Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Συνέντευξη - Δώρα Χουρσανίδου

Η Δώρα Χουρσανίδου είναι μια πολύ νέα ηθοποιός, απόφοιτη του Θέατρου Τέχνης, που μαζί με τους συμφοιτητές της Γιάννη Μπλέτα και Ιώαννα Κόχειλα δημιούργησαν την θεατρική ομάδα Blue Noel.  Αποφάσισαν να μας συστηθούν με ένα έργο το οποίο φέρει την υπογραφή του Γίαννη Μπλέτα και στου δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους έχει τις δύο κοπέλες.  Μια οντισιον για μια διασκευή του Καρυοθραύστη θα φέρει αντιμέτωπες δύο χορεύτριες την Έλενα και την Σαμάνθα σε μια σύγκρουση που θα τις κάνει να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους.  Η Δώρα Χουρσανίδου μας μίλησε για την παράσταση, την ομάδα Blue Noel, τον χορό και τα όνειρα της.  Γνωρίστε μια νέα ηθοποιό που έχει όλο το μέλλον μπροστά της για μεγάλα πράγματα.

-Τι ήταν αυτό που σας ενέπνευσε σαν ομάδα για να ανεβάσετε το συγκεκριμένο έργο;
Με τον Γιάννη τον Μπλέτα όπως και με την Ιωάννα την Κόχειλα αποφοιτήσαμε μαζί από το θέατρο Τέχνης.Ο Γιάννης ήδη είχε εκφράσει την αγάπη του για την συγγραφή και δούλευε πάνω σ’ αυτό το κομμάτι. Έτσι φέτος αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας την ιδέα του. Το αποτέλεσμα αυτό που είδατε στην σκηνή.

-Ποιος είναι ο ρόλος σου στην ομάδα;
Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι θα λειτουργήσουμε ομαδικά, ακόμα και στην σκηνοθεσία που υπέγραψε ο κ. Παπαθύμνιος ο οποίος ήταν πολύ ανοιχτός και έπαιρνε ιδέες κι από εμάς. Αν χρειάζεται να δώσω ένα στοιχείο του ρόλου που είχα σε όλη αυτή την διαδρομή είναι αυτό της τελειομανής.

-Πως έγινες μέλος της ομάδας Blue Noel;
Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω με τον Γιάννη ο οποίος είναι και ο ιδρυτής της ομάδας Blue Noel ήμασταν συμφοιτητές. Έβλεπε την πορεία μου όπως και εγώ την δική του. Έτσι όταν έγινε η πρόταση δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να του δώσω την απάντηση μου.

-Με κάποια από τα παιδιά της ομάδας γνωρίζεστε από τα χρόνια της σχολής. Είναι εύκολο να συνεργάζεσαι με ανθρώπους που τους θεωρείς οικείους ή αυτό δημιουργεί μεγαλύτερες προσδοκίες;
(Χαχαχα) Μάλλον βιάζομαι και απαντάω ερωτήσεις πριν ειπωθούν ή δεν σταματάω να μιλάω για τους συνεργάτες μου. Σίγουρα βοήθησε πολύ το γεγονός ότι στην ομάδα υπάρχουν άτομα που ήμασταν και στην ίδια σχολή γιατί βοήθησε στο να βρούμε άμεσα τους κώδικες επικοινωνίας. Όπως και ο Βασίλης Τριανταφύλλου που έχουμε ξανά συνεργαστεί στο παρελθόν στο παράπονο του Νεκροθάπτου του Εμμανουήλ Ροΐδη και είναι ένα άτομο το οποίο εμπιστεύομαι και έχουμε άψογη συνεργασία.

-Ποια είναι η πλοκή της παράστασης;
Ο Νίκος έχει κάνει μία διασκευή στο γνωστό παραμύθι ‘Καρυοθραύστης’. Αποφασίζει να το σκηνοθετήσει ο πολύ καλός του φίλος Άλεξ Γουντ και βλέπουμε στην σκηνή όλη την οργάνωση με στόχο το ανέβασμα της παράστασης. Επικεντρώνετε ωστόσο στο κομμάτι της οντισιόν και βλέπουμε τον ανταγωνισμό που προκύπτει ανάμεσα στον ρόλο που υποδύομαι (Έλενα ) και την παλιά πρωταθλήτρια Σαμάνθα.

-Μίλησε μας για τον ρόλο της Έλενας;
Η Έλενα είναι ένα κορίτσι όλο όνειρα. Μόλις τελείωσε τις σπουδές της και κάνει τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα. Δουλεύει σκληρά για να το πετύχει και τα καταφέρνει. Τέλος ένα ακόμα στοιχείο που μπορώ να δώσω είναι ότι έχασε σε μικρή ηλικία την μητέρα της και είχε ως συνέπεια ο πατέρας της να χάσει τον εαυτό του, έπινε πολύ έκανε πολλές παρανομίες και μπήκε στην φυλακή. Είναι ένα κορίτσι που μεγάλωσε με κοντινούς της συγγενείς και όχι με τους γονείς της.

-Έχεις παρακολουθήσει μαθήματα σύγχρονου χορού και λάτιν παράλληλα με τις σπουδές υποκριτικής. Ο ρόλος της Έλενας αφορά μια χορεύτρια. Είσαι δεμένη με τον χορό ή προέκυψε σαν ανάγκη για πρόσθετα εφόδια;
Σίγουρα δεν είμαι χορεύτρια. Το λέω αυτό γιατί ζούμε σε μια χώρα που είσαι ότι δηλώνεις και ταυτόχρονα τα κάνεις όλα. Όσα μαθήματα χορού και να παρακολουθήσεις δεν σε κάνουν χορεύτρια. Το επάγγελμα της χορεύτριας είναι πολύ δύσκολο και θέλει αφοσίωση. Όπως και το επάγγελμα του ηθοποιού. Παρακολουθώ μαθήματα χορού πολλά χρόνια γιατί είναι και αυτός ένας τρόπος έκφρασης και σωματικής άσκησης. Σίγουρα όσο περισσότερα εργαλεία έχει ένας ηθοποιός τόσο καλύτερα για τον ίδιο.

-Το έργο μιλάει μεταξύ άλλων για την φθορά του χρόνου. Είσαι πολύ νέα αλλά σε απασχολεί καθόλου ο χρόνος; Θεωρείς ότι η εξωτερική σου εμφάνιση σε έχει βοηθήσει;
Η εξωτερική εμφάνιση με έχει βοηθήσει στο να μπορώ να ενσαρκώνω ρόλους μικρής ηλικίας, αλλά δεν με έχει βοηθήσει στο να βρίσκω δουλειές όταν ζητάνε κοπέλες μεγαλύτερης ηλικίας. Αυτό το λέω γιατί συνήθως βλέπουμε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας να τις απασχολεί έντονα το θέμα της φθοράς του χρόνου. Άλλη η ηλικία που είναι κάποιος και άλλο η ηλικία που αισθάνεται ότι είναι. Αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία νομίζω.

-Την ηρωίδα σου την περιμένουν "μεγάλα πράγματα". Το πιστεύεις και για σένα; Που φτάνουν τα όνειρα και οι επιθυμίες σου;
Η αγάπη δεν μετριέται. Οπότε όταν αγαπάς αυτό που κάνεις δεν βάζεις όρια στα όνειρα και στις προσδοκίες σου.
Το βήμα της γάτας γιορτάζει τις δύο τελευταίες παραστάσεις. Συγκεκριμένα μετά την παράσταση της Τετάρτης 10 του μήνα, θα περπατήσουμε παρέα στα στενά της Πλάκας, για ένα ποτό, να μιλήσουμε και να κουβεντιάσουμε για την παράσταση, αλλά και να γνωριστούμε καλύτερα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου