Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Ο Καναδάς είναι ένα συναίσθημα που δε μοιάζει με καλοκαίρι σε ελληνικό νησί. Συνεχίζονται οι παραστάσεις μέχρι 22/5

Μια παράσταση με τρεις ηθοποιούς που εμπνέεται από
ένα διήγημα της Άλις Μονρό,
ένα ποίημα του Γουίλιαμ Γουόρντσγουορθ,
ένα τραγούδι των Μπητλς,
ένα σκίτσο του Πικάσο.

Έγραψαν για μας στο Αθηνόραμα:
«Στα 85 λεπτά που κράτησε η παράσταση μας κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον από τις ανατροπές.Συγκινηθήκαμε από τις ερμηνείες τα τραγούδια τον εξαιρετικό φωτισμό ,απόλυτα συνδεδεμένα με το περιεχόμενο του έργου.Σπουδαία η δραματουργία και σκηνοθεσία της Μαριτίνας Πάσσαρη καθώς και οι εξαιρετικές ερμηνείες. Χαρμολύπη το συναίσθημα που καταλαμβάνει τις καρδιές μας.Έτσι είναι η ζωή! Μπράβο σας!!!»

Δημοσίευσαν στο facebook
“Μία φρέσκια παράσταση βασισμένη σε μυθιστόρημα από μία συγγραφέα βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας. Η επιλογή των ηθοποιών και η σκηνοθετική καθοδήγησή τους ήταν άψογη. Και οι τρεις χαρακτήρες είχαν ενσωματωθεί στον ρόλο τους και συχνά ξεχνούσα ότι ήμουνα σε μία θεατρική παράσταση και νόμιζα πως ήμουν κρυμμένη σε μία γωνία του σπιτιού τους και κατασκόπευα την ζωή τους. Το έργο δεν είναι θεατρικό και η μετατροπή του για την θεατρική σκηνή ήταν ένα μικρό θαύμα. Είχα ήδη διαβάσει την ιστορία και με είχε καθηλώσει και χάρηκα πολύ που μου δόθηκε η ευκαιρία να την δω να ενσαρκώνεται και να ζωντανεύει από αυτήν που είχα φταίξει με την φαντασία μου όταν την διάβαζα. Μέσα από την παράσταση συνειδητοποίησα τι απέγινε η Bella ... απόρησα με την επιλογή της ηρωίδας … όμως δεν θα πω πιο πολλά για να μην το χαλάσω για όσους πάνε να το δούνε. Καλή διασκέδαση!!!”

Αυτή τη φορά η Μαριτίνα Πάσσαρη εμπνέεται από τον γυναικείο κόσμο της βραβευμένης με Νόμπελ το 2013 καναδής συγγραφέως -την αποκαλούν Τσέχωφ του Καναδά- Άλις Μονρό και τον εμπλουτίζει με  την ευαισθησία του ρομαντικού Άγγλου ποιητή Γουίλιαμ Γουόρντσγουορθ, την ποπ κουλτούρα των Μπητλς και την ελευθερία του καλλιτέχνη του 20ου αιώνα Πάμπλο Πικάσο.

Με βασικό θέμα τη φιλία και τον έρωτα με πρωταρχικό δίλημμα την αναζήτηση της ελευθερίας ή της ευτυχίας, η παράσταση είναι μια σχεδόν κινηματογραφική αφήγηση στη σκηνή της ζωής τριών προσώπων. Ενός νεαρού ζευγαριού που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα σε μια λασπωμένη φάρμα στην εξοχή του Καναδά και της πιο μορφωμένης ώριμης γειτόνισάς τους, που έχασε πρόσφατα τον σύζυγό της κι επιστρέφει από ένα παρηγορητικό ταξίδι στην Ελλάδα. Το ελληνικό καλοκαίρι  και η βροχή, η αγροτική ζωή και η ποίηση, οι λαϊκές μπαλάντες και η ποπ μουσική, η ανδρική σιγουριά και η γυναικεία αμφιβολία, η ωριμότητα και η νεανική ορμή δημιουργούν τον καμβά των συναισθημάτων.
Τελικά ποιο συναίσθημα είναι ο "Καναδάς" και ποιο το "καλοκαιρι σε ελληνικό νησί";

Σύλληψη- δραματουργία -σκηνοθεσία: Μαριτίνα Πάσσαρη
Σκηνικά- κοστούμια: Ολυμπία Σιδερίδου
Επιμέλεια μουσικής και ήχων: Νίκος Σαββάτης
Φωτισμοί: Αργύρης Θέος
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Κόκου
Φωτογραφίες πρόβας: Μαρίλη Ζάρκου

Παίζουν:
Μαριλένα Γερμανού
Τάσος Κορκός
Μαριτίνα Πάσσαρη

Παραγωγή: Red Moonlight Productions
Επικοινωνία: Ευαγγελία Βασιλείου

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9μμ
θέατρο ΜΠΙΠ Κυκλάδων και Αγίου Μελετίου 25

Διάρκεια: 85 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: 
12 κανονικό - 8 άνεργοι / άνω των 65 - 5 ατέλειες
VIVA 10€ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου