Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

«Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» στο Θέατρο ΖΙΝΑ

«Ο αιώνιος μύθος του δημιουργού που ερωτεύεται το δημιούργημα του…!»

Η επιτυχία συνεχίζεται…

Η ερωτική κωμωδία «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα», μετά από τη μεγάλη επιτυχία της, αλλάζει θεατρική στέγη και κάνει πρεμιέρα για δεύτερη θεατρική σεζόν στο Θέατρο ΖΙΝΑ στις 14 Ιανουαρίου 2019, από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη. Το βραβευμένο θεατρικό έργο του Willy Russell που αποτέλεσε παγκόσμια επιτυχία στο θέατρο αλλά και στη διάσημη και υποψήφια για Όσκαρ κινηματογραφική του μεταφορά, σε μια σύγχρονη απόδοση της Λίλιαν Δημητρακοπούλου. Ο Δάνης Κατρανίδης παίζει και σκηνοθετεί και η Παναγιώτα Βλαντή τον επιλέγει ως τον καθηγητή που θα αλλάξει τη ζωή της για πάντα!

Ένας «αταίριαστος» έρωτας, με χιούμορ και ανατροπές έρχεται να αναστατώσει τη θεατρική Αθήνα και να μας θυμίσει ότι ποτέ δεν είναι αργά και όλα είναι δυνατά, όταν ακολουθούμε αυτό που προστάζουν η καρδιά και τα όνειρα μας! Ένα έργο βαθιά κοινωνικό και πολιτικό που θίγει περίτεχνα τα κακώς κείμενα και τους προβληματισμούς για την κοινωνία και την εκπαίδευση που χαρακτηρίζουν την εποχή που συνεχίζουμε να διανύουμε ακόμα και σήμερα: ταξική αδικία, ανεπάρκεια του εκπαιδευτικού συστήματος που δεν προάγει το κριτικό πνεύμα, αναγκαία εσωτερική διαδικασία αυτοβελτίωσης για το ατομικό και ευρύτερο καλό!

Η αλλαγή και η μεταμόρφωση που όλοι επιθυμούμε αλλά λίγοι κατορθώνουν συντελείται μπροστά στα μάτια των θεατών μέσα από τη διάδραση δύο προσώπων που στο τέλος του έργου δεν θα είναι ποτέ τα ίδια!

Υπόθεση του έργου:

Το έργο παρακολουθεί τη σχέση της Ρίτας, μιας νεαρής κομμώτριας από το Λίβερπουλ και του Δρ. Φρανκ Μπράιαντ, ενός καθηγητή Πανεπιστημίου, στη διάρκεια ενός εξαμήνου. Η Ρίτα, δυσαρεστημένη με τη βαρετή καθημερινότητα της δουλειάς της αλλά και την κοινωνική ζωή της, γράφεται στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Ο Φρανκ, μεγαλύτερος σε ηλικία και επίτιμος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου, δέχεται να αναλάβει το μάθημα ως ένα συμπλήρωμα στο εισόδημα του.
Η συνάντηση όμως και η γνωριμία τους θα έχει ένα βαθύ αντίκτυπο και στους δύο. Ο Φρανκ θα εντυπωσιαστεί από τον αυθορμητισμό και την ειλικρίνεια της Ρίτας και θα αναγκαστεί να επανεξετάσει τις απόψεις του για τη ζωή, ενώ η Ρίτα συνειδητοποιεί ότι η διδασκαλία του Φρανκ της ανοίγει νέους ορίζοντες για μια διαφορετική ζωή που σταδιακά τη γεμίζει αυτοπεποίθηση... Η μοιραία συνάντηση τους θα έχει μια απρόσμενη εξέλιξη και για τους δύο.

Ταυτότητα Παράστασης

Συγγραφέας: Willy Russell
Απόδοση: Λίλιαν Δημητρακοπούλου
Σκηνοθεσία: Δάνης Κατρανίδης
Σκηνικό: Γιώργος Πάτσας
Συνεργάτης Σκηνογράφος: Τότα Πρίτσα
Κοστούμια: Βάσια Τζοτζοπούλου
Μουσική Επιμέλεια – Σύνθεση: Θοδωρής Ξενάκης
Φωτισμοί: Σπύρος Ζαχαρής
Φωτογραφίες: Μαριλένα Αναστασιάδου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Διονύσης Χριστόπουλος

Πρωταγωνιστούν:
Δάνης Κατρανίδης και Παναγιώτα Βλαντή


Διεύθυνση Παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη
Επικοινωνία – Δημόσιες Σχέσεις: Μαρκέλλα Καζαμία
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Χώρος: Θέατρο ΖΙΝΑ
Λ. Αλεξάνδρας 74
Τηλέφωνο: 210 6424414

Πρεμιέρα: 14 Ιανουαρίου 2019
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα στις 20:00 και Τρίτη στις 21:00
Διάρκεια: 120’ (με διάλειμμα)
Εισιτήρια: Κανονικό: 16 €
Μειωμένο: 13 € (Έως 18 ετών, φοιτητές και άνω των 65 ετών)
Ανέργων: 13 €
Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου