Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

1ο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ 2018 από 21 Μάη ως 3 Ιούνη στο Από Κοινού Θέατρο

Το Από Κοινού Θέατρο και η Ελένη Γερασιμίδου διοργανώνουν το 1ο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ 2018 με σκοπό την ανάδειξη και τη φιλοξενία νέων έργων και δημιουργών με διαφορετικές καλλιτεχνικές φόρμες και προβληματισμούς, καθώς βασικός στόχος του θεάτρου είναι η προβολή και υποστήριξη παραγωγής νεοελληνικού έργου.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου που αφορούσε την κατάθεση θεατρικών έργων από νέους συγγραφείς, και την τεράστια συμμετοχή που υπήρξε, η  κριτική επιτροπή (αποτελούμενη από τους: Παναγιώτη Μέντη, Κοραή Δαμάτη, Γιάννη Μετζικώφ, Μάνια Παπαδημητρίου, Ελένη Γερασιμίδου) επέλεξε δεκατέσσερα(14) έργα για να παρουσιαστούν στο 1ο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ «Θεατρικό Αναλόγιο Από Κοινού 2018». Έτσι το θεατρόφιλο κοινό θα έχει την δυνατότητα για δυο εβδομάδες, από τις 21 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου, να παρακολουθήσει στο  Από Κοινού Θέατρο (Ευπατριδών 4- Γκάζι) 14 άπαιχτα θεατρικά έργα νέων συγγραφέων που θα παρουσιαστούν σε μορφή αναλογίου για 2 παρουσιάσεις το κάθε έργο.

Η συμμετοχή του κοινού θα είναι ενεργή μιας και με την ψήφο του θα αναδείξει τα 5 πρώτα έργα με την υψηλότερη βαθμολογία που θα εκδοθούν από τις εκδόσεις Όστρια, όπως και το έργο κοινού (βραβείο κοινού) που θα παρουσιαστεί για 4 παραστάσεις την περίοδο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2018 στο Θέατρο Από Κοινού. Η κριτική επιτροπή θα αναδείξει το καλύτερο έργο (Βραβείο επιτροπής) που θα παρουσιαστεί και αυτό την περίοδο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2018 στο θέατρο Από Κοινού και θα εκδοθεί από τις εκδόσεις Όστρια.

Τα αποτελέσματα από την ψηφοφορία επιτροπής και κοινού θα ανακοινωθούν την Δευτέρα 4 Ιουνίου στις 20:00 στο Από Κοινού Θέατρο.

1ο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ 2018

1η εβδομάδα:
«Η ταράτσα» της ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΟΥΚΑΤΟΥ
(21/5 στις 19:00 και 22/5 στις 21:00)

Δύο άντρες. Ένας κοινός σκοπός... την λάθος μέρα! Ποιος θα βγει νικητής στο παιχνίδι που στήθηκε ξαφνικά και αναπάντεχα πάνω σε αυτή την ΤΑΡΑΤΣΑ;

Διάρκεια: 60’

Ερμηνεύουν: ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ, ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΚΑΣΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΤΑΡΑΤΟΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΣΚΑΡΜΕΑΣ

«Ο κύριος Τίποτα» του ΣΙΜΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
(21/5 στις 21:00 και 22/5 στις 19:00)

Ο λόγος της μάνας στο παιδί έχει δύναμη. Aυτήν εμπιστεύεται. Όταν ήμουν παιδί αποδεχόμουν τον εαυτό μου. Δεν με φόβιζε τίποτα. Μόνο το σκοτάδι μούδιαζε τον εγκέφαλο μου και με αποπροσανατόλιζε. Μου ξυπνούσε κάτι που έμαθα μεγάλος, τις αρνητικές σκέψεις. Φοβόμουν το θάνατο, μετά τη ζωή και μεγάλωνα με το « δεν θα κάνεις τίποτα στη ζωή σου». Θα μπορούσα ή μπόρεσα να ζήσω μια ζωή γεμάτη ευδαιμονία με έναν και μόνο τρόπο, να είμαι απλά ο εαυτός μου. Όμως αυτό το κατάλαβα αργότερα, αφού το σκοτάδι που φοβόμουν μικρός με ακολούθησε για χρόνια.

Διάρκεια: 55’

Ερμηνεύει : ΣΙΜΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Αθανασία» της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΠΙΠΛΙΚΑΤΣΗ
(23/5 στις 19:00 και 24/5 στις 21:00)

Ένας συγγραφέας γράφει, αναζητώντας την αθανασία. Η Αθανασία, μπροστά στο παράθυρο, μετράει τους χτύπους της ζωής. Η Ζωή εμφανίζεται πάντα απρόσκλητη. Ο Ερμής έρχεται για να εκτελέσει μια περίεργη εντολή. Ξημερώματα της μέρας των ψυχών, ο συγγραφέας θα συναντήσει για τελευταία φορά την Αθανασία και θα κληθεί να πάρει την πιο σημαντική απόφαση για τη ζωή του.

Διάρκεια: 50’

Σκηνοθεσία: ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΑΒΔΕΛΙΩΤΗ

Ερμηνεύουν: ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΑΒΔΕΛΙΩΤΗ, ΜΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΑΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, ΙΣΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ.

«Ο σπόρος του πρώτου σπόρου» της ΣΤΕΡΓΙΑΝΑΣ ΤΖΕΓΚΑ
(23/5 στις 21:00 και 24/5 στις 19:00)

Ο "Σπόρος του πρώτου σπόρου" είναι ένας μονόλογος βασισμένος στο εδάφιο της Παλαιάς Διαθήκης για τη θυσία του Ισαάκ από τον πατέρα του Αβραάμ, έπειτα από εντολή του Θεού. Παρακολουθούμε την ιστορία μέσα από τα μάτια ενός σύγχρονου Ισαάκ, μια βδομάδα μετά το γεγονός. Το έργο πραγματεύεται την ιδέα της "θεάρεστης" αυτής -παρ' ολίγον- δολοφονίας, τη σχέση του νέου με τους θρήσκους γονείς του, με το θεό, με το παρελθόν του αλλά και τα όνειρα για το μέλλον.

Διάρκεια: 40’

Σκηνοθεσία : ΣΤΕΡΓΙΑΝΑ ΤΖΕΓΚΑ

Ερμηνεύει: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΦΙΚΙΤΗΣ

«Η Μπερζέρα» της ΛΙΛΙΑΣ ΚΥΡΙΤΣΗ.
(25/5 στις 19:00 και 26/5 στις 21:00)

Ανήμερα Χριστουγέννων μια ώριμη γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη με τους δαίμονες της ζωής της: το φάντασμα της νεκρής μητέρας και την αβάσταγη μοναξιά. Ώσπου ένα τηλεφώνημα θα ανατρέψει την κοσμοθεωρία της και θα φωτίσει τον εσωτερικό κόσμο ενός ταραγμένου και κουρασμένου -όπως πολλοί άλλοι- ανθρώπου, οδηγώντας τη στη λύτρωση.

Διάρκεια: 30’

Σκηνοθεσία: ΒΙΒΙΑΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ερμηνεία: ΙΡΙΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ακορντεόν: ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΟΝΤΟΡΟΥΣΗΣ

«Η γη της επαγγελίας» της ΣΜΑΡΑΓΔΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ.
(25/5 στις 21:00 και 26/5 στις 19:00)

Δύο νέοι άνθρωποι έρχονται μετανάστες σε ξένο τόπο για μια καλύτερη ζωή. Αναζητούν το δικό τους παράδεισο, τη δική τους «γη της επαγγελίας» για να κτίσουν τα όνειρα τους... μόνο που μερικές φορές ο παράδεισος αποδεικνύεται ψεύτικος και το όνειρο γίνεται εφιάλτης.

Διάρκεια: 30’

Ερμηνεύει: ΣΜΑΡΑΓΔΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

«Ο Σταμελένιος» του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΤΩΝΗ
(27/5 στις 19:00 και 28/5 στις 21:00)

Όσο διακριτή είναι η καθήλωσή μας σε ένα σημείο, τόσο αδύνατη φαντάζει η φυγή μας από αυτό. Κι όμως όσο μακριά βρισκόμαστε από αυτό που πραγματικά ποθούμε, άλλο τόσο κοντά κινούμαστε σε αυτό. Τόλμη χρειάζεται μόνο……. Κι ο Σταμελένιος θα τολμήσει, θα συνεργαστεί για να κοινωνήσει πολλά περισσότερα από τα προσωπικά του οφέλη.

Διάρκεια: 60’

Ερμηνεύουν: ΛΥΔΙΑ ΣΓΟΥΡΑΚΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΤΩΝΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΛΗ, ΕΛΙΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ. ΜΑΚΗΣ ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΟΓΙΑΤΖΗ, ΛΗΔΑ ΧΑΤΖΗ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ.

2η εβδομάδα:
«CON» των ΑΝΘΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ-ΜΑΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
(27/5 στις 21:00 και 28/5 στις 19:00)

Ο Γιόχαν Γλύξμπουργκ προσάγεται ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου του Βασιλείου της Κωνολάνδης, έχοντας προβεί σε πλειάδα παραβάσεων νομοθεσιών του κράτους. Πρόκειται για ένα άνθρωπο που πάσχει από μια δυσμορφία του εγκεφάλου, η οποία τον προκαλεί παράδοξες συμπεριφορές και πεποιθήσεις, με αποτέλεσμα να βρίσκεται αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή.

Διάρκεια: 80’

Σκηνοθετική επιμέλεια: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ

Ερμηνεύουν: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΔΩΝΗΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΙΩΑΝΝΟΥ, ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΪΚΑΣ

«Άλογα» της ΠΕΛΑΣ ΣΟΥΛΤΑΤΟΥ
(29/5 στις 19:00 και 30/5 στις 21:00)

Μία άγνωστη χώρα σε διαρκή πόλεμο. Ο πρώτος λιμός οδήγησε στη ανθρωποφαγία στα Άλογα. Ο δεύτερος λιμός έχει ξεκινήσει. Άλλοι βλέπουν τον κανιβαλισμό σα λύση και άλλη ως θηριωδία. Ο Απόμαχος, τελευταίος επιζών στα Άλογα, σε ξενώνα αναπήρων πολέμου. Ο Αξιωματικός και η Εθελόντρια τον πολιορκούν για να αποσπάσουν πληροφορίες.

Διάρκεια: 60’

Ερμηνεύουν: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΡΑΜΑΖΙΔΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΚΙΑΣΜΕΝΟΣ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΥΚΟΤΣΕΤΑ

«Μεταξία» του ΚΩΣΤΑ ΛΑΚΗ
(29/5 στις 21:00 και 30/5 στις 19:00)

Ένας άνθρωπος αποφασίζει να ξαναγεννηθεί.

Πως επιλέγει τον τρόπο; Τι εξομολογείται; Γιατί δεν κοιτάει ποτέ στα μάτια; Τι ψάχνει στην πόλη που γεννήθηκε 37 χρόνια μετά; Που κρύβεται το δίδυμο μισό του; Τι έχει στην τσέπη του; Γιατί αγαπάει την σκόνη; Πώς πολεμάει την μνήμη του; Τι ονειρεύεται;

Μετάξια, ένας άνθρωπος που αποφάσισε να ξαναγεννηθεί.

Διάρκεια: 60’

Ερμηνεύει: ΛΙΛΗ ΣΑΚΚΑ

«Ένα δείπνο» της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ
(31/5 στις 19:00 και 1/6 στις 21:00)

Το βράδυ πριν την εκτέλεση ενός θανατοποινίτη, τρεις άντρες, ο καταδικασμένος σε θάνατο από ένα ατυχές γεγονός φοιτητής, ο μάγειρας ο οποίος συνταξιοδοτείται και μαγειρεύει για τελευταία φορά το δείπνο του φοιτητή και ο φύλακας που θα τον οδηγήσει στην εκτέλεση περνάνε ορισμένες αποκαλυπτικές για την ύπαρξη τους και για την κοινωνία τους στιγμές πριν το μοιραίο και συνάμα, λυτρωτικό φινάλε.

Διάρκεια: 60’

Σκηνοθεσία: ΦΑΙΗ ΤΖΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ερμηνεύουν: ΦΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΟΥΣΑΛΗΣ

«Escondida-Κρυμμένη» της ΕΛΕΝΗΣ ΠΥΡΓΙΩΤΗ
(31/5 στις 21:00 και 1/6 στις 19:00)

Τι κοινό έχει η 45ρα Λούλα με τον 20χρονο Αντρέα; Μια καλοκαιρινή νύχτα στην Αθήνα, σ' ένα παγκάκι σε κήπο νοσοκομείου, δυο άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι θα βρουν -αν υπάρχει- τι είναι αυτό που τους ενώνει. Μια πορεία προς την ελευθερία και μια απόδειξη πως για να δρας δεν υπάρχει καν λόγος να είσαι ερωτευμένος.

Διάρκεια: 35’

Ερμηνεύουν: ΔΑΦΝΗ ΚΑΝΑΚΗ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΑΚΗΣ

«Ο βασικός ύποπτος» του ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΥ
(2/6 στις 19:00 και 3/6 στις 21:00)

Τι συμβαίνει όταν ένας φιλήσυχος πολίτης καλείται μια μέρα από μια δημόσια υπηρεσία; Θα εξυπηρετηθεί εύκολα; Πώς θα του συμπεριφερθούν οι δημόσιοι λειτουργοί; Την εποχή της κρίσης τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Ειδικά, όταν οι συνθήκες γίνονται σουρεαλιστικές, αναρωτιέται κανείς ποιος να είναι άραγε ο βασικός ύποπτος.

Διάρκεια: 60’

Σκηνοθεσία : ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ

Ερμηνεύουν: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΡΑΚΑΡΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΟΥΤΕΚΑΚΗΣ

«ΡΑΚΟ» του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
(2/6 στις 21:00 και 3/6 στις 19:00)

Η δεκαοχτάχρονη Εύα μένει έγκυος από τον πατριό της, που την κακοποιεί από παιδί. Αυτός δίνει το μωρό για παράνομη υιοθεσία, αλλά χάνει τη ζωή του σε … ατύχημα. Η Εύα διαγιγνώσκεται με σχιζοφρένεια. Τελικά, αφήνει το κοριτσάκι της και την ταυτότητά της σε μια ιερόδουλη και αυτοκτονεί.

Διαρκεια: 60’

Ερμηνεύει: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΑΛΛΗ

Τιμές εισιτηρίων: 5€ είσοδος για μία παρουσίαση
8€ είσοδος για δύο παρουσιάσεις
50€ ειδικό εισιτήριο για όλες τις παρουσιάσεις
(αντί για 70€ που αντιστοιχούν στις 14 μέρες του φεστιβάλ)

Από Κοινού Θέατρο
(Ευπατριδών 4, Γκάζι)
Τηλ.: 2114057249
Email: apokoinou4@ gmail.com

Facebook page: Από Κοινού-Apo Koinou Theater
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1919291771414767/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου