Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

"Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα" - 3 τελευταίες παραστάσεις 25, 26 & 27 Μαΐου στο Θέατρο Τ

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για το έργο του Ζοέλ Πομμερά «Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα», τη νέα παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης» σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου, την Παρασκευή 25, το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Μαΐου στο Θέατρο Τ.

Αποτελούμενο από σύντομες σκηνές παλλόμενης ζωής, το έργο είναι ένα πολυφωνικό σχόλιο πάνω στην έννοια της αγάπης. Πίσω από τον παράξενο τίτλο του, κρύβονται στιγμιότυπα από τις σχέσεις των ανθρώπων, ιστορίες έρωτα και χωρισμού, που μιλούν με μελαγχολία, σκληρότητα, μεταφυσική διάθεση, αλλά και πολύ χιούμορ, για το αδιέξοδο της αγάπης.

Είναι τελικά ουτοπία η ερωτική αρμονία; Η αγάπη είναι τόσο ανέφικτη, όσο υπαινίσσεται ειρωνικά ο τίτλος; Και ποιον από τους ήρωες του έργου, αυτούς τους κωμικοτραγικούς πρωταγωνιστές της καθημερινότητας, να πιστέψουμε; Αυτόν που λέει: «Μα δεν υπάρχει αγάπη, είναι μια επινόηση, ένα παιχνίδι του μυαλού, ένα είδος αρρώστιας»; Ή εκείνον που βεβαιώνει: «Μα όχι, ήταν τέλεια όταν γνωριστήκαμε, ήταν σαν να ήμασταν δύο μισά που είχαν χαθεί και ξαναβρέθηκαν, ήταν σαν γιορτή»;

Επτά ηθοποιοί, παίζοντας ο καθένας πολλούς ρόλους, προσπαθούν να δώσουν απάντηση στο αναπάντητο ερώτημα: Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη; Σύγχρονες παραλλαγές πάνω σε ένα αιώνιο θέμα, οι σκηνές του Πομμερά ταλαντεύονται ανάμεσα στην προσδοκία και τη διάψευση, τον κυνισμό και τον λυρισμό, το δράμα και την κωμωδία.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Μαριάννα Κάλμπαρη
Σκηνοθεσία – Μουσική Επιμέλεια: Χριστίνα Χατζηβασιλείου
Σκηνικά - Κοστούμια: Όλγα Χατζηιακώβου
Φωτισμοί: Δήμητρα Αλουτζανίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Δάγκαλης
Βοηθός σκηνογράφου - ενδυματολόγου: Σοφία Τσιριγώτη
Πρωτότυπη μουσική: Lobac, Full Houze
Φωτογραφίες: Χρήστος Κυριαζίδης
Σχεδιασμός αφίσας: Μαριέττα Πανίδου

ΠΑΙΖΟΥΝ
Σοφία Βούλγαρη
Κυριάκος Δανιηλίδης
Ζωή Λαζαριώτου
Δημήτρης Ναζίρης
Ηλίας Παπαδόπουλος
Πέτρος Παπαζήσης
Αρετή Πολυμενίδη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Χώρος: Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη
Τελευταίες παραστάσεις: Παρασκευή 25/5 – Σάββατο 26/5 στις 21:30 και Κυριακή 27/5 στις 20:00
Διάρκεια παράστασης: 85 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: 13€ κανονικό | 10€ μειωμένο (φοιτητών, ανέργων, ΑΜΕΑ)
Ατέλειες: Κάθε Παρασκευή κατά προτεραιότητα
Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 854 333
Parking: Με 3€ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας, μπορείτε να αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο parking που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Θέατρο Τ.

Περισσότερες πληροφορίες: www.theatrot.grwww.facebook.com/theatrot/ και στο event της παράστασης www.facebook.com/events/1806372102748879  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου