Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

«Η Μπάντα του Δάσους»: Μια παιδική παράσταση για τη δύναμη της φιλίας στο Θέατρο Άβατον

Ένας τροβαδούρος γάιδαρος με λουμπάγκο, ένα νωχελικό αλητόσκυλο, μια κοκέτα αγελάδα και ένας ξεχασιάρης κόκορας. Τι σχέση μπορεί να έχουν μεταξύ τους; Όλοι μεγάλωσαν και, παρότι κάποτε ήταν πολύ χρήσιμοι, πλέον εκδιώχθηκαν από τ’ αφεντικά τους.

Καθένας ξεκινά, λοιπόν, το δικό του μοναχικό ταξίδι, ώσπου οι δρόμοι τους συναντιούνται. Αμέσως γίνονται οι καλύτεροι φίλοι και ως ομάδα πια περιπλανιούνται στο δάσος με σκοπό να ξεπεράσουν τις τραυματικές εμπειρίες και να βρουν μια τύχη καλύτερη. Και τότε, αρχίζει η περιπέτεια: Χάρη στην άψογη συνεργασία τους γίνονται ήρωες αφού σώζουν τη Βρέμη από μια αδίστακτη σπείρα ληστών και έπειτα διάσημοι καθώς φτιάχνουν μια μπάντα για να τραγουδούν τις χαρές και τις λύπες τους. Ο θρύλος, μάλιστα, λέει ότι αυτή η μπάντα θα μείνει για πάντα!

«Η Μπάντα του Δάσους» της Ελένης Ευταξοπούλου έρχεται από 2 Νοεμβρίου στο θέατρο Άβατον. Είναι βασισμένη στο παραμύθι των αδερφών Γκριμ «Οι μουσικοί της Βρέμης», ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει η Καλλιρρόη Βελέντζα.

Πρόκειται για μια τρυφερή παράσταση, γεμάτη χιούμορ και πολλή μουσική. Μιλά για τη δύναμη της φιλίας και της αλληλεγγύης, την αξία της συνεργασίας, τον σεβασμό στα ζώα και σε όσους έχουν περάσει την πρώτη τους νιότη.

Ταυτότητα παράστασης

Η Μπάντα του Δάσους
Βασισμένη στο παραμύθι των αδερφών Γκριμ «Οι μουσικοί της Βρέμης»

Κείμενο: Ελένη Ευταξοπούλου
Σκηνοθεσία: Καλλιρρόη Βελέντζα
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Βασιλική Λαθύρη, Άρης Μπαταγιάννης, Αλέξανδρος Παυλιδης, Αντώνης Τακτικός
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Πάνος Ταντής
Σκηνικά-κοστούμια: Ομάφα Re-Act
Προβολή και Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will

Πού: Στο θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Γκάζι
Πότε: Από 2 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο στις 18:00 και καθημερινές για σχολεία
Διάρκεια: 60’
Εισιτήρια: 8 € (γενική είσοδος) και 6 € (πολύτεκνοι)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6948930181
Προπώληση: viva.gr

Βιογραφικό σκηνοθέτη
Η Καλλιρρόη Βελέντζα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα Αττικής. Σπούδασε στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, συνέχισε τις σπουδές της αποκτώντας μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε) στην Πολιτισμική διαχείριση στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη Δημιουργία Παραστατικών Τεχνών (M.A. in Performance Making) στο κολλέγιο Γκόλντσμιθς του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Goldsmiths College, University of London). Τέλος ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν». Από το 2015 ως το 2019 έζησε στην Καλαμάτα. Ίδρυσε και διηύθυνε καλλιτεχνικά τον χώρο πολιτισμού με εστίαση στις παραστατικές τέχνες «Θέατρο Νηπιαγωγείο» στον οποίο έχει υλοποιήσει 19 θεατρικές παραγωγές μέχρι σήμερα. Παράλληλα τις θεατρικές περιόδους 2017-2018 και 2018-2019 εργάσθηκε ως ηθοποιός για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας. Από την άνοιξη το 2019 ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου