Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Βιογραφικό - Λαμπρινή Γκόλια

Η Λαμπρινή Γκόλια γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1992. Μεγάλωσε στη Γερμανία, όπου και έκανε τα πρώτα μαθήματα χορού. Επέστρεψε στην Ελλάδα στα 7 της χρόνια και συνέχισε να χορεύει, με εξειδίκευση στο Κλασικό Μπαλέτο.

Έκανε ιδιαίτερα μαθήματα χορού με την Vanessa Roimpa, μία δασκάλα που την ενέπνευσε και την έκανε να πιστέψει στην Τέχνη του Χορού. Η ανάγκη της για εξέλιξη ενισχύθηκε από τη μουσική και την συνεχή μελέτη της στην κιθάρα, το τραγούδι και τη ζωγραφική.

Σπούδασε διαφορετικά είδη χορού όπως το σύστημα Graham, Κλασικό Μπαλέτο και Σύγχρονο χορό από αξιόλογους καλλιτέχνες ανά τον κόσμο. Επίσης έκανε μαθήματα Hip-Hop, Latin, Tango, Yoga και Pilates. Στην ηλικία των 18 κέρδισε υποτροφία από την Εθνική Όπερα Μπαλέτου της Ελλάδας όπου φοιτούσε για ένα χρόνο. Μετά από αυτό κέρδισε υποτροφία από την Κρατική Σχολή Χορού της Ελλάδας από όπου και αποφοίτησε με άριστα το 2014. Έχει πιστοποιηθεί από μεγάλους δασκάλους όπως οι Ερμής Μαλκότσης, Νίκος Καλογεράκης, Λίντα Καπετανέα, Χριστίνα Γουζέλη και Paul Blackman ο οποίοι την ενέπνευσαν και τη δίδαξαν.Την ίδια περίοδο παρακολουθεί μαθήματα προετοιμασίας από την δραματική σχολή "Μοντέρνοι καιροί" που την βοήθησαν να εξελίξει  την υποκριτική της ως περφόρμερ, όπως και σεμινάρια physical theater με τους Ευριπίδη Λασκαρίδη, Ερμίρα Γκόρο και Νανά Βάχλα, κατά την διάρκεια της φοίτησής της στην Κρατική Σχολή .Επίσης, παίρνει μαθήματα ζωγραφικής από τον Gagik Altunian.

Ύστερα από την αποφοίτησή της έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια με διάφορες ομάδες χορού ( Hellenic Dance company, Krama Dance Company, Lydia Lythos Dancetheatre) και συμμετέχει σε project Ελλάδας και εξωτερικού. Στα 23 της χρόνια συνεργάζεται και χορεύει με τον ιδρυτή της τεχνικής Flying Low και Passing Through, David Zambrano . Ως χορεύτρια και χορογράφος έχει επιλεχτεί από το Deltebre Danza Festival  της Ισπανίας, να παρουσιάσει την δουλειά της σε συνεργασία με τον Narendra Patil , "Camouflage" η οποία έκανε περιοδεία σε πόλεις της Ελλάδας,στην Ισπανία και Ινδία . Με την πρόσφατη χοροθεατρική της σύνθεση  "Το Σύμπλεγμα της Μέδουσας" συμμετείχε σε φεστιβάλ της Ελλάδας όπου χορογράφησε και χόρεψε η ίδια.

Η τελευταία της συνεργασία ως ηθοποιός-χορεύτρια είναι με την ομάδα Λυδία Λίθος Dancetheatrè  στο έργο «Βαλπούργη, η ιστορία μιας μάγισσας» όπου και πρωταγωνίστησε. Ως δασκάλα Σύγχρονου χορού έχει δουλέψει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού , σε επαγγελματικές σχολές χορού ,στούντιο και σε ομάδες χορού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου