Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019

Ύψωμα 731 στο Θέατρο Πορεία

731 μέτρα πάνω από τον Άδη...
Μια μουσικοθεατρική παράσταση για την αξία της ελευθερίας.

Το 1941, στο Ύψωμα 731, ο ολιγάριθμος ελληνικός στρατός κατορθώνει μια συντριπτική νίκη επί του πολυάριθμου ιταλικού στρατού του Μουσολίνι, στην προσπάθεια του τελευταίου να καταλάβει την Ελλάδα. Στη μάχη που δόθηκε τα γεγονότα και οι αριθμοί αγγίζουν τη σφαίρα του παράδοξου όσον αφορά τον μικρό αριθμό των Ελλήνων οπλιτών αλλά και τους τρόπους με τους οποίους αντιμετώπισαν μία ιταλική επίθεση μυθικών διαστάσεων.

Στην παράσταση, με όχημα την αφήγηση των γεγονότων, η μάχη ανάγεται στο υπαρξιακό και ψυχικό πεδίο των ανθρώπων· εκεί όπου νικάει ο παράδοξος τρόπος σκέψης, αυτός  που αντιβαίνει στην κοινή αντίληψη και έρχεται σε σύγκρουση με τις εκάστοτε κρατούσες αντιλήψεις ή την κοινή λογική· εκεί όπου η νίκη του παράδοξου τρόπου σκέψης περιέχει ως κεντρική έννοια την αξία της ελευθερίας, απέναντι σε μια δύναμη, που αρχικά φαντάζει άτρωτη, και που προσπαθεί βίαια να εγκαθιδρύσει στο υπαρξιακό και ψυχικό πεδίο των ανθρώπων ένα πρότυπο κανονικότητας και ομογενοποίησης που τελικά μας απομονώνει από την ίδια τη ζωή. Πληροφορίες που αντλούνται από εφημερίδες και μαρτυρίες της εποχής, καθώς και συνεντεύξεις και απομνημονεύματα ανθρώπων που συμμετείχαν στη μάχη, μεταστοιχειώνονται σε μουσική, κίνηση και λόγο.

Πρώτη παράσταση: Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, θέατρο Πορεία

Τιμές Εισιτηρίων:  VIP ζώνη: 18 ευρώ, A’ ζώνη: 16 ευρώ, Β’ ζώνη: 14 ευρώ, Γ’ ζώνη: 12 ευρώ, senior (άνω των 65): 14 ευρώ, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων, ΑμεΑ: 12 ευρώ (σε συγκεκριμένες θέσεις της Α’ & Β’ ζώνης)

Διάρκεια: 70 λεπτά, χωρίς διάλειμμα

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύνθεση κειμένου
Άρης Μπινιάρης, Θεοδώρα Καπράλου

Σκηνοθεσία
Άρης Μπινιάρης

Σκηνικά – Κοστούμια
Πάρις Μέξης

Δραματουργική επεξεργασία
Θεοδώρα Καπράλου

Βοηθός Σκηνοθέτη
Δώρα Ξαγοράρη

ΔΙΑΝΟΜΗ

Ηθοποιός
Άρης ΜπινιάρηςΗθοποιός
Κώστας  Σεβδαλής

Σύνθεση και εκτέλεση μουσικής (μπάσο)
Βίκτωρας Κουλουμπής

Σύνθεση και εκτέλεση μουσικής (τύμπανα)
Πάνος Σαρδέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου