Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

"Άλφα εις την Ν, Όταν η Ψυχή συναντάει το Σύμπαν" στο Θέατρο Σταθμός

Ένα διαγαλαξιακό, γραφειοκρατικό, σουρεαλιστικό παραμύθι
Η καλλιτεχνική ομάδα Μεταμόρφωση, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, αναλαμβάνει την παραγωγή του θεατρικού έργου Άλφα εις την ν (αν), Όταν η Ψυχή συναντάει το Σύμπαν της Κωνσταντίνας Γιαμπουράνη.

Η σκηνοθεσία είναι της Μαρίας Τσαρούχα (με τη νέα θεωρία και μέθοδο Perceptual Acting and Directing) και της Κωνσταντίνας Γιαμπουράνη.

O Άγγελος, η Eιρήνη, η Αγάπη και ο Πάρης είναι τέσσερις οντότητες με εξωγήινη νοημοσύνη που έρχονται στη Γη για να μας αποκαλύψουν αλήθειες που κρύβει η καρδιά του σύμπαντος και έχουν να κάνουν με τη δύναμη της ψυχής που εξυψώνει τον άνθρωπο πάνω από τις δυσκολίες και τις υποχρεώσεις που τον εμποδίζουν να εκφράσει την πραγματική του φύση.

Tο σκηνικό στήνεται σε ένα λογιστικό γραφείο στον εξωπλανήτη Άρπα Γη. Οι κυβερνήτες του πλανήτη ήταν επιστήμονες που οραματίζονταν ένα φωτεινό μέλλον όπως ο Nίκολα Tέσλα. Αυτοί αποτελούσαν την ενθ-ουσία και όχι την εξ-ουσία.
Όλα όμως θα ανατραπούν όταν φτάσουν κάποια όντα από τη Σελήνη και θα πάρουν το νόμο της φυσικής Ε=mc2 για να τον εφαρμόσουν στην πολιτική.

Η παράσταση πραγματοποιείται με την ευγενική επιστημονική αρωγή της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και έχει διπλό στόχο: Πρώτον ο θεατής να μάθει πράγματα για τη Φυσική και την Αστρονομία που θα παρουσιαστούν με τη μέθοδο επαυξημένης πραγματικότητας Projection Mapping (χαρτογραφημένη προβολή) με χρήση προηγμένων γραφικών κινηματογραφικής ποιότητας. Και δεύτερον, ο θεατής να κατανοήσει τη σύνδεση του ανθρώπου με όλο το σύμπαν και να αισθανθεί ότι αποτελεί μέρος του μεγάλου θαύματος της ζωής.
Με αφορμή το έργο, πριν από την έναρξη της κάθε παράστασης, διακεκριμένοι επιστήμονες θα κάνουν μικρές, ουσιαστικές εισαγωγές με θέμα την απαραίτητη σύνδεση της Επιστήμης με την Τέχνη για την εξέλιξη της ανθρωπότητας.

Πληροφορίες παράστασης
Άλφα εις την Ν, Όταν η Ψυχή συναντάει το Σύμπαν
Ένα διαγαλαξιακό, γραφειοκρατικό, σουρεαλιστικό παραμύθι

Τοποθεσία Θέατρο Σταθμός
Διεύθυνση Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο, Αθήνα
Καλλιτεχνικός Διευθυντής Νίκος Μάκκας

Παραστάσεις Από το Σάββατο 1η Απριλίου 2017
Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων Σάββατο: 18:15
Διάρκεια Παράστασης75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές Εισιτηρίων12€ (γενική είσοδος), 8€ παιδικό
Προπώληση Εισιτηρίων Ταμείο θεάτρου Σταθμός
Τηλέφωνο Θεάτρου Σταθμός 211 40 36 322

Links https://www.facebook.com/metamorfosi.productioncompany/
www.facebook.com/stathmostheatro

Μέρος των εσόδων των παραστάσεων θα δοθεί στις φιλανθρωπικές δράσεις της κ. Μέρως Κεσεσίογλου και στο 3o Δημοτικό Σχολείο Κιάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου