.
της ομάδας «Περιοδικός Θίασος»
Από 24 Νοεμβρίου – 6 Ιανουαρίου, Σάββατο 21:00, Κυριακή 18:00

Η ομάδα «Περιοδικός Θίασος» έπειτα από την επιτυχία της τελευταίας της παράστασης «Μπουκέτο»  στο θέατρο Πορεία το 2016 παρουσιάζει την καινούρια παραγωγή της με τίτλο «Μια μέρα. Σήμερα»
Με χιούμορ και σκηνές βασισμένες σε αληθινές ιστορίες, η ομάδα προσπαθεί να κάνει το θεατή τον έκτο συνένοχο μιας θεατρικής πραγματικότητας, που δεν απέχει πολύ από την πραγματική ζωή.

Διεύθυνση: Kαλαμιώτου 11 & Αθηναϊδος 12, Αθήνα 150 60
Πληροφορίες - Κρατήσεις: FAUST | Τηλ.: 210 3234095 | info@faust.gr
www.faust.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου