Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

«Γράμμα Αγάπης» του Fernando Arrabal στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις

Ένας θεατρικός μονόλογος βασισμένος στις τραυματικές εμπειρίες των παιδικών χρόνων του συγγραφέα στα χρόνια του Ισπανικού εμφυλίου, στη δολοφονία του πατέρα του και στη νοσηρή σχέση με τη μητέρα του, που χαράχτηκαν στην τρυφερή ψυχή του με ανεξίτηλο τρόπο, καθορίζοντας την υπόλοιπη ζωή του. Οι μνήμες των επώδυνων παιδικών χρόνων του, ξυπνούν και γίνονται αφορμή ο συγγραφέας να κάνει μια κατάθεση ψυχής. Όπως γράφει ο ίδιος, «το έργο το ίδιο με ξαναγεννούσε όπως το κουκούτσι του ροδάκινου δημιουργεί τη ζωή».

Ο Fernando Arrabal γεννήθηκε το 1932 στη Melilla του Ισπανικού Μαρόκου. Από το 1956 ζει μόνιμα στη Γαλλία και γράφει στη γαλλική γλώσσα. Έχει γράψει περί τα 100 θεατρικά έργα, έχει συμμετάσχει σε 800 ποιητικές συλλογές, είναι σκηνοθέτης και ζωγράφος και με διαρκή ενεργή αντιφασιστική δράση.

Το έργο γράφτηκε το 1999 και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μετάφραση του Νεκτάριου – Γεώργιου Κωνσταντινίδη, διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών, κριτικού και μεταφραστή Θεάτρου, στον πολυχώρο πολιτισμού «Διέλευσις».

Σκηνοθεσία: Χρυσάνθη Κορνηλίου
Ερμηνεύει: η Χάρις Συμεωνίδου
Φωνή γιου: Γιάννης Κωσταράς

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 
Κυριακή στις 18:30
Δευτέρα στις 20:30

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 12 €
Άνεργοι/Φοιτητές/ΑμΕΑ/Άνω των 65: 10 € .

Υπεύθυνος επικοινωνίας : Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: kokolakispr@yahoo.gr και kokolakispr@gmail.com

Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις
Λέσβου 15 και Πόρου, Κυψέλη
http://www.dieleusis.gr/
fb: Πολυχώρος διέλευσις
Τηλ.: 210 86 13 739
e-mail: info@dieleusis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου