Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

«Ο Μονόκερος, οι Μάγισσες κι η μόνη Αλήθεια» στο Κηποθέατρο Παπάγου

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου στο Κηποθέατρο Παπάγου θα παρουσιαστεί η παράσταση χορού «Ο Μονόκερος, οι Μάγισσες κι η μόνη Αλήθεια», από τη Σχολή Χορού Βαρλάμου - Ντε Πετρίλλο, σε σύλληψη και σκηνοθεσία της  Μαργαρίτας Βαρλάμου, η οποία αναφέρει σχετικά με την παράσταση:

«Ο σημερινός άνθρωπος, ο άνθρωπος της πόλης δεν ζει πλέον σε άμεση επαφή με την φύση.  Αυτή η διαπίστωση στάθηκε αφορμή  να δημιουργήσω μία χοροθεατρική παράσταση σε έναν κόσμο της φαντασίας, όπου κατοικούν οντότητες υπερφυσικές, με μαγικές ιδιότητες. Σε βουνά, δάση, σύννεφα, ρυάκια και πηγές, θα δούμε αυτές τις υπάρξεις να ζουν, να αγαπούν, να παίζουν και να παθιάζονται, να πληγώνονται και να διεκδικούν, να μισούν και να εκδικούνται, να προστατεύουν και καταστρέφουν. Στήνουν τους χορούς τους και φέρνουν φως και χαρά κι άλλοτε οδηγούν θύελλες, καταιγίδες και φόβο.

Οι πιο μακρινές εποχές της ανθρωπότητας, τις οποίες με νοσταλγία αναπολώ, ο κόσμος των ξωτικών, των μαγισσών, νεραϊδών και των μονόκερων μου μεταδόθηκε μέσα από τα παραμύθια στην παιδική μου ηλικία. Τα παραμύθια παρουσιάζουν με όμορφο και διδακτικό τρόπο, τις καλές και κακές επιδράσεις του νεραϊδόκοσμου, την ομορφιά, την αγριότητα των μαγισσών, την δύναμη και την τρυφερότητα του μονόκερου και την συνύπαρξη τους.

Ένα τέτοιο παραμύθι θα σας παρουσιάσω σε συνεργασία με τους πολύτιμους συνεργάτες μου -δασκάλους χορού- τους: Βρισηίδα Σολωμού, Εύη Πάνου, Μαριάννα Τηλιοπούλου, Αυγουστίνο Κούμουλο, Αριάδνη Παπαπαναγιώτου.
Συμμετέχουν όλες οι μαθήτριες και οι μαθητές της σχολής μας, παιδιά και ενήλικες.
Χορεύουν κλασσικές και σύγχρονες χορογραφίες με διαρκείς εναλλαγές και ερμηνεύουν τους ρόλους τους, σε μουσικές συνθέσεις από τον Μότσαρτ, τον Βιβάλντι έως τον Τζιακίντο Σέλσι, τον Πρινς και Ντέιβιντ Μπόουι.
Έχω ιδιαίτερη χαρά που φέτος συνεργάζομαι με τον Αλέξανδρο Πέρρο - στον ρόλο του Μονόκερου. Είναι ένας χαρισματικός ηθοποιός και χορευτής με υπέροχη επιβλητική σκηνική παρουσία.»

«Ο Μονόκερος, οι Μάγισσες κι η μόνη Αλήθεια»
Παρασκευή 16 Ιουνίου
Κηποθέατρο Παπάγου
Ώρα: 21:00
Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος: 10€, παιδικό (έως 6 ετών): 5€
Διάρκεια: 110'

Υπεύθυνος Επικοινωνίας Αντώνης Κοκολάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου