Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

«Ένας γάμος, τρία διαζύγια!» Ο Τρύφωνας Ζαχαριάδης στο 'Ίδρυμα Θεοχαράκη

Με την εισήγηση του Ψυχαναλυτικού θεραπευτή, συγγραφέα και υπεύθυνου της φετινής εκδήλωσης Τρύφωνα Ζαχαριάδη ξεκινά ο κύκλος ομιλιών που διοργανώνουν για πέμπτη συνεχή χρονιά οι εκδόσεις Πορφύρα στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη.

Στην ομιλία του «Ένας γάμος, τρία διαζύγια!» ο ειδικός θα επιχειρήσει να εμβαθύνει στην τρίτη εκδοχή του διαζυγίου, η οποία είναι η συναισθηματική απόσυρση του ενός συντρόφου και η ανοχή αυτής από τον άλλο.

Τη σκυτάλη θα πάρουν με τις δικές τους ομιλίες οι: Τάσος Μπουλμέτης (2/2), Όλγα Δούκα, Κωνσταντίνος Σπηλιώτης και Χρυσή Καριώτογλου (9/2) καθώς και η Λίνα Νικολακοπούλου (16/2).

Περίληψη εισήγησης 
Το βασικό αίτημα του ανθρώπου είναι ν' αγαπηθεί. Κάθε γάμος-δεσμός, ωστόσο, «κινδυνεύει» από τρία διαζύγια:
1.Νομικό διαζύγιο (Αποτελεί την τυπική απόδειξη ότι δεν αγαπήθηκα).
2.Δια θανάτου (Επιβεβαιώνει πόσο ουτοπική είναι η ελπίδα-πίστη ότι κάποιος θα με αγαπάει για πάντα).
3.Απόσυρση συναισθηματική από τον σύντροφο (Δεν μ’ αγαπάει ο «σημαντικός άλλος», όμως θα μείνω μαζί του).
Σε αυτή την τελευταία πτυχή του δεσμού θα δοκιμάσουμε να δώσουμε αρχή (επιλογή συντρόφου), μέση (αφήγημα σύγκρουσης) και τέλος (αίτια αποτυχημένης σύνδεσης).
Τρύφων Ζαχαριάδης

Ταυτότητα εκδήλωσης

Η Ψυχανάλυση συναντά την Τέχνη - Χωρισμός και απώλεια
Πρώτη ομιλία του κύκλου: «Ένας γάμος, τρία διαζύγια!».
Εισηγητής: Τρύφων Ζαχαριάδης, Ψυχαναλυτικός θεραπευτής, συγγραφέας: «Ένας γάμος, τρία διαζύγια!».
Πού: Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη, Β. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα, www.thf.gr
Πότε: Σάββατο 26 Ιανουαρίου
Διάρκεια: 2 ώρες (18:00-20:00)
Κόστος συμμετοχής: 10 €, μειωμένο 5 €
Για αγορά εισιτηρίου καλέστε στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη στο 210 3611206.
Δείτε τον προγραμματισμό όλων των ομιλιών και μάθετε περισσότερα για την εκδήλωση ΕΔΩ.

Θυμίζουμε ότι η παρούσα διοργάνωση με τίτλο «Η Ψυχανάλυση συναντά την Τέχνη-Χωρισμός και απώλεια» πραγματοποιείται με αφορμή το βιβλίο της γνωστής ψυχολόγου και οικογενειακής συμβόλου Karyl Mc Bride με θέμα τον χωρισμό. Ο ελληνικός τίτλος του είναι «Χωρίς εσένα. Σπάζοντας τους τοξικούς δεσμούς ή η διαχείριση ενός αποχωρισμού» και μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πορφύρα.

Πληροφορίες για το βιβλίο 
Τίτλος: Χωρίς εσένα
Υπότιτλος: Σπάζοντας τους τοξικούς δεσμούς ή η διαχείριση ενός αποχωρισμού
Συγγραφέας: Karyl Mc Bride
Εκδόσεις: Πορφύρα
Μετάφραση: Χριστόφορος Ζώνας
Πρόλογος: Τρύφων Ζαχαριάδης
Σελίδες: 346

Για να δείτε τα βιβλία των Εκδόσεων Πορφύρα κάντε κλικ ΕΔΩ.

Βιογραφικό εισηγητή 
Ο Τρύφων Ζαχαριάδης παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Μπολόνια, ενώ σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ωστόσο η ψυχοθεραπεία τελικά αποτέλεσε το αντικείμενο της ενασχόλησής του.

Είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας & Οικογένειας. Τακτικό μέλος της International Association for Group Psychotherapy and Group Processes, της International Family Therapy Association καθώς και του Ερευνητικού και Ακαδημαϊκού Ινστιτούτου Αθηνών.

Από το 1992 έως σήμερα διατηρεί τη συνδιεύθυνση του Ινστιτούτου Σύγχρονης Παιδαγωγικής. Έχει συνεργαστεί με την Πανεπιστημιακή κλινική του Αιγινήτειου νοσοκομείου, με το Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών συστηματικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, καθώς και με φορείς ΚΕΘΕΑ, ΕΛΚΕΠΑ, Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας κ.ά.

Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στο Κέντρο Μελετών Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης (ΚΕΜΕΤΕ), ενώ δίδαξε Κοινωνιολογία, Εργατικό Δίκαιο και Λογοτεχνία σε ιδιωτικές σχολές. Έχουν εκδοθεί βιβλία του πεζογραφίας, ποίησης και δοκιμίου.

1 σχόλιο:

  1. Κατά τη διάρκεια της αναζήτησής μου στο GOOGLE για βοήθεια για να βγάλω τον πρώην εραστή μου, ο οποίος θα αποκτούσε το διαζύγιο, συναντήθηκα αυτόν τον υπέροχο άνδρα που ονομάζεται DR.AGBAZARA, ο οποίος έκανε ωραία δουλειά βοηθώντας μου να βγάλω το διαζευγμένο σύζυγό μου εντός 48 ωρών. τέτοια πράγματα μπορεί να είναι δυνατά, αλλά τώρα είμαι μια ζωντανή μαρτυρία γι 'αυτό επειδή το AGBAZARA TEMPLE έφερε πραγματικά τον εραστή μου πίσω, Αν εξακολουθείτε να αμφιβάλλετε γιατί να μην επικοινωνήσετε με το DR.AGBAZARA TEMPLE στο email: ( agbazara@gmail.com ) Ή WHAT'SAPPS ( +2348104102662 ), Τότε σας υπόσχομαι ότι μετά από 48 ώρες θα έχετε λόγους να γιορτάσετε σαν κι εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή