Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Παράθυρο στο Φως «Τελευταία Παράσταση» στις 25 Μαίου στη Σφίγγα

Ο Δημήτρης Βουτσάς και η Πολυξένη Καράκογλου κλείνουν το δικό τους καινούργιο χειμώνα με μία τελευταία παράσταση στη μουσική σκηνή Σφίγγα την Παρασκευή 25 Μαΐου.

Οι δυο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά στις ακροάσεις της 4ης Ακρόασης της Μικρής Άρκτου του Παρασκευά Καρασούλου και κυκλοφόρησαν τα πρώτα τους τραγούδια καθώς και την ολοκαίνουργια διασκευή «Καινούργιος χειμώνας» των Σταμάτη Κραουνάκη και Μάνου Τσιλιμίδη.

Ένα πρόγραμμα με τραγούδια σε ανοιχτά παράθυρα που καλωσορίζουν το φως της επόμενης μέρας. Στιγμές από την προσωπική δισκογραφία των ερμηνευτών, καθώς και του στιχουργού, Λάζαρου Αντωνιάδη, πάντα πλαισιωμένα σε τραγούδια μεγάλων δημιουργών που επισφράγισαν την ελληνική μουσική σκηνή.

Τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Λοΐζου, Άκη Πάνου, Γιώργου Ζαμπέτα, Γιάννη Σπανού, Χρήστου Νικολόπουλου, Σταμάτη Κραουνάκη κ.ά. Το πρόγραμμα επιμελήθηκε ο στιχουργός Λάζαρος Αντωνιάδης και ενορχήστρωσε ο Δημήτρης Ανδρονιάδης.

Αυτό το διάστημα η Πολυξένη Καράκογλου ετοιμάζει την πρώτη της προσωπική δισκογραφική δουλειά κι ήδη το τραγούδι «Πολύχρωμες ζακέτες» των Γρηγόρη Πολύζου – Αθηνάς Σπανού έχει αγαπηθεί.

Παίζουν οι Δημήτρης Ανδρονιάδης (ενορχηστρώσεις- πιάνο), Κώστας Σταυρόπουλος (κοντραμπάσο), Φοίβος Μποζάς (σαξόφωνο), Χρήστος Σπηλιόπουλος (τρομπόνι) και Παναγιώτης Λογαράς (τύμπανα).

*Ο τίτλος της παράστασης είναι βασισμένος στο ομώνυμο τραγούδι των Π.&Χ.Κατσιμίχα «Παράθυρο στο φως» από το άλμπουμ «Τρύπιες σημαίες», 2000.

Επιμέλεια προγράμματος: Λάζαρος Αντωνιάδης

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845
sfigamusic@gmail.com
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος σε τραπέζι: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου