Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Πρόγραμμα Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2019 στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα

Η μουσική σκηνή Σφίγγα υποδέχεται το 2019 και συνεχίζει να φιλοξενεί σημαντικά ονόματα της μουσικής και των τεχνών και φιλοδοξεί να γίνει το δικό σας μουσικό στέκι στο κέντρο της πόλης (Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής - πεζόδρομος Κιάφας 13).

Αναλυτικά το πρόγραμμα Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2019:

Ιανουάριος
Σάββατο 12 Ιανουαρίου έως και Σάββατο 9 Φεβρουαρίου: Ο Χρήστος Θηβαίος και οι εκρηκτικοί String Demons αναζητούν σε μια «Βόλτα στα Εξάρχεια», τους μύθους και τα τραγούδια που φέρνουν το άρωμα των Εξαρχείων, βόλτα που δεν θα μπορούσε παρά να καταλήγει στη Σφίγγα. Στο δεύτερο μέρος των παραστάσεων, ο Χρήστος Θηβαίος, τραγουδά όσα έχει και έχουμε αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια:  Άμλετ της Σελήνης, Ας Χαθείς, Αγάπη, Δεν Είμαι Άλλος, Ημερολόγιο, Παλιός Στρατιώτης, Μικρή Πατρίδα, Βροχή μου και τόσα άλλα που αποτελούν μια σπουδαία μουσική προίκα. (Ώρα έναρξης: 22.30, Είσοδος στο μπαρ: 12€ με μπύρα ή κρασί)

Δευτέρα 21 και 28 Ιανουαρίου: Μια μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο "Από... έρωτα", σε σκηνοθεσία του Ευθύμη Χρήστου, εμπνευσμένη από γράμματα απεσταλμένα ή μη, διαβασμένα ή μη και τραγούδια  πολυταξιδεμενα ή μη, με έναν κοινό παρονομαστή. Επί σκηνής (αλφαβητικά) οι Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Gary Salomon, Όλγα Σκιαδαρέση, Κωνσταντίνος Τσονόπουλος και Βασίλης Ψυλλάς ενώ φιλικά συμμετέχει η Νίκη Γιαννούτσου. (Ώρα έναρξης: 21.00, Είσοδος σε τραπέζι: 12€ με μπύρα ή κρασί)

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου: Μία βραδιά αφιερωμένη στο έργο του Άλκη Αλκαίου σε μουσικές των Μικρούτσικου, Μαυρουδή, Μάλαμα, Πασχαλίδη και άλλων από τον συνθέτη - κιθαρίστα Μανόλη Ανδρουλιδάκη και τον Δημήτρη Κανέλλο με τη συμμετοχή του Τάσου Αθανασιά στο ακορντεόν. (είσοδος σε τραπέζι 13€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 21.00)

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου: Ο αγαπημένος τραγουδοποιός Θοδωρής Κοτονιάς που έκλεψε με τα «Κλειδιά» του τις καρδιές μας,  για 2 εμφανίσεις,  με την εξαιρετική εξαμελή μπάντα του σε παραδοσιακά μοτίβα με διονυσιακές, ροκ εξάρσεις. (είσοδος σε τραπέζι 15€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 22.30)

Κυριακή 27 Ιανουαρίου: "Τα τραγούδια του Αλέκου". Μετά την πετυχημένη μουσικοθεατρική παράσταση «Χιώτη, Μάμπο!», οι ίδιοι συντελεστές υπόσχονται μια ολοκαίνουρια, ακόμη πιο ξεσηκωτική παράσταση γεμάτη αναμνήσεις. Για άλλη μια φορά θα ζήσουμε όλη την αξεπέραστη σε επιτυχία, διαδρομή ενός από τους σπουδαιότερους κειμενογράφους αλλά και στιχουργούς, που γνώρισε ο τόπος μας, του Αλέκου Σακελλάριου. Σκηνοθετεί ο Δημήτρης Αδάμης. (είσοδος σε τραπέζι 15€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 20.30)

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου: Δέκα χρόνια χωρίς τον Πάνο Τζαβέλα και δώδεκα σπουδαίοι
ερμηνευτές (Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Ζουγανέλης, Νατάσσα Μποφίλιου, Καλλιόπη Βέττα, Λάκης Χαλκιάς, Πάνος Μπούσαλης, Ηλίας Λογοθέτης, Νίκος Μποφίλιος, Νατάσσα Παπαδοπούλου-Τζαβέλλα, Σταύρος Ξένος, Νίκος Λόλης, Γιώτα Γιάννα) ενώνουν τις φωνές τους και τραγουδούν για τον μουσικό αντάρτη. Απαγγέλει η Μαρία Ζαχαρή ενώ τους ερμηνευτές συνοδεύει το Μουσικό Σύνολο «Ρωμιοσύνη». (είσοδος σε τραπέζι 15€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 21.00)

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου: Η Χαριτίνη Πανοπούλου μας υποδέχεται στη Σφίγγα με ένα μουσικό πρόγραμμα γεμάτο ζωντάνια και ρυθμό! (είσοδος σε τραπέζι 13€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 21.30)

Φεβρουάριος

Παρασκευή 1, 8 και 15 Φεβρουαρίου: Ο Απόστολος Ρίζος με το σταθερό μουσικό του συνοδοιπόρο και κορυφαίο κόντραμπασίστα, Θοδωρή Κουέλη θα βρεθεί για τρεις συναυλίες στη Σφίγγα, με το επιτυχημένο μουσικό του project, "minimals" και καλεσμένους του, το μουσικό σχήμα ΤέΤΡΙΣ. (Ώρα έναρξης: 22.30, Είσοδος στο μπαρ: 12€ με μπύρα ή κρασί)

Σάββατο 2 και 9 Φεβρουαρίου: Ο Χρήστος Θηβαίος και οι εκρηκτικοί String Demons για δύο ακόμα παραστάσεις στη Σφίγγα! (Ώρα έναρξης: 22.30, Είσοδος στο μπαρ: 12€ με μπύρα ή κρασί)

Δευτέρα 4, 11, 18 και 25 Φεβρουαρίου: Η Αλέκα Κανελλίδου, μία από τις πιο ιδιαίτερες φωνές της ελληνικής μουσικής, με το κουαρτέτο της θα βρίσκεται στη Σφίγγα όλες τις Δευτέρες του Φεβρουαρίου με όλα τα αγαπημένα της τραγούδια! (Ώρα έναρξης: 21.00, Είσοδος στο μπαρ: 13€ με μπύρα ή κρασί)

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου: Ο Θοδωρής Νικολάου συνεχίζει τις εμφανίσεις του και τον Φεβρουάριο στη Σφίγγα, παρέα με την Άννα Μπαλάσκα. (Ώρα έναρξης: 21.00, Είσοδος σε τραπέζι: 12€ με μπύρα ή κρασί)

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου: Η Φωτεινή Δάρρα για μία και μοναδική παράσταση του Αγίου Βαλεντίνου! (Ώρα έναρξης: 21.30, Είσοδος στο μπαρ: 12€ με μπύρα ή κρασί)

Σάββατο 16 και 23 Φεβρουαρίου και 2 και 9 Μαρτίου: Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης για πρώτη φορά στη Σφίγγα για τέσσερις παραστάσεις, υποδέχεται αγαπημένους φίλους σε ένα πρόγραμμα γεμάτο συναίσθημα, δυναμισμό και ανατρεπτική διάθεση. (Ώρα έναρξης: 22.30, Είσοδος στο μπαρ: 13€ με μπύρα ή κρασί)

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου και 1 και 8 Μαρτίου: Ο Σταύρος Σιόλας με σημαντικούς καλεσμένους, μας ταξιδεύει από τα "Διόδια" στης "Άρνης το νερό" και στον "Γεροπλάτανο" με όχημα την ιδιαίτερη φωνή του και επιλογές σημαντικών τραγουδιών της ελληνικής δισκογραφίας. (Ώρα έναρξης: 22.30, Είσοδος στο μπαρ: 12€ με μπύρα ή κρασί)

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου: Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Ιωάννη Πανουτσόπουλου "Επαγγελματικός προσανατολισμός". (Ώρα έναρξης: 20.00, Είσοδος ελεύθερη)

Μάρτιος

Παρασκευή 1 και 8 Μαρτίου: Ο Σταύρος Σιόλας με σημαντικούς καλεσμένους, μας ταξιδεύει  και τον Μάρτιο από τα "Διόδια" στης "Άρνης το νερό" και στον "Γεροπλάτανο" με όχημα την ιδιαίτερη φωνή του και επιλογές σημαντικών τραγουδιών της ελληνικής δισκογραφίας. (Ώρα έναρξης: 22.30, Είσοδος στο μπαρ: 12€ με μπύρα ή κρασί)

Σάββατο 2 και 9 Μαρτίου: Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης συνεχίζει τις εμφανίσεις του και τον Μάρτιο στη Σφίγγα και υποδέχεται αγαπημένους φίλους σε ένα πρόγραμμα γεμάτο συναίσθημα, δυναμισμό και ανατρεπτική διάθεση. (Ώρα έναρξης: 22.30, Είσοδος στο μπαρ: 13€ με μπύρα ή κρασί)

Τετάρτη 6 Μαρτίου: Μία βραδιά αφιερωμένη στο έργο του Άλκη Αλκαίου σε μουσικές των Μικρούτσικου, Μαυρουδή, Μάλαμα, Πασχαλίδη και άλλων από τον συνθέτη - κιθαρίστα Μανόλη Ανδρουλιδάκη και τον Δημήτρη Κανέλλο με τη συμμετοχή του Τάσου Αθανασιά στο ακορντεόν. (είσοδος σε τραπέζι 13€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 21.00)

Πέμπτη 7 Μαρτίου: Ο Θοδωρής Νικολάου συνεχίζει τις εμφανίσεις του και τον Μάρτιο στη Σφίγγα, παρέα με την Άννα Μπαλάσκα. (Ώρα έναρξης: 21.00, Είσοδος σε τραπέζι: 12€ με μπύρα ή κρασί)

Τετάρτη 13, 20 και 27 Μαρτίου: Ο Νίκος Πλατύραχος παρουσιάζει τραγούδια του από την πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά "Μαύρη μπογιά στο μάρμαρο" καθώς και τραγούδια από τα "Άστεγα" αλλά και γνωστά ρεμπέτικα. Μαζί του η Νεφέλη Φασούλη. (Ώρα έναρξης: 21.00, Είσοδος σε τραπέζι: 14€ με μπύρα ή κρασί)

Πέμπτη 14 Μαρτίου: Ο Απόστολος Μόσιος, που τον γνωρίσαμε μέσα από τη συνεργασία του με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, παρουσιάζει το cd του με τίτλο "Βεγγαλικό". (Ώρα έναρξης: 21.00, Είσοδος ελεύθερη)

Παρασκευή 15, 22 και 29 Μαρτίου: Η Φωτεινή Δάρρα μας ταξιδεύει στον κόσμο της μουσικής με όχημα την μοναδική της φωνή! (Ώρα έναρξης: 22.30, Είσοδος στο μπαρ: 12€ με μπύρα ή κρασί)

Σάββατο 16, 23 και 30 Μαρτίου και 6 και 13 Απριλίου: Ο Ορφέας Περίδης και η Λιζέτα Καλημέρη θα τραγουδήσουν και θα μας θυμίσουν τις πιο σημαντικές στιγμές της πορείας τους! (είσοδος στο μπαρ 13€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 22.30)

Πέμπτη 28 Μαρτίου: Η Λυδία Σέρβου και ο Γιάννης Παλαμίδας τραγουδούν από τα κλασικά τραγούδια της ελληνικής μουσικής έως τα λαϊκά της καρδιάς μας! (είσοδος σε τραπέζι 13€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 21.00)

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

sfigamusic@gmail.com
Για περισσότερες πληροφορίες στο www.sfiga.gr

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αλέξανδρος Καραμαλίκης akaramalikis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου