Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

«Όλγα» του Μιχάλη Κοβανίδη στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας

….Αυτός ο κόσμος, λες και χρειάζεται τους αμαρτωλούς για να υπάρξουν οι Άγιοι…

Η «Όλγα», ένα έργο του ηθοποιού- συγγραφέα Μιχάλη Κοβανίδη, σε σκηνοθεσία - ερμηνεία Καλλιόπης Ευαγγελίδου παρουσιάζεται στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας, για 2 παραστάσεις την Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στις 21:00. Το έργο ανέβηκε σε παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών, για μια μόνο παράσταση στις 25/11/2017, παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Ν. Σερρών, την Αντιδημαρχία κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Σερρών, την Ένωση Γυναικών Ελλάδας παράρτημα Σερρών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και κατόπιν σε σειρά παραστάσεων τον Φεβρουάριο του 2018 στη μικρή σκηνή του δημοτικού θεάτρου Αστέρια στις Σέρρες.

Μια παράσταση με θέμα τη βία μέσα στην οικογένεια.
Ένας γυναικείος μονόλογος με απρόβλεπτη εξέλιξη στα όρια της λογικής και της τρέλας.

Η Όλγα  είναι η γυναίκα που περιμένει τον γιο της από το νηπιαγωγείο, η  γυναίκα που πίνει βιαστικά τον καφέ της και  κρύβει τα μάτια της. Έχει φως και σκοτάδι στη ματιά της, παλεύει με σκιές και την τρομάζει το έντονο φως. Ψάχνει τις λέξεις που "πεταρίζουν" σαν μικροσκοπικές νυχτερίδες στο μυαλό της.  Κείμενο που "διαβάζει" ανθρώπινες καταστάσεις, με χιούμορ και ανατροπές.           

Από τον Νοέμβριο του 2018 και για το 2019 η «Όλγα» ταξιδεύει σε επιλεγμένες θεατρικές σκηνές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας, κουβαλώντας στις αποσκευές της τις λέξεις που γεννήθηκαν σαν έκρηξη μετά από χρόνια σιωπής.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία - Ερμηνεία: Καλλιόπη Ευαγγελίδου
Σκηνικά: Λιάνα Σπυριδωνίδου
Μουσική: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης
Φωτισμοί: Μιχάλης Κουβόπουλος

Παραγωγή  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών

INFO:
Β’ Σκηνή  του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας
Κεφαλληνίας 18 Κυψέλη
Πληροφορίες – κρατήσεις: 2114117878

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Δευτέρα 4 και Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στις 21:00

Διάρκεια:
75 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό: 10 ευρώ
Μειωμένο: 8 ευρώ
Ατέλειες: 5 ευρώ

Προπώληση: 
Viva.gr, 11876, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Αθηνόραμα.gr, Viva Kiosk Σύνταγμα

Επικοινωνία-προβολή στα ΜΜΕ
Ανζελίκα Καψαμπέλη
Έλενα Γρίβα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου