Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Το «Τέλος του Παιχνιδιού» του Σάμιουελ Μπέκετ στο Θέατρο Τ

Μετά τον «Βυσσινόκηπο» και τη «Βασίλισσα της Ομορφιάς», η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», συνεχίζοντας τον νομαδικό της βίο, επανέρχεται με ένα ακόμα σπουδαίο έργο. Πρόκειται για το «Τέλος του Παιχνιδιού» του Σάμιουελ Μπέκετ, που ανεβαίνει σε συνεργασία με το Θέατρο Τ, σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, με τους Δημήτρη Ναζίρη και Έφη Σταμούλη στους κεντρικούς ρόλους.

Στο εμβληματικό έργο του κορυφαίου δραματουργού, ο Χαμ, ένας ανάπηρος αφέντης και εξουσιαστής, ζει το δικό του τέλος του κόσμου. Με μόνη συντροφιά τον υπηρέτη του Κλοβ και τους δύο γέρους γονείς του, που ζουν μέσα σε σκουπιδοτενεκέδες, ο ήρωας του Μπέκετ προσπαθεί να διαχειριστεί την κωμωδία και την τραγωδία της ίδιας της ζωής. Απαιτεί υπακοή και, καθώς είναι ανήμπορος να την επιβάλει, επικαλείται διαρκώς ανούσιες ανάγκες και επινοεί μικρά και μεγάλα προβλήματα, προσπαθώντας απεγνωσμένα να περιορίσει τη μοναξιά του και να δώσει κάποιο νόημα στη ζωή του.  «Συνεχίζουμε», αυτή είναι η φράση που τον χαρακτηρίζει.  Γιατί ακόμα κι όταν όλα γύρω μας έχουν καταρρεύσει, ακόμα κι αν βρισκόμαστε στο τέλος του κόσμου, εμείς συνεχίζουμε. Με το υπόγειο όσο και ανελέητο χιούμορ του ο Μπέκετ  καταγράφει στο «Τέλος του Παιχνιδιού» όλο τον παραλογισμό της ανθρώπινης ύπαρξης αλλά και την απόλυτη ανάγκη της επαφής με τους άλλους.

Είναι η τέταρτη φορά που η Πειραματική Σκηνή ανεβάζει Μπέκετ, έπειτα από το «Περιμένοντας τον Γκοντό» (1981 και 2000) του Νίκου Χουρμουζιάδη και τις «Ευτυχισμένες Μέρες» (2013) της Δήμητρας Χουμέτη, ενώ στον Μπέκετ είναι αφιερωμένα δύο τεύχη του περιοδικού «Θεατρικά Τετράδια» (5 και 35).

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Νικηφόρος Παπανδρέου
Σκηνοθεσία: Γλυκερία Καλαϊτζή
Σκηνικά: Ευαγγελία Κιρκινέ
Κοστούμια: Μαρία Καραδελόγλου
Φωτισμοί: Κώστας Σιδηρόπουλος
Ηχητικό Περιβάλλον: Στέργιος Τσίλιος

ΠΑΙΖΟΥΝ
Δημήτρης Ναζίρης: Χαμ
Έφη Σταμούλη: Κλοβ
Σοφία Μαρία Βούλγαρη: Νελ
Γιώργος Φράγκογλου: Ναγκ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Χώρος: Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη
Παραστάσεις: 12 Μαΐου – 4 Ιουνίου, κάθε Δευτέρα-Τρίτη-Παρασκευή-Σάββατο στις 21:30 & Κυριακή στις 20:00
Τιμές εισιτηρίων: 12€ & 8€ (φοιτητικό & ανέργων)
Ατέλειες: Κάθε Δευτέρα & Τρίτη (κατά προτεραιότητα)
Προπώληση: Viva.gr (https://goo.gl/w3w3PM)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 854 333
Parking: Με 3€ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας, μπορείτε να αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο parking που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Θέατρο Τ.

Περισσότερες πληροφορίες: www.theatrot.gr
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Λία Κεσοπούλου, info@theatrot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου