Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Μπαρόβιοι Αστροναύτες: Η κωμωδία της Σίλιας Κατραλή Μινωτάκη ξεκινά 30/1 στο Cabaret Voltaire

Μετά τον επιτυχημένο κύκλο της παράστασης «Πιασμένοι σε Δεντρόσπιτο»-ένα ψυχολογικό δράμα με θέμα το bullying, η Σίλια Κατραλή Μινωτάκη επιστρέφει με το ολοκαίνουριο έργο «Μπαρόβιοι Αστροναύτες», το οποίο κάνει πρεμιέρα 30 Ιανουαρίου στο Cabaret Voltaire.

Είναι η πρώτη φορά που η πολυσχιδής νεαρή καλλιτέχνης γράφει κωμωδία. Με άφθονο χιούμορ αλλά και κριτική διάθεση, μας κάνει ένα διαγαλαξιακό ταξίδι και μας καλεί να επαναξιολογήσουμε την έννοια του χρόνου. Πόσο κρατά μια στιγμή; Πόσα χωρούν στο σκληρό δίσκο της μνήμης μας; Και πώς γίνεται δύο σοβαροί αστροναύτες να γίνουν μπαρόβιοι;

Λίγα λόγια… 
… για την πλοκή 
Δύο πράκτορες της ΝΑΣΑ, η Τσικ και ο Τσακ, ξυπνούν ξαφνικά πολύ μακριά από την αποστολή τους. Σ’ έναν περίεργο πλανήτη, ο οποίος κατά έναν ανεξήγητο λόγο μοιάζει βιώσιμος, αφού διαθέτει οξυγόνο. Με το σκάφος τους να έχει διαλυθεί και την επικοινωνία με τη βάση αδύνατη, οι δύο ήρωες αποφασίζουν να μείνουν στον πλανήτη “MOMENT” και να στήσουν το δικό τους μπαρ.

Σ’ αυτόν τον πλανήτη, μία στιγμή κρατάει παραπάνω από μια στιγμή και το σύνολο των στιγμών διαγράφεται από την ανθρώπινη μνήμη στο τέλος ενός εικοσιτετράωρου.
Παρότι όλα μοιάζουν ένα παζλ από ατυχείς συγκυρίες, η Τσικ και ο Τσακ με μεγάλη έκπληξη θα μάθουν πως τίποτε από όλα όσα τους συμβαίνουν δεν είναι τυχαίο. Αντιθέτως, όλα κυλούν βάσει ενός παράνομου μυστικού σχεδίου της αστροβάσης, σε συνεργασία με την κυβέρνηση.

Ταυτότητα παράστασης 
Μπαρόβιοι Αστροναύτες 
Πρεμιέρα: Τετάρτη 30/1 στις 20:30

Κείμενο: Σίλια Κατραλή Μινωτάκη
Σκηνοθεσία: Σίλια Κατραλή Μινωτάκη
Παίζουν: Γιώργος Μπινιάρης, Σίλια Κατραλή Μινωτάκη

Πού: Cabaret Voltaire, Μαραθώνος 30, Μεταξουργείο
Πότε: κάθε Τετάρτη στις 20:30
Διάρκεια: 70’
Εισιτήρια: 10 € (με μπύρα ή κρασί)
Δείτε το trailer της παράστασης κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

… για τη δημιουργό

Η Σίλια Κατραλή Μινωτάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994. Είναι συγγραφέας, ηθοποιός και σκηνοθέτης. Αποφοίτησε από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» του Βασίλη Διαμαντόπουλου, ενώ σπουδάζει στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Το 2015 έκανε το πρώτο συγγραφικό της βήμα με το θεατρικό έργο «Μνήμες Περίστροφα», το οποίο ανέβηκε σε δική της σκηνοθεσία, σε κεντρική σκηνή της Αθήνας. Μέχρι στιγμής έχουν δημοσιευτεί διάφορα ποιήματά της, αλλά και η «Διάσπαση Προσευχής» (εκδ. Ηρόδοτος) το πρώτο της μυθιστόρημα. Η ίδια έχει παίξει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις («Διηγήματα του Τσέχωφ», σκηνοθεσία Ταμίλα Κουλίεβα κ.ά), στον κινηματογράφο («Έτερος Εγώ», “Not Now” κ.ά), καθώς και στην τηλεόραση («Μοντέρνα Οικογένεια»-MEGA, «Βροχή πάνω στη Πέτρα»-ντοκιμαντέρ ΝΕΡΙΤ κ.ά). Η πιο πρόσφατη θεατρική δουλειά της (κείμενο, ερμηνεία), η «Πιασμένοι σε Δεντρόσπιτο»- μια ποιητική αλληγορία για το bullying και την διαφορετικότητα έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Σεπτέμβριο στη σκηνή του Faust.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου