Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Σεμινάριο υποκριτικής με τον Δημήτρη Μυλωνά στο Θέατρο TempusVerum –Eν Αθήναις

Στο σεμινάριο θα επιδιώξουμε να ανιχνεύσουμε τις αρχές της υποκριτικής έτσι όπως διαμορφώθηκαν από τον Μιχαήλ Τσέχωφ. Εργαλεία αυτής της μεθόδου όπως ο οργανωμένος αυτοσχεδιασμός, ο εσωτερικός μονόλογος, το όνειρο του ήρωα, η σπουδή πάνω σε πίνακες, ποιήματα, μουσικές που συνδέονται με το χτίσιμο ενός ρόλου αλλά και οι έννοιες συμβάν, εμπόδιο, θέμα κλπ, θα γίνουν αντικείμενο έμπρακτης μελέτης κι εμπέδωσης. Με τη γνωριμία αλλά και τη χρήση των παραπάνω εργαλείων, στόχος είναι ο ηθοποιός να μην αντιμετωπίζει την τέχνη του ως αποτέλεσμα μιας αφηρημένης έμπνευσης αλλά να την οργανώνει πάνω σε στέρεες και συγκεκριμένες βάσεις οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν σε ποικίλα καλλιτεχνικά είδη.

Σημείο εκκίνησης για τα παραπάνω θα σταθεί το Όνειρο καλοκαιρινής νύκτας του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ένα έργο παραμυθένιο όσο και σκοτεινό, που προσφέρει ανεξάντλητες δυνατότητες για παιχνίδι (με την έννοια του «παίζω») και δημιουργία.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές δραματικών σχολών και επαγγελματίες ηθοποιούς. Η επιλογή θα γίνει μετά από αποστολή βιογραφικού.

Ο Δημήτρης Μυλωνάς γεννήθηκε στην Αθήνα. Αριστούχος απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Θεάτρου «Τζένη Καρέζη» (1999) και του Finance and Accounting του Deree College (1995). Ως ηθοποιός συνεργάστηκε με πολλούς σκηνοθέτες όπως Σπύρος Ευαγγελάτος, Δημήτρης Λιγνάδης, Σωτήρης Χατζάκης, Λίλλυ Μελεμέ, Κώστας Τσιάνος, Στάθης Λιβαθινός, Ρούλα Πατεράκη κ.α. ενώ για 7 χρόνια συμμετείχε στο δυναμικό της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Στάθη Λιβαθινού. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Ανατόλι Βασίλιεφ, Ιρίνα Πρόμπτοβα, Αντρέι Στσούκιν, Νικολάι Κάρποφ, Λυδία Κονιόρδου κ.α. Έχει πάρει μέρος σε τηλεοπτικές σειρές και ταινίες κι έχει δώσει τη φωνή του σε πολλές μεταγλωττίσεις. Από το 2013 αρχίζει η ενασχόληση του και με τη σκηνοθεσία. Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις Γράμματα αγάπης στον Στάλιν, Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί, Δεν έχω τίποτα, Καγκουρώ, Τσέχωφ, Διασκεδάζοντας με τον κύριο Σλόουν, Το ψωμί της Νινευί, Τρεις αδελφές. Είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Θεάτρου «Εν Δράσει».

Info
Ημέρα και ώρα: Δευτέρα και Τρίτη 12.00-17.00
Περίοδος σεμιναρίου: 12 Ιουνίου-4 Ιουλίου
Κόστος: 200 ευρώ

Θέατρο TempusVerum –Eν Αθήναις, Ιάκχου 19, Γκάζι
Αιτήσεις με βιογραφικό σημείωμα στο: seminariomylonas@gmail.com
Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 4 Ιουνίου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6943069281

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου