Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Ο Φετιχιστής του Μισέλ Τουρνιέ, μόνο για 2 παραστάσεις στο Θέατρο Τ

Μετά το θέατρο Φούρνος στην Αθήνα, η ομάδα θεάτρου Αστροναύτες παρουσιάζει το έργο του Μισέλ Τουρνιέ Ο Φετιχιστής, μόνο για δύο παραστάσεις, στις 9 και 10 Ιουνίου, στο Θέατρο Τ.

Ο Φετιχιστής είναι ο τίτλος του ενός και μοναδικού θεατρικού έργου του Μισέλ Τουρνιέ. Πρόκειται για έναν θεατρικό μονόλογο, όπου ένας τρόφιμος ψυχιατρικής κλινικής, ο Μαρτέν, διηγείται για πρώτη φορά την ιστορία του. Μιλάει για τη ζωή του πριν τον εγκλεισμό και τη σχέση του με την Αντουανέτ, ενώ αποκαλύπτει το πάθος του για τα γυναικεία εσώρουχα. Με  χιούμορ, τρυφερότητα και αγωνία περιγράφει από καρδιάς τη λατρεία του για το ντυμένο σώμα αποθεώνοντας τον «φραμπαλά». Επαναπροσδιορίζει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο τον ρόλο των δύο φύλων και, με μια αφοπλιστική αφέλεια, φωτίζει παραδειγματικά τη λεπτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ εκκεντρικότητας και τρέλας. Εντέλει, ο Μαρτέν υποτάσσεται στο πεπρωμένο του, ταράσσοντας την ισορροπία του τι είναι κοινωνικά αποδεκτό και τι όχι.

Ο Φετιχιστής είναι ένα έργο μύησης στον έρωτα. Ο συγγραφέας του καθιστά τον θεατή συνένοχο, δίνοντάς του ρόλο ισότιμο με αυτόν του ομιλούντα στο ιδιαίτερο τρίγωνο που σχηματίζεται μέσω της εξομολόγησης. Σε μια πραγματικότητα σκληρή που μας συνθλίβει, η ευτυχία μπορεί να κρύβεται σε ένα δαντελένιο κιλοτάκι;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Θανάσης Χατζόπουλος
Σκηνοθεσία: Νίκος Αρμάος
Σκηνικά - Κοστούμια: Γιώργος Βαφιάς
Μουσική: Πλάτων Ανδριτσάκης
Επιμέλεια Κίνησης: Μαριάννα Τσαγκαράκη
Βίντεο, φωτογραφίες & βοηθός σκηνοθέτης: Φάνης Βλασταράς
Αφίσα: Παναγιώτης Μητσομπόνος
Παραγωγή: Ομάδα θεάτρου Αστροναύτες

Παίζει ο Ντίνος Ποντικόπουλος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χώρος: Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη
Παραστάσεις: Σάββατο 9 Ιουνίου στις 21:30 & Κυριακή 10 Ιουνίου στις 20:00
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: 10€ κανονικό | 8€ φοιτητών & άνω των 65 | 5€ ανέργων & ατέλειες
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 854 333
Parking: Με 3€ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας, μπορείτε να αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο parking που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Θέατρο Τ.

Περισσότερες πληροφορίες: www.theatrot.grwww.facebook.com/theatrot/ και στο event της παράστασης www.facebook.com/events/216696362466676

“D apres Le Fetichiste de Michel Tournier c Editions Gallimard pour la version originale”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου