Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Marriage Story 9 Λόγοι για να δείτε την ταινία

Μια λυπητερή, κινηματογραφική ιστορία.

1. Αν υποθέσουμε ότι, όταν μιλάμε για κινηματογράφο μιλάμε για μία τέχνη, η οποία παρ' όλα τα ρεύματα και τις τεχνικές οι στόχοι της δεν διαφέρουν από ταινία σε ταινία (ποιοι είναι αυτοί όμως;), τότε η "Ιστορία γάμου" είναι μια υπέροχη ταινία (και το διευκρινίζω: Υπέροχη.

2. Το ΝΕΤΦΛΙΞ και τίποτα άλλο να μην προσφέρει φέτος (ταινίες) έχει καταφέρει σε μισή χρονιά να ξανασυστήσει τον "Νονό" (με τον Ιρλανδό) και να ξαναθέσει, τα σκληρά ερωτήματα του "Κράμερ εναντίον Κράμερ", ανανεωμένα (με αυτήν).

3. Ξεπερνά τον "Δρόμο της Επανάστασης" (με Ντι Κάπριο Γουίνσλετ), κρατά στο πίσω μέρος του κεφαλιού τον Μπέργκμαν (βρισκόμαστε βέβαια πάντα στις ΗΠΑ) και δεν μεγαλοπιάνεται (δεν είναι το Gone girl του Φίντσερ με την αυτοκτονική ιδεολογία, ούτε η "Αόρατη Κλωστή" του Άντερσον και φυσικά δεν είναι τα "Μάτια Ερμητικά Κλειστά" του Κιούμπρικ). Είναι ένα γράμμα (προς τον άλλον/η) για το αδιέξοδο που είμαστε/φτάσαμε. Και ξέρετε, μερικές φορές, αυτό αρκεί. Δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυϊα...

4. Παρότι η σκηνή του καυγά είναι από μόνη της μια σκηνή ανθολογίας (θεόπρικρη), η σκηνή που διαβάζει με τον μικρό το γράμμα (θα το καταλάβετε όταν τη δείτε) είναι όλα τα λεφτά. Αν περιμένετε κάποιοι/ες να κλάψετε, μπήξτε τα εκεί. Κλαις και θες.

5. Ολόσωστη στις αποστάσεις που παίρνει για τα θέματα που χειρίζεται.

6. Δύο μεγάλες ερμηνείες. Μεγάλες. Και ποιος το περίμενε...

7. Υπέροχο soundtrack

8. Ο τίτλος είναι παραπλανητικός. Δεν είναι, ακριβώς, η ιστορία ενός γάμου. Είναι η ιστορία για το διάστημα που χωρίζει και ενώνει δύο ανθρώπους. Μέσα σε αυτό το διάστημα, υπάρχει και ένα παιδί, που τους μοιράζεται και τους ενώνει (η σκηνή με τα κορδόνια στο τέλος, θαύμα).

9. Είναι παρα-δειγμα απλότητας: ένα καθαρό και απλό σενάριο, μια χαμηλότονη αλλά διεισδυτική σκηνοθεσία, δυο καθαρές και γενναίες υποκριτικές (και η Λόρα Ντερν απολαυστική ως δικηγόρος), μια ταινία για την εποχή μας, στην εποχή μας.

Όπως έλεγα στις αρχές Φθινοπώρου, μια ωραία χρονιά με ταινίες.

Του Γιώργου Σίμωνα,
Συγγραφέας, Σκηνοθέτης

1 σχόλιο:

  1. If you're attempting to burn fat then you certainly need to get on this totally brand new custom keto plan.

    To design this service, licenced nutritionists, fitness couches, and professional cooks have joined together to develop keto meal plans that are productive, suitable, price-efficient, and delightful.

    Since their first launch in 2019, thousands of clients have already transformed their body and well-being with the benefits a great keto plan can offer.

    Speaking of benefits: in this link, you'll discover eight scientifically-certified ones offered by the keto plan.

    ΑπάντησηΔιαγραφή