Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Η Πρόβα»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές

«Αγάπα το έργο τέχνης μέσα σου, όχι τον εαυτό σου μέσα σ’ αυτό»
Κονσταντίν Στανισλάβσκι (σκηνοθέτης, ηθοποιός, θεωρητικός του θεάτρου)

Αν το ταλέντο είναι το όχημα, η άρτια εκπαίδευση είναι το καύσιμο που θα σας πάει μπροστά. Γιατί η ηθοποιία μπορεί να είναι μια συναρπαστική τέχνη, όμως ο ηθοποιός πρέπει να διαθέτει αυτοπεποίθηση, γνώσεις, πειθαρχία αλλά και συνέπεια για να την υπηρετήσει.

Έχοντας όλα τα παραπάνω ως βασικές αρχές, η αναγνωρισμένη από το κράτος Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Η Πρόβα» ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών, τόσο για το επόμενο σπουδαστικό έτος (2017-2018), όσο και για το καλοκαιρινό τμήμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις του υπουργείου Πολιτισμού και του Εθνικού Θεάτρου.

Για μια ακόμη χρονιά, η ιδρύτρια της σχολής Μαίρη Ραζή, ο διευθυντής σπουδών Σωτήρης Τσόγκας και όλοι οι εγκεκριμένοι από το Υπουργείο Πολιτισμού καθηγητές προσφέρουν απλόχερα στους σπουδαστές τη γνώση και την εμπειρία τους.

Δωρεάν καλοκαιρινό τμήμα προετοιμασίας υποψήφιων σπουδαστών για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Η ΠΡΟΒΑ», μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, διοργανώνει στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή "Η ΠΡΟΒΑ", (Αναγνωρισμένη από το Κράτος Αρ. Αποφ. ΥΠΠΟ 31453/30-7-2001) από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο, τμήμα προετοιμασίας υποψηφίων σπουδαστών για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού.
Στόχος του τμήματος είναι η οργανωμένη προετοιμασία και η επιτυχία των υποψηφίων στις εξετάσεις του ΥΠΠΟ.
Ο σπουδαστής ετοιμάζει ένα μονόλογο, ένα ποίημα και ένα τραγούδι. Η επιλογή του υλικού προετοιμασίας γίνεται σε συνεργασία με τους καθηγητές.

Μαθήματα: Υποκριτική (Αρχαίο, Κλασσικό, Νεότερο, Σύγχρονο ρεπερτόριο) - Αυτοσχεδιασμός - Ιστορία Θεάτρου – Ποίηση - Απαγγελία - Αγωγή Λόγου – Ορθοφωνία - Θεατρικό τραγούδι - Κινησιολογία, Χορός
Καθηγητές: Μαίρη Ραζή, Σωτήρης Τσόγκας, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Πολύκαρπος Πολυκάρπου, Νίκος Χαριζάνος,Δημήτρης Φραγκιόγλου, Σιμών Πάτροκλος, Αρετή Τοπουζίδη,Εύη Δημητροπούλου, Ζωή Σολδάτου, Χρήστος Προσύλης, Χάρης Σεπεντζής, Πάνος Αμαραντίδης.
Χρήσιμες πληροφορίες: Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου τμήματος είναι δωρεάν. Οι σπουδαστές θα καταβάλουν μόνο το ποσό της εγγραφής (200 €), ενώ θα επωφεληθούν από πολλά ακόμη προνόμια:

• Μείωση διδάκτρων έως 25% για το σπουδαστικό έτος 2017-2018
• Διεκδίκηση υποτροφίας για το 1ο έτος φοίτησης
• Εξαίρεση από τις εισαγωγικές εξετάσεις για την φοίτησή τους στη Σχολή και από το κόστος της εγγραφής για το σπουδαστικό έτος 2017-2018
Βρείτε όλες τις λεπτομέρειες για τα μαθήματα, τους καθηγητές καθώς και τα δικαιολογητικά που θα χρειαστεί να προσκομίσετε εδώ
Τηλεφωνική επικοινωνία μπορείτε να έχετε εδώ: 210 8818 326

Πληροφορίες για την φοίτηση στην Δραματική Σχολή 
H Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Η Πρόβα» λειτουργεί από την εκπαιδευτική περίοδο 2001-2002, έχει λάβει μέρος σε δυο Διεθνή Φεστιβάλ Δραματικών Σχολών και έχει τιμηθεί με πέντε βραβεία. Όπως προαναφέρθηκε, είναι αναγνωρισμένη από το κράτος, ενώ όλοι οι καθηγητές της είναι εγκεκριμένοι από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Η φοίτηση είναι τριετής και η διδακτική περίοδος διαρκεί εννιά μήνες (Οκτώβριος 2017-Ιούνιος 2018).
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως και Παρασκευή (και προαιρετικά το Σάββατο), από τις 16:00 έως και τις 21:30 και χωρίζονται σε κύρια (υποκριτική, αυτοσχεδιασμός, αγωγή λόγου, κίνηση-χορός) και δευτερεύοντα (μουσική, τραγούδι, σκηνογραφία, λογοτεχνία και ιστορία θεάτρου, μεταγλώττιση, μακιγιάζ, διασκευή προσώπου, ξιφασκία κ.ά).
Δίδακτρα: 250 ευρώ μηνιαίως / Εγγραφή: 200 ευρώ
Προσφορά: Με την καταβολή ολόκληρου του ποσού επωφελείστε έκπτωσης 10% και πληρώνετε 2200 ευρώ αντί των 2450 ευρώ για ολόκληρη την διδακτική περίοδο (στα ποσά συμπεριλαμβάνεται και η εγγραφή).

Τηλεφωνική επικοινωνία μπορείτε να έχετε εδώ: 210 8818 326

Απόψεις αποφοίτων 
«Στο νεοκλασικό κτίριο όπου στεγάζεται η Σχολή άρχισα να ζω το μεγαλείο του να σπουδάσεις θέατρο, πλαισιωμένος από εξαιρετικούς καθηγητές. Ένας υπέροχος κόσμος ανοιγόταν μπροστά μου με την βοήθειά τους. Τους χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα εφόδια που μου δώσανε, τις δυσκολίες που μου επισήμαναν, τις χαρές που μου προσέφεραν», Ανδρέας Ζήκουλη (τελευταία δουλειά Μπρούσκο, ΑΝΤ1).

«Οι εντυπώσεις από τη φοίτησή μου είναι εξαιρετικές. Διδάχθηκα τη δραματική τέχνη δίπλα σε αξιόλογους δασκάλους-επαγγελματίες του θεάτρου και πήρα όλα τα πολύτιμα εφόδια που χρειάστηκαν για τη σταδιοδρομία μου. Πολύ σημαντικό ήταν το ότι τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα τα έκανα στην παιδική σκηνή του Θεάτρου «Πρόβα», αλλά και στην πειραματική σκηνή του Θεάτρου «Πρόβα» δίπλα στους δασκάλους μου: την κυρία Μαίρη Ραζή και τον κύριο Σωτηρη Τσόγκα», Πολυτίμη Γιώτα (ερμηνεύτρια-ηθοποιός. Τον Ιανουάριου του 2017 κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική της δουλειά σε παραγωγή της Zoe’s Music Ltd με τίτλο «Κάθε τέλος, μια αρχή…»).

«Αποφοίτησα από τη Δραματική Σχολή της Μαίρης Ραζή. Η συγκεκριμένη σχολή είναι πρότυπο Δραματικής Τέχνης, καθώς απαρτίζεται από ένα σύνολο αξιόλογων καθηγητών. Περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα μαθημάτων και ειδικά διαμορφωμένους χώρους για τα μαθήματα. Είχα την τιμή να έχω καθηγητές την κυρία Μαίρη Ραζή, τον κύριο Σωτήρη Τσόγκα, τον κύριο Γιάννη Δεγαΐτη κ.ά. Ήταν 3 εκπληκτικά χρόνια. Πέρα από αυτό, έκανα σημαντικές φιλίες με συναδέλφους και συμμαθητές. Τέλος, είχα την αμέριστη στήριξη των καθηγητών μου. Οφείλουμε να κινούμαστε επιλεκτικά και να κάνουμε τα σωστά βήματα, ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης. Η συγκεκριμένη σχολή, λοιπόν, είναι μια καλή επιλογή για τα νέα παιδιά που θέλουν να γνωρίσουν τον χώρο της υποκριτικής», Γιάννος Τριανταφύλλου (τελευταία δουλειά του ήταν η παράσταση «Στα Άκρα», στο θέατρο Πρόβα, σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσόγκα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου