Τρίτη 9 Μαΐου 2017

«Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ» στο Από Μηχανής Θέατρο

Στο Από Μηχανής Θέατρο επαναλαμβάνεται από το Σάββατο 27 Μαΐου μέχρι την Κυριακή 11 Ιουνίου και για 12 μόνο παραστάσεις, το αριστούργημα του Έντουαρντ Άλμπυ «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη,  με τους Άκι Βλουτή, Δήμητρα Χατούπη, Σαράντο Γεωγλερή, Τζωρτζίνα Λιώση. Ένα έργο κλειστοφοβικό που ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα.

Ο Άκις Βλουτής και η Δήμητρα Χατούπη σε δύο από τους πιο σημαντικούς ρόλους του σύγχρονου δραματολογίου, του Τζωρτζ και της Μάρθας. Τους παρακολουθούμε στο σαλόνι του σπιτιού τους, στις 2 η ώρα μετά τα μεσάνυχτα σε μια συνάντηση με ένα νεαρότερο ζευγάρι τον Νικ και την Χάνυ (Σαράντος Γεωγλερής, Τζωρτζίνα Λιώση), η οποία ολοκληρώνεται την ώρα που χαράζει.
Τα πρόσωπα για πρώτη φορά στην ιστορία του θεάτρου γκρεμίζουν τους κοινωνικούς φραγμούς και ο λόγος τους γίνεται άγριος, ίσως αγοραίος, σχεδόν χυδαίος. Και αυτός αρθρώνεται από σοβαρούς, ευυπόληπτους και  ευκατάστατους πολίτες, διανοούμενους ακαδημαϊκούς χρησιμοποιώντας όμως την συνθήκη του παιχνιδιού.

Ένα άγριο παιχνίδι, στο οποίο θίγονται πολλά δίπολα. Άνδρας – γυναίκα, αγάπη - μίσος, γονιμότητα – στειρότητα, θύμα – θύτης, ιστορία - βιολογία, εκκλησία – παγανισμός. Και όλα αυτά συμβαίνουν κάτω από την επήρεια του αλκοόλ που ρέει άφθονο μέχρι το τέλος. Βασικό στοιχείο που αποκαλύπτει τα βαθύτερα ένστικτα και τα πιο βαθειά μυστικά. Βακχεύουν.

Ο Άλπμυ με έναν μαγικό τρόπο και διατηρώντας πάντα επί σκηνής σε θαυμαστή ισορροπία το χιούμορ, ενώ απλώνεται σε μια τεράστια θεματολογία, ταυτόχρονα τοποθετεί τους ήρωες του στον κεντρικό πυρήνα, την οικογένεια και ανιχνεύει τις αναπηρίες της. Αυτός ο πυρήνας εκρήγνυται μπροστά στους θεατές, διαλύει κάθε ψευδαίσθηση, και ο ίδιος ο Άλμπυ διερωτάται πια μήπως είμαστε εμείς οι ίδιοι μάρτυρες-πιόνια σε ένα παιχνίδι που οδηγεί στο Τέλος της Δύσης και στην γέννηση μια νέας πραγματικότητας, στην οποία όμως ο άνθρωπος χάνει την ατομικότητα του και νεκρώνεται η φαντασία του μπρος στην αποκαλυπτικότητα της επιστήμης.

Trailer παράστασης: https://youtu.be/9HU9Q_iVwDM

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη
Επεξεργασία κειμένου - Σκηνοθεσία:  Γιώργος Κιμούλης
Σκηνικά - Κοστούμια:  Νίκος Αναγνωστόπουλος
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βάσω Στεργίου
Φωτογραφίες - Τrailer : Βάσια Αναγνωστοπούλου

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Άκις Βλουτής, Δήμητρα Χατούπη, Σαράντος Γεωγλερής, Τζωρτζίνα Λιώση



Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
(από 27/5 μέχρι 11/6 )

Τετάρτη 21:00
Πέμπτη 21:00
Παρασκευή 21:00
Σάββατο 21:00
Κυριακή 19:00

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 14€
Μειωμένο: 10€ (ισχύει για φοιτητές, ανέργους & άνω των 65)
Ατέλειες: 5 €
Τετάρτη & Πέμπτη: γενική είσοδος 10€

Από Μηχανής Θέατρο
Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο
Τηλ.: 2105231131
info@syn-epi.com

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου