Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

ATHENS SUITCASE THEATRE FESTIVAL - 15-30 September 2018 στο OLVIO THEATER

Η Καλλιτεχνική Εταιρεία Labillusions, σε συνεργασία με το Θέατρο OLVIO διοργανώνει από 15 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018 το 2ο Φεστιβάλ Θεάτρου Βαλίτσας “ATHENS  SUITCASE THEATRE FESTIVAL 2018”.
Το Φεστιβάλ ξεκίνησε το 2015 σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, τόσο από την πλευρά της συμμετοχής του κοινού, όσο και από το υψηλό επίπεδο των παραστάσεων. Σε διάστημα ενός μήνα συμμετείχαν 13 θεατρικά σχήματα που έδωσαν το καθένα από μία έως τρεις παραστάσεις, ενώ παράλληλα οργανώθηκαν διαλέξεις, σεμινάρια και εργαστήρια.

Η ιδέα του Θεάτρου Βαλίτσας εστιάζει στην κυρίαρχη παρουσία του ηθοποιού και στην λιτότητα των μέσων που χρησιμοποιεί. Αναδεικνύει την αξία της αφαίρεσης και των περιττών στοιχείων, τοποθετώντας την ερμηνεία ως το πρωταρχικό ενδιαφέρον της παράστασης. Ενσωματώνει στην δημιουργία της παράστασης την έννοια του ταξιδιού, τόσο σε πραγματικό όσο και μεταφορικό επίπεδο. 
Το Φεστιβάλ Θεάτρου Βαλίτσας στοχεύει σταδιακά στο να πάρει ένα διεθνή χαρακτήρα με τη συμμετοχή και ξένων καλλιτεχνών και ομάδων, θέλοντας να δημιουργήσει ένα πλαίσιο ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ των καλλιτεχνών, αλλά και των καλλιτεχνών με το κοινό. Επίσης στοχεύει και στην ανάπτυξη ενός πεδίου ανταλλαγών, πρωτίστως με νέους καλλιτέχνες και νέες θεατρικές ομάδες. 
Περιλαμβάνει παραστάσεις θεάτρου, οποιασδήποτε μορφής ή τάσης. Τα σχήματα θα πρέπει να  είναι ολιγομελή και με ευέλικτες παραγωγές που... “χωράνε σε μια βαλίτσα”.

Το φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Θα δοθούν 9 Βραβεία από Επιτροπή που θα την αποτελούν προσωπικότητες του θεάτρου.

Τα βραβεία θα αντιστοιχούν στις παρακάτω κατηγορίες:
1. Καλύτερης Παράστασης. (Αντιστοιχεί σε παρουσίαση της βραβευμένης παράστασης για πέντε παραστάσεις στο Θέατρο OLVIO κατά την θεατρική περίοδο).
2. Καλύτερης Σκηνοθεσίας (Τιμητικό)
3. Ανδρικού Ρόλου (Τιμητικό)
4. Γυναικείου Ρόλου (Τιμητικό)
5. Βραβείο Κοινού (Τιμητικό)
6. Βραβείο παράστασης με την μεγαλύτερη συμμετοχή του κοινού (Εισιτήρια) . 100% πληρότητα θεάτρου. (Χρηματικό - 1.000,00 Ευρώ)
7. Βραβείο των διοργανωτών. (Surprise)
8. Βραβείο Σκηνογραφίας (Τιμητικό) “χωράει σε μια βαλίτσα”.
9. Βραβείο θα παραλάβουν και ΟΛΟΙ οι θεατές που θα παρακολουθήσουν ΟΛΕΣ τις παραστάσεις του φεστιβάλ και αντιστοιχεί σε ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ σε ΟΛΕΣ τις παραστάσεις του θεάτρου OLVIO, για την περίοδο 2018-2019.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018, περιλαμβάνοντας πλήρη φάκελο, κείμενα, φωτογραφικό υλικό υψηλής ανάλυσης, βίντεο και τις Φόρμες Συμμετοχής. Η διάρκεια των παραστάσεων πρέπει να είναι από 45 έως 90 λεπτά.
Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων είναι ευπρόσδεκτες οι προτάσεις των καλλιτεχνών που ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν τη δουλειά τους μέσα από σεμινάρια, εργαστήρια ή διαλέξεις. Στην περίπτωση αυτή οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν το περιεχόμενο, τον τίτλο και άλλες πιθανές παραμέτρους του σεμιναρίου, του εργαστηρίου ή της διάλεξης. Η συμμετοχή στις εκπαιδευτικού περιεχομένου δραστηριότητες θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ.

Πληροφορίες και κατάθεση προτάσεων: labillusions@gmail.com
Τηλ. Κινητό  6989 43 00 54
ΘΕΑΤΡΟ OLVIO
Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίου 7, Τηλ: 210 3414118, ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ
www.olviotheater.gr

Παραγωγή: Labillusions
Δημόσιες Σχέσεις: Χρύσα Ματσαγκάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου