Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Βιογραφικό - Δέσποινα Πέττα

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών “Γ. Θεοδοσιάδης” (2017) και του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2011).

Αποφάσισε να γίνει ηθοποιός γιατί θεωρεί ότι μερικές φορές το θέατρο μπορεί να είναι πιο ζωντανό και από την ίδια την πραγματικότητα. Το θέατρο την κάνει να καταλάβει κι άλλο το πλάσμα που λέγεται «άνθρωπος».  Μέσω των ρόλων έρχεται σε επαφή με χαρακτήρες που ίσως δεν γνώριζε μέχρι σήμερα.

Έχει παρακολουθήσει το Λύκειο Επιδαύρου 2017, το Διεθνές Θερινό Σχολείο Αρχαίου Δράματος στο νέο εκπαιδευτικό θεσμό του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με κεντρικό θέμα την «Έλευση του Ξένου» (RootlessRoot/ Σωτήρης Καραμεσίνης/ Μάρθα Φριντζήλα ). Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια, μερικά από τα οποία: «Η Δύναμη της Λέξης» με την Κατερίνα Ευαγγελάτου, υποκριτικής με την Ιώ Βουλγαράκη, κινηματογράφου με τον Πάνο Κοκκινόπουλο, σύγχρονου χορού με την Ανθή Θεοφιλίδη, την Κική Μπάκα, τη Λία Τσολάκη, την Όλγα Σπυράκη κ.α,  ορθοφωνίας με την Ρηνιώ Κυριαζή, μαθήματα τραγουδιού με τις Μάρω Θεοδωράκη, Εριφύλη Γιαννακοπούλου.

Έχει εργαστεί ως βοηθός παραγωγής στην τηλεοπτική εκπομπή του Mega «Έρευνα» για τον Παύλο Τσίμα (2011-2012).
Έχει εργαστεί επίσης ως Υπεύθυνη Θεάτρου και Παραγωγής στο Θέατρο Ακροπόλ (2012-2014) και στο Θέατρο Κ. Βασιλάκου (2013-2014).

Ως ηθοποιός έχει εργαστεί στο θέατρο για τις παραγωγές: «Amazing Thailand» του Λένου Χρηστίδη- Πολυχώρος Art (2012), «Καθόλου Καλά» της Ούρσουλα Ράνι Σάρμα σκηνοθ. Ισμ.Πρωίου - Πολυχώρος Metropolis (2013), «ΕΠέΚΕΙΝΑ» σκηνοθ. Ευθ. Χρήστου – Τρένο στο Ρουφ (2017), «Η Ακρόαση» του Ζαν – Κλοντ Βανίταλι σκηνοθ. Αλίκη Αλεξανδράκη – Χώρος Τέχνης Art63 (2017), «Βάκχες : Μια Λειτουργία» σκηνοθ. Μάρθα Φριντζήλα – Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου (2017), «Γιαγιά Σ’ Αγαπώ» παιδικό της Μάρως Θεοδωράκη – Ιανός (2017), «Στα Άκρα» σκηνοθ. Πέτρος Ζούλιας – Θέατρο Χώρα (Φεβρ.- Απρίλιο 2018)

Τέλος, άλλες δεξιότητες:
8 χρόνια πρωταθλητισμός – στίβος (400 μ.& μεγάλες αποστάσεις).
3 χρόνια πολεμική τέχνη - Capoeira.
3 χρόνια κολύμβηση
Αναρρίχηση, Yoga, Pilates

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου