Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017

Παρουσίαση δίσκου «ΣΩΜΑΤΙ ΚΑΙ ΨΥΧΗ» των Μαίρη Γραμματικάκη και Δημήτρη Σαμαρτζή στη "Σφίγγα"

Ο Δημήτρης Σαμαρτζής ερμηνεύει μελοποιημένη, διεθνώς βραβευμένη, ποίηση κι άλλους στίχους από τις ποιητικές συλλογές της Μαίρης Γραμματικάκη  στον πρώτο τους δισκογραφικά ολοκληρωμένο δίσκο "ΣΩΜΑΤΙ ΚΑΙ ΨΥΧΗ" που εκδόθηκε από την Πολιτιστική Δράση ΕΜΣΕ (Οκτώβριος 2017).

Συνδημιουργοί οι επτά ταλαντούχοι συνθέτες Αρετή Κοκκίνου, Πηγή Λυκούδη, Ανδρέας Α. Αρτέμης, Ελεάννα Τσεσμελή, Πέτρος Συνοδινός, Χάρης Καλαμπακάκης και Γιώργος Αραπάκης.

Συμμετέχουν:
Ο Πέτρος Συνοδινός στο τραγούδι "ΛΑΒΩΜΑΤΙΑ" και η Θέλμα Καραγιάννη στο τραγούδι "NO TEARS IN A BLUE MOON", ενώ τη μουσική του CD ερμηνεύει πλειάδα γνωστών και εξαιρετικών μουσικών.

Επί σκηνής:
Αρετή Κοκκίνου: ακουστική κιθάρα, μαντολίνο, φωνητικά
Χρύσα Κωττάκη :πιάνο
Σωκράτης Γανιάρης: κρουστά
Νίκος Βερύκοκκος :βιολί
Όθωνας Μπικάκης: λύρα
Ερμηνεύει ο Δημήτρης Σαμαρτζής
Συμμετέχει η Θέλμα Καραγιάννη
Μουσική επιμέλεια: Αρετή Κοκκίνου
Επιμέλεια, απαγγελία και παρουσίαση: Μαίρη Γραμματικάκη

Τον δίσκο θα προλογίσουν οι:
Ηλιάννα Αντωνίου (υπεύθυνη επικοινωνίας & δημοσίων σχέσεων)
Αναστάσης Γρίβας (υπεύθυνος Πολιτιστικής Δράσης ΕΜΣΕ)
Θεόδωρος Ταβουλάρης (λογοτέχνης, γεν. γραμματέας Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών)
Ηλίας Παπακωνσταντίνου (λογοτέχνης, γεν. γραμματέας Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών)
Γιάννης Ταμπάκης (διαχειριστής του La Vita Radio)

Η μεγάλη μας σύγχρονη ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ και οι διεθνείς μουσικοί Bernie Precious και Elaine Precious με μοναδικό τρόπο, ηχητικά προλογίζουν στην παρουσίαση την  ποίηση της Μαίρης Γραμματικάκη και με αγγλικούς στίχους.

Μαζί με το παραπάνω CD «ΣΩΜΑΤΙ ΚΑΙ ΨΥΧΗ»  διατίθεται δωρεάν το CD «ΠΕΘΥΜΗΣΑ.. Σώματι και Ψυχή», επίσης νέα κυκλοφορία με μελοποιημένη ποίηση της Μαίρης Γραμματικάκη από την συνθέτρια Ελένη Γκαϊτατζή, σε τέσσερα τραγούδια που αισθαντικά ερμηνεύει  ο Δημήτρης Σαμαρτζής.

Το CD «ΠΕΘΥΜΗΣΑ.. Σώματι και Ψυχή» θα συνοδεύει το ποιητικό έργο της ποιήτριας και θα παρουσιαστεί με θεατροποιητικό τρόπο.

Η Μαίρη Γραμματικάκη κι ο Δημήτρης Σαμαρτζής είναι οι διοργανωτές του θεσμού του ΜΟΥΣΙΚΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ  και είναι η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά  το "ΣΩΜΑΤΙ ΚΑΙ ΨΥΧΗ"  με τόσους πολλούς εξαιρετικούς συνεργάτες και φίλους συνθέτες και μουσικούς που με  αγάπη και μεράκι συνέπραξαν για μια δυνατή μουσικοποιητική πρόταση στο χώρο του έντεχνου τραγουδιού κόντρα στους ενάντιους καιρούς! Όλοι οι συντελεστές του δίσκου χαιρετίζουν με την ελπίδα και την ευχή πως ο κόσμος μας μπορεί να γίνει ομορφότερος!

Για το τραγούδι ΠΙΣΤΗ-ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΑ, μέρος των εσόδων του δίσκου θα δίνονται στον Σύλλογο ΠΙΣΤΗ.Το CD «ΣΩΜΑΤΙ ΚΑΙ ΨΥΧΗ» πωλείται σε κεντρικά δισκοπωλεία .
( Κεντρική Διαθεση:DMS + cd trading
Ταυγέτου 19, Αγ.Δημήτριος
Tηλ. 210 9739308 (εσωτ 200)
Φαξ. 210 5240054
Εmail: stavroula@dms2011.gr )

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845
sfigamusic@gmail.com

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 20.30
Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου