Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Sunny Days της Θεώνης Δέδε

Το έργο Sunny Days είναι ένα σπονδυλωτό έργο με αυτόνομες επί μέρους σκηνές, που κινούνται ανάμεσα στο ρεαλισμό, τον υπερρεαλισμό και την ποίηση. Βασικός άξονας των ιστοριών, η γυναίκα χωρίς χρόνο, τόπο, ταυτότητα. Τα πρόσωπα του έργου χτίζουν τον κόσμο τους από τα υλικά που τις περιβάλλουν, δημιουργώντας έναν καινούργιο ουτοπικό κόσμο.

Η πορεία των γυναικών διατρέχει τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, εκεί που πριν από λίγο οι θεατές περπάτησαν, έφαγαν ένα κουλούρι, μίλησαν μ’ ένα φίλο τους, κοίταξαν μία βιτρίνα. Οι δρόμοι της πόλης, η αρχιτεκτονική, το κείμενο, ο χώρος και ο χρόνος , οι άνθρωποι που τυχαία θα βρεθούν στο δρόμο τους, όλα γίνονται μέρος της παράστασης. Όλα ξεκινούν από την είσοδο μιας πολυκατοικίας, με μεγάλες μεταλλικές πόρτες, με μαρμάρινο δάπεδο, γυριστές σκάλες και δυο στοές.

Καταργώντας τα στενά όρια του θεατρικού χώρου, αφήνουμε τις γυναίκες να δράσουν στο φυσικό τόπο που η συγγραφέας προτείνει.

Η παράσταση ξεκινάει από την οδό Δραγατσανίου 8, όπου στεγάζεται η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, διατρέχει την πλατεία Κλαυθμώνος, την πλατεία Καρύτση και ολοκληρώνεται έξω από την παλιά Βουλή επί της οδού Σταδίου.

Συντελεστές:
Σκηνοθετική επιμέλεια: Μαρία Αιγινίτου
Μουσική: Στέλιος Χρυσανθόπουλος
Επιμέλεια κίνησης: Βασίλης Σκαρμούτσος

Παίζουν οι ηθοποιοί: 
Κωνσταντίνα Αργυροπούλου,
Χρυσούλα Ζυβοπούλου,
Όλγα Λιατήρη
Φωτογραφίες: Γιάννης Πρίφτης

Για έξι παραστάσεις: 
Πέμπτη 1.06, Παρασκευή 2.06, Σάββατο 3.06
Πέμπτη 8.06, Παρασκευή 9.06, Σάββατο 10.06
Ώρα έναρξης: 19:45
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Άνεργοι/ ΑΜΕΑ/ Ατέλειες: 5 ευρώ

Δραγατσανίου 8 – Πλ. Κλαυθμώνος
Τηλ. κρατήσεων: 6958224478

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου