Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Ο γύρος του κόμπου: Σικελική τραγωδία, του Δημήτρη Δημητριάδη 4 Τελευταίες Παραστάσεις στο TempusVerum/Εν Αθήναις

Τελευταίες 4 παραστάσεις:
Δευτέρα 22 Μαΐου στις 21.00
Τρίτη 23 Μαΐου στις 21.00
Και
Δευτέρα 29 Μαΐου στις 21.00
Τρίτη 30 Μαΐου στις 21.00

Σκηνοθεσία: Γιώργος Δούλος

Παίζουν οι ηθοποιοί: 
Μαρία Αποστολακέα, Αλκινόη Ζαχαρόγιωργα, Ηρώ Κισσανδράκη, Απόστολος Μαλεμπιτζής, Νικόλας Παπαευθυμίου, Κωνσταντίνος Παράσης, Γιάννης Σιαμσιάρης.

Ηλεκτρονική προπώληση:
https://www.viva.gr/tickets/theater/tempus-verum/o-guros-tou-kompou/

Η λευκήΣΚΗΝΗ παρουσιάζει για πρώτη φορά το αδημοσίευτο έργο του σπουδαίου Δημήτρη Δημητριάδη«Ο Γύρος του κόμπου: Σικελική τραγωδία» στο θέατρο TempusVerum / Εν Αθήναις,σε σκηνοθεσία Γιώργου Δούλου, από 24 Απριλίου 2017κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00,σε μια παράσταση αυστηρώς ακατάλληλη για ανηλίκους.

Λίγα λόγια για το έργο:
Ο ετοιμοθάνατος τύραννος της Σικελίας, Λορέντζο Λαλίνι, καλεί τον Αθηναίο φιλόσοφο Αρίσταρχο Ερμίδη, προκειμένου να λύσει τον «κόμπο» που ο ίδιος έχει δέσει: αφήνει ολόκληρη την περιουσία του στο νόθο γιο του. Οι δύο νόμιμοι γιοι του σχεδιάζουν να τον σκοτώσουν. Ο τύραννος δεν αλλάζει τη διαθήκη του. Μέσα από διαδοχικές συζητήσεις με όλα τα μέλη της οικογένειας, το νήμα περιπλέκεται και ο φιλόσοφος αντιλαμβάνεται πως τίποτε δεν είναι όπως παρουσιάζεται. Όταν γνωρίζει το νόθο γιο, όλα καταρρέουν κι από Σωτήρας μεταμορφώνεται σε Τέρας.

Πέρα και κάτω από την αστυνομική του διάσταση, το έργο στηρίζεται στην ολοκληρωμένη και αντισυμβατική ιδεολογία του Δημητριάδη. Έργο – μήτρα του δραματουργικού του σύμπαντος, όπου αποδομείται αριστοτεχνικά η πλατωνική φιλοσοφία. Με πρόδηλες αναφορές στο μύθο του Σπηλαίου, την Έβδομη επιστολή και τη σικελική εμπειρία του φιλοσόφου, με σπαράγματα πλατωνικών φράσεων και προσώπων, ο Δημητριάδης γκρεμίζει μεθοδικά τον πνευματικό του εχθρό, γιατί «πίστεψε ότι νίκησε τον Άνθρωπο μέσα του».

Ο «Γύρος του κόμπου», περιστρεφόμενος γύρω από δίπολα (Αλήθεια – Ψεύδος, Σάρκα – Πνεύμα, Σκοτάδι – Φως, Καλό – Κακό, Θύμα – Θύτης, Φύση - Ηθική) και δημητριαδικές έννοιες (Έρωτας, Άνθρωπος, Θνητότητα, Εξουσία, Πόνος), καταλήγει στον πλήρη αφανισμό του Ανθρώπου.

Τη σύνθεση ενός τέτοιου θεατρικού οικοδομήματος επιχειρεί να αποδώσει σκηνικά, με πυκνή ατμόσφαιρα και ιδιαίτερη έμφαση στην ύφανση της (περι)πλοκής, η παράσταση της λευκήςΣΚΗΝΗΣ.

Συντελεστές: 
Σκηνοθεσία, Σκηνικά, Κοστούμια: Γιώργος Δούλος
Δραματουργική επεξεργασία: Γιώργος Δούλος – Νίνα Σκριβάνου
Δραματολόγος – Ηχητική δραματουργία: Νίνα Σκριβάνου
Κίνηση: Κορίνα Κόκκαλη
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Φωτογραφίες: Νίκος Πανταζάρας
Επικοινωνία: Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας
Υπεύθυνη οργάνωσης παραγωγής: Νίνα Σκριβάνου
Εκτέλεση παραγωγής: Constantly Productions

Παίζουν: Μαρία Αποστολακέα, Αλκινόη Ζαχαρόγιωργα, Ηρώ Κισσανδράκη, Απόστολος Μαλεμπιτζής, Νικόλας Παπαευθυμίου, Κωνσταντίνος Παράσης, Γιάννης Σιαμσιάρης.

Δείτε το teaser:
https://www.youtube.com/watch?v=WyqQ_sRC5rc

INFO
Τοποθεσία: Θέατρο TempusVerum / Εν Αθήναις. Ιάκχου 19, Γκάζι
Παραστάσεις: Τελευταίες 4 παραστάσεις: Δευτέρα 22 Μαΐου στις 21.00, Τρίτη 23 Μαΐου στις 21.00, Δευτέρα 29 Μαΐου στις 21.00 και Τρίτη 30 Μαΐου στις 21.00
Διάρκεια:100’
Πληροφορίες - Κρατήσεις θέσεων: Τηλ.: 210 3425170
Τιμές εισιτηρίων:Γενική είσοδος 12 ευρώ, Μειωμένο – Φοιτητικό 8 ευρώ, Ατέλειες 5 ευρώ.
Προπώληση:Viva
https://www.viva.gr/tickets/theater/tempus-verum/o-guros-tou-kompou/

Χορηγοί Επικοινωνίας:
H Εφημερίδα των Συντακτών, ToSpirto.net, Culturenow.gr, Life.gr, Koutipandoras.gr, GreekPlayProject.gr, CityCodeMag, All4fun.gr, deBop.gr, Texnes-Plus.gr, Artic.gr, Theatromania.gr, CatisArt.gr, ThePassionTheater.gr, Επικοινωνία FM, Cue

Επικοινωνία με τον Τύπο για την παράσταση,
Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας
Επικοινωνία-Υπηρεσίες Γραφείου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου