Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Σιωπή - Η αναπνοή του νου. Έκθεση Υποβρύχιας Φωτογραφίας της Renée Revah σε συνεργασία με το περιοδικό δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ»

Η Ρενέ Ρεβάχ από µικρή εξοικειώθηκε µε τις καταδύσεις και το βυθό, κάτι που σε πολλούς από εµάς φαίνεται µακρινό και ίσως µας φοβίζει µερικές φορές. Μας φοβίζει οτιδήποτε δεν είναι ορατό κάτω από τη επιφάνεια του νερού.

Ένα βράδυ είδε έναν από τους ανθρώπους της Σχεδίας, να στέκεται και να πουλάει το περιοδικό. Τον πλησίασε και του µίλησε και στο άκουσµα της φράσης: «Προσπαθώ να βγω στην επιφάνεια», πήρε την απόφαση να γίνει αυτή η έκθεση. Όλα τα φωτογραφικά καρέ κάτω από την επιφάνεια του νερού, πήραν µια άλλη διάσταση για τους συνανθρώπους µας που βρίσκονται στην αφάνεια, πολλές φορές χωρίς στέγη και φαγητό. Σκέφθηκε πως και εµείς έχουµε χαθεί, έχουµε µεταµορφωθεί, δε βλέπουμε, ότι και ένας κοντινός µας άνθρωπος, είναι κάτω από την επιφάνεια και βυθίζεται, δε µπορεί ν' ανασάνει.

Η Ρενέ γνωρίζει πως κάτω από την επιφάνεια δεν υπάρχουν µικροί και µεγάλοι. Συμβαίνουν τόσα πολλά εκεί, που είναι δύσκολο να τα κατανοήσουμε. Εξάλλου, τις πιο πολλές φορές µόνοι µας και χωρίς κανένας άλλος να το ξέρει, προσπαθούμε, να βρούµε απαντήσεις µέσα στο δικό µας βυθό, µέσα σε µια απέραντη Σιωπή.

Άλεξ Παπαϊωάννου

Την έκθεση θα συνοδεύουν κείµενα µε µαρτυρίες των πωλητών της «ΣΧΕΔΙΑΣ», ενώ όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο περιοδικό δρόµου «ΣΧΕΔΙΑ».

BOOZE COOPERATIVA
:BaseGALLERY &
:OVERVIEW-Ikon

Εγκαίνια
02 Φεβρουαρίου 2019

ΩΡΑ_19:30

Διάρκεια 02 - 17 Φεβρουαρίου 2019

Ώρες λειτουργίας
11:00 - 21:00 (Καθηµερινά)

Είσοδος ελεύθερη

Booze
Κολωκοτρώνη 57, Αθήνα

website: http://reneerevah.com
instagram: reneerevah
facebook: reneerevahphotography

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου