Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Από τη σειρά Πολύτιμοι Λίθοι κυκλοφορούν τα αριστουργήματα της Κλασικής Λογοτεχνίας

Οι Εκδόσεις Διάπλαση φέρνουν στους νεαρούς αναγνώστες την σειρά ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΛΙΘΟΙ, μία σειρά από αριστουργήματα Κλασικής Λογοτεχνίας, που γαλούχησαν σειρά γενεών και έγιναν σταθμοί στην παγκόσμια λογοτεχνία.
Δοσμένα με λόγο απλό και κατανοητό, προσαρμοσμένα στο ύφος της εποχής μας και σε πολύ ελκυστική τιμή, έρχονται για να πλουτίσουν τη βιβλιοθήκη και την ψυχή των νεαρών αναγνωστών, ηλικίας 9+.
«Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ», «Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ», «Ο ΡΟΒΙΝΣΩΝΑΣ ΚΡΟΥΣΟΣ» και «Ο ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ» είναι οι μπροστάρηδες μιας σειράς από έργα δοκιμασμένα στο φίλτρο του χρόνου, του  αυστηρότερου και δικαιότερου κριτή όλων των εποχών.

Λιούις Κάρολ
«Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων»

Εικονογράφηση : Νέστορας Ξουρής
Απόδοση: Κατερίνα Μουρίκη

Η μικρή Αλίκη, ακολουθώντας έναν άσπρο κούνελο, κατρακυλάει μέσα σ’ ένα λαγούμι και βρίσκεται σ’ έναν τόπο γεμάτο παράδοξα και θαυμαστά συμβάντα. Με φαντασία, χιούμορ και πολλά αλληγορικά στοιχεία ο συγγραφέας καυτηριάζει τον συντηρητισμό και την υποκρισία της εποχής του, σκιαγραφώντας μέσ’ από σουρεαλιστικές καταστάσεις την ασφυκτική καταπίεση των παιδιών από τους μεγάλους.
Μια ευφάνταστη ιστορία που δίκαια αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή παιδικά βιβλία όλων των εποχών.

ISBN 978-960-567-126-6
Τιμή : 5,00€

Λ. Φρανκ Μπάουμ
«Ο μάγος του Οζ»

Εικονογράφηση : Νέστορας Ξουρής
Απόδοση: Κατερίνα Μουρίκη

Η μικρή Ντόροθι, παρασυρμένη από έναν κυκλώνα, μεταφέρεται μαζί με το σκυλάκι της σε μια χώρα, όπου συμβαίνουν αλλόκοτα πράγματα. Ο μόνος τρόπος να επιστρέψει στο σπίτι της είναι να φτάσει στη Σμαραγδένια Πολιτεία και να βρει τον φοβερό Μάγο του Οζ, τον μόνο που έχει τη δύναμη να τη βοηθήσει.
Όμως πρέπει να περάσει πολλές δοκιμασίες μέχρι να φτάσει εκεί. Οι παράξενοι φίλοι που τη συνοδεύουν πόσο χρήσιμοι θα της φανούν σε τούτη τη μεγάλη περιπέτεια;
Ένα συναρπαστικό βιβλίο που θα ταξιδέψει τους αναγνώστες στη χαρά, το όνειρο και την πίστη στο θαύμα που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

ISBN 978-960-567-128-0
Τιμή : 5,00€









Ντανιέλ Ντεφόε
«Ο Ροβινσώνας Κρούσος»

Εικονογράφηση : Νέστορας Ξουρής
Απόδοση: Κατερίνα Μουρίκη

Οι περιπέτειες του Ροβινσώνα Κρούσου, που ξεβράστηκε ναυαγός σε ένα νησί του Ατλαντικού. Αντιμέτωπος με την άγρια φύση και τον φόβο των εισβολέων, κατόρθωσε χάρη στην ευρηματικότητα και τη σκληρή δουλειά όχι απλά να επιβιώσει, αλλά πραγματικά να δημιουργήσει μια νέα ζωή. Θα καταφέρει όμως να νικήσει τη μοναξιά, τις αδυναμίες και τα πάθη του και να ανακαλύψει την ουσία της ύπαρξής του;
Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που ακροβατεί μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας.

ISBN 978-960-567-133-4
Τιμή : 5,00€








«Ο Ρομπέν των δασών»

Εικονογράφηση : Νέστορας Ξουρής
Απόδοση: Κατερίνα Μουρίκη

Οι συναρπαστικές περιπέτειες του πιο διάσημου παράνομου ιππότη της αγγλικής λαογραφίας θα σας ταξιδέψουν στην Αγγλία του 12ου αιώνα.
Ο Ρομπέν, κυνηγημένος άδικα από τον σκληρόκαρδο σερίφη του Νότιγχαμ, ζει με τους εύθυμους συντρόφους του στο καταπράσινο δάσος του Σέργουντ. Ασυναγώνιστος τοξευτής και ξιφομάχος, τα βάζει με την αδικία και το ψέμα των ισχυρών και γίνεται ο καλόκαρδος και γενναίος προστάτης των φτωχών και των αδικημένων.

Ένα βιβλίο που θα χαρίσει στους νεαρούς αναγνώστες συγκίνηση, αγωνία αλλά και άφθονο γέλιο.
                                                                 
ISBN 978-960-567-127-3
Τιμή : 5,00€

Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Καραΐσκος Κυριάκος
ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 76 10680
ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ:210-3808455
FAX: 2103808445
e-mail:info@diaplasibooks.gr
www.diaplasibooks.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου