Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ - "Ένα παραμύθι ενώνει τον κόσμο"

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Θεατρική Ομάδα Κανέλας  AMKE,
σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και με την υποστήριξη του Δήμου Γαλατσίου διοργανώνουν την Κυριακή 3 Ιουνίου στο Παλαί του Γαλατσίου, ένα πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ με τίτλο « Ένα παραμύθι ενώνει τον κόσμο».

Την παρουσίαση του φεστιβάλ θα κάνουν οι δημοσιογράφοι Κέλλυ Παυλίδου και Κρικόρ Τσακιτζιάν.

Κεντρικός άξονας της εκδήλωσης, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους είναι, η διαδραστική και δραματοποιημένη παρουσίαση του παραμυθιού της Καλλιόπης (Πόπης) Γιαννάκου  «Τα όνειρα της γιαγιάς Παραμυθούς» από τον αγαπημένο δημοφιλή ηθοποιό Άνθιμο Ανανιάδη.
Το συγκεκριμένο παραμύθι αναφέρεται στο όνειρο μιας γιαγιάς, να πάψουν να υπάρχουν παιδιά που πεινούν ή δεν έχουν πόσιμο νερό.   Μαζί με μια νεράϊδα και τη βοηθό της, η γιαγιά Παραμυθού κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Γιαγιάδες από διάφορες χώρες του κόσμου, συνασπίζονται, κινητοποιούνται, φορούν ποδιές μαγειρικής από χώρες της Ασίας, της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής αλλά και της Δύσης και ρίχνονται στη μάχη της κουζίνας!

Ακριβώς λόγω της συγκεκριμένης θεματολογίας εκπρόσωποι μεταναστευτικών Κοινοτήτων από δέκα χώρες, θα ετοιμάζουν και θα προσφέρουν στο κοινό παραδοσιακές γεύσεις από τις χώρες καταγωγής τους.

Το φεστιβάλ, από ελληνικής πλευράς αγκαλιάζει το estiatoria.gr, το οποίο συμμετέχει με δικό του περίπτερο και με επικεφαλής τον σεφ κ. Γιώργο Τσελεμεντέ, ο οποίος είναι εγγονός του διάσημου
Νίκου Τσελεμεντέ.

Θα υπάρχουν επίσης περίπτερα με γεύσεις των χωρών τους από την Αίγυπτο, Αιθιοπία, Αρμενία, Αλβανία, Αφγανιστάν, Γεωργία, Κύπρο, Κωνσταντινοπολίτες, Ουκρανία, Παλαιστίνη, Συρία.
Παράλληλα, μουσικά και χορευτικά σχήματα, τόσο των αναφερόμενων Κοινοτήτων όσο και από την Ελλάδα, θα παρουσιάσουν μουσικές, τραγούδια και χορούς από τα μέρη τους.
Η Αφρικανική ομάδα πολιτιστικών παιδικών δράσεων Anasa θα συμμετάσχει με παιχνίδια από την Αφρική και θα πάρουν μέρος όλα τα παιδιά που θα παρευρεθούν στο φεστιβάλ.
Το Φεστιβάλ «Γιαγιάδες εν δράσει- Ένα παραμύθι ενώνει τον κόσμο»  έχει ήδη εξασφαλίσει τη χορηγία επικοινωνίας της τηλεόρασης της ΕΡΤ και των ραδιοφωνικών της Προγραμμάτων Δεύτερο  πρόγραμμα και ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Θεωρούμε ότι η εκδήλωση την οποία διοργανώνουμε, είναι μια εκδήλωση πολυπολιτισμική, που στόχο έχει την ανάδειξη της πολυτιμότητας των δύο βασικών αγαθών για την επιβίωση του ανθρώπου: του φαγητού και του νερού αλλά και της αξίας του διαπολιτισμικού διαλόγου
και της ειρηνικής συνύπαρξης των ανθρώπων.

Επίσης προωθεί τη συνεργασία μεταξύ των χωρών με κάθε τρόπο.

Με εκτίμηση
Κρικόρ Τσακιτζιάν, υπεύθυνος διοργάνωσης

Υπεύθυνοι επικοινωνίας
Ειρήνη Θεοδωρακάκη & Ιωάννα Αφροδίτη Θεοδωρακάκη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου