Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Βορεάδες στο Θέατρο Ροές

Η Creo Dance Company παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα την παράσταση χορού «Βορεάδες» στο Θέατρο Ροές (Ιάκχου 16, Γκάζι)
στις 4, 11, 18 και 25 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 21.00.

Μετά από ένα κύκλο επιτυχημένων παραστάσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Ηράκλειο, Κρήτης και Τρίπολη, η ομάδα σύγχρονου χορού Creo επανέρχεται και για τις τέσσερις Δευτέρες του Φεβρουαρίου παρουσιάζει τους «Βορεάδες» στο Θέατρο Ροές.

Η παράσταση αποτελεί προϊόν της κινητικής έρευνας «απόγειος», η οποία τελεί υπό την Αιγίδα και Υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού από τον Ιούνιο του  2017 και διεξάγεται από τη χορογράφο από το 2014.

Οι «Βορεάδες» είναι μια προσπάθεια να γνωρίσει το σύγχρονο χορό το ευρύ κοινό, καθώς οι εντυπώσεις των θεατών του πρώτου κύκλου παραστάσεων έχουν αποδείξει ότι η παράσταση έχει τη δύναμη να αγγίξει το μυαλό και την καρδιά των θεατών και να τους εμπνεύσει ένα «αίσθημα χορού».

Η χρήση οικείων ερεθισμάτων και εικόνων, μέσα από την παράδοση, φέρνουν στο έργο την αίσθηση της κοινότητας. Η ίδια η παράσταση άλλωστε μιλά για τη δημιουργία μιας νέας κοινότητας, μιας νέας πόλης που «χτίζουν» οι χορευτές μέσα από αλλεπάλληλες προσπάθειες επικοινωνίας.

Οι Βορεάδες, χορευτές της παράστασης, συναντιούνται τον καιρό της σύγχρονης Βαβέλ, τον καιρό που όλοι μιλούν για το τέλος της ιστορίας, για το τέλος κάθε βεβαιότητας. Συναντιούνται για να κοινωνήσουν μια νέα γλώσσα που έχει τις ρίζες της στο παρελθόν και επιθυμεί να επαναπροσδιορίσει το μέλλον. Χαρτογραφούν μια αέναη προσπάθεια συνύπαρξης αλλά και νέους τρόπους συνεννόησης. Με παλλόμενα πέλματα υφαίνουν τους ρυθμούς των χορών τους και γεννούν την «απόγειο» κίνηση. Την κίνηση που ταξιδεύει ανοδικά από τη γη προς τους κορμούς. Τους κορμούς που ακούν και γέρνουν και απλώνουν τα χέρια ως κλαδιά για αγγίγματα, ως κραυγές στον χώρο. Κρατώντας ο ένας το βήμα του άλλου φέρνουν τον χώρο σε περιδίνηση, σωριάζουν το τοπίο και οικοδομούν τη νέα πόλη. Οι Βορεάδες σαν χορός αρχαίας τραγωδίας αποτυπώνουν τη λειτουργία του συνόλου και γίνονται ο καθρέφτης της κοινότητας.

Οι κινητικές προτάσεις της παράστασης αποτελούν αντιπροσωπευτικά δείγματα της νέας γλώσσας που προτείνει η έρευνα και θα επαληθεύουν τις αναζητήσεις και τη μεθοδολογία της. Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Μπάμπη Παπαδόπουλου συμπληρώνει την κίνηση ακολουθώντας το ερευνητικό ταξίδι των σωμάτων.

Στο θέατρο το κοινό μπορεί να γνωρίσει πιο βαθιά την έρευνα μέσα από το Τεύχος 3 του Περιοδικού Λόγου και Κριτικής «το έρμα» και να απολαύσει τη μουσική της παράστασης στο νέο άλμπουμ του Μπάμπη Παπαδόπουλου «Μουσική για την παράσταση χορού Βορεάδες».

TEASER
https://youtu.be/OQeuj4ARnZo
https://youtu.be/a-slVghcdnQ
https://youtu.be/Lw7OfmALj5w

Συντελεστές:
Χορογραφία – Έρευνα: Πωλίνα Κρεμαστά
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Μπάμπης Παπαδόπουλος

Χορευτές: Γιώργος Αμέντας, Ερικέτη Ανδρεαδάκη, Θένια Αντωνιάδου, Ελένη Βλάχου, Αγγελική Δαλαγγέλη, Ραλλού Καρέλλα, Ναταλία Μπάκα, Γιάννης Σταυρόπουλος, Στέλλα Τριπολιτάκη

Βοηθός χορογράφου: Θένια Αντωνιάδου
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Σύμβουλος δραματουργίας: Ορέστης Τάτσης
Φωτογραφίες: Γιάννης Ζινδριλής
Σχεδιασμός έντυπου υλικού: Ευγενία Κόττικα
Promo trailer: Χρυσάνθη Μπαδέκα
Επικοινωνία: Άρης Ασπρούλης

Μέρες παραστάσεων: 
Δευτέρες: 4, 11, 18 και 25 Φεβρουαρίου 2019
Ώρα: 21.00
Διάρκεια: 60 λεπτά
Τόπος: Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Γκάζι, Αθήνα

Περιοδεία: 
Θεσσαλονίκη: Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε συνεργασία με το Κ.Θ.Β.Ε., στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Δάσους, Ιούνιος 2018
Ιωάννινα: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, Ιούνιος 2018
Ηράκλειο, Κρήτης: Αίθουσα Φουγάρο, πρώην εργοστάσιο «Αθηνά», Φεστιβάλ Μόνιτορ, Οκτώβριος 2018
Τρίπολη: Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο, Δεκέμβριος 2018

Εισιτήρια:
Κανονικό: 15 ευρώ
Μειωμένο (ανέργων, φοιτητικό, κάρτα Σωματείου Εργαζομένων στον χώρο του χορού): 10 ευρώ
Ομαδικά (8 άτομα και άνω): 10 ευρώ

Προπώληση: 
Viva.gr 11876
 και στα ταμεία του Θεάτρου Ροές
Μέρες και ώρες: 
Τις ημέρες των παραστάσεων 19.00-21.00

Πληροφορίες: 21 0347 4312 και 6976080120

Φορείς υλοποίησης
Υπό την Αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Μια παραγωγή της Ρέον ΑΜΚΕ

Ομάδα Σύγχρονου Χορού Creo
Η ομάδα Creo ιδρύθηκε επίσημα την άνοιξη του 2008, στο πλαίσιο της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Ρέον. Υπεύθυνη της ομάδας χορού είναι η Πωλίνα Κρεμαστά και την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ρέον έχει ο σκηνοθέτης Ορέστης Τάτσης.
Από το 2008 έχει παρουσιάσει έξι παραγωγές, με συμμετοχές σε Ελληνικά και Διεθνή φεστιβάλ (Insoliti International dance festival, Turin, Italy / International dance Festival “La Becquée”, Brest, France / Sarajevo Winter International Festival, Bosnia and Herzegovina / Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων χορογράφων / 20ο και 23ο Διεθνές Φεστιβάλ χορού Καλαμάτας / Αισχύλεια / Πλατφόρμα Σύγχρονου Ελληνικού Χορού / Tipperary Dance Platform, κά). Στο Διεθνές Φεστιβάλ Sarajevo Winter 2012 απέσπασε το 1ο βραβείο κοινού (Silver Snowflake). Το 2009-2010 είχε επιχορηγηθεί από το Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ. και το 2017-2018 από το ΥΠ.ΠΟ.Α..  Η ομάδα έχει ασχοληθεί επίσης με την οργάνωση σεμιναρίων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθώς και δρώμενων στο δημόσιο χώρο. Το εκπαιδευτικό κινητικό πρόγραμμα Σκυτάλη είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (2012-2018) και έχει αναδειχθεί σε ένα από τα 25 πιο εμπνευσμένα προγράμματα της Ευρώπης, από το δίκτυο χορογραφικών κέντρων EDN. Από το 2014 έως σήμερα η χορογράφος της ομάδας υλοποιεί την κινητική έρευνα «απόγειος», η οποία τελεί υπό την Αιγίδα και την υποστήριξη του ΥΠ.ΠΟ.Α..
Η καλλιτεχνική ομάδα Ρέον, πέρα από τις παραστάσεις της ομάδας Creo, έχει πραγματοποιήσει θεατρικές παραγωγές, εκθέσεις ζωγραφικής, συναυλίες και εικαστικά project.

Στοιχεία επικοινωνίας
Ομάδα σύγχρονου χορού Creo
Email : creodancecompany@gmail.com
https://www.facebook.com/creodancecompany/
https://www.facebook.com/voreades

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου