Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Από Μηχανής Θέατρο «Summer Stock Theatre» Αριστοφάνης αλλιώς project

Το Από Μηχανής Θέατρο εγκαινιάζει για πρώτη φορά το θεσμό «Summer Stock Theatre» για το καλοκαίρι του 2019 με κεντρική θεματική τον Αριστοφάνη. Ένα project υποκριτικής και έρευνας το οποίο θα ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2019 με μια σειρά από προσεγγίσεις των έργων του σπουδαίου σατιρικού ποιητή της αρχαιότητας από δυο γκρουπ ηθοποιών και αντίστοιχους σκηνοθέτες που θα προκύψουν από ακροάσεις και θα παρουσιάσουν αμέσως μετά τη δουλειά τους σε μορφή παράστασης τον Ιούνιο.


Ο διασημότερος εκπρόσωπος της Αττικής κωμωδίας που καυτηρίασε την αμετροέπεια των πολιτικών, την απληστία των πλούσιων, την κουτοπονηριά των  φτωχών, την αγαρμποσύνη των αντρών, την καπατσοσύνη των γυναικών, τους διανοούμενους και το λαό, το «μισογύνη» Ευριπίδη και τον «εκμαυλιστή» Σωκράτη, τη Δημοκρατία και τους πολεμοκάπηλους, όλες τις αμφιλεγόμενες συμπεριφορές και τις αντιφάσεις των Αθηναίων του 5ου αι. π.Χ. παραμένει επίκαιρος μέχρι σήμερα.

Οι έντεκα κωμωδίες του που έχουν διασωθεί, Αχαρνής, Ιππείς, Νεφέλες, Σφήκες, Ειρήνη, Όρνιθες, Λυσιστράτη, Θεσμοφοριάζουσες, Βάτραχοι, Εκκλησιάζουσες και Πλούτος, αποτελούν μια σπουδαία δραματουργία και ταυτόχρονα πλούσια κληρονομιά που προσφέρει ομφαλοσκόπηση και ερμηνεία των ιστορικών μας αγκυλώσεων μέσα από τη θεατρική πράξη και την αναπαράσταση. Έντεκα αγέραστα έργα χάρη στα οποία διαπιστώνουμε ότι οι σύγχρονοι Έλληνες δεν διαφέρουμε και πολύ από τους μακρινούς μας προγόνους.

Το Από Μηχανής Θέατρο καλεί ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σκηνογράφους, ενδυματολόγους και μουσικούς σε ένα Summer Stock Project κατά τη διάρκεια του οποίου θα έρθουν σε επαφή και διάλογο με το αριστοφανικό σύμπαν, και με εργαλεία τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και την ευρηματικότητα τους θα εμπνευστούν από αυτό και θα το αναπλάσουν με μια σύγχρονη ματιά. Όχι για ορχήστρα αρχαίου θεάτρου, ούτε για ιταλική σκηνή, αλλά για το σύγχρονο κλειστό θεατρικό χώρο της οδού Ακάδημου 13 στο Μεταξουργείο.

Χωρίς θεατρικές συμβάσεις αλλά με απόλυτη ελευθερία, στήνοντας μια παράσταση με τα πιο απλά υλικά, σκηνικά και κοστούμια από το φροντιστήριο του θεάτρου μας, θα μας ξαναπούν τις ιστορίες του σπουδαίου ποιητή και θα αναδείξουν το νόημα τους. Ένας Αριστοφάνης αλλιώτικος, ένας Αριστοφάνης όπως τον καταλαβαίνουμε σήμερα, ξαναδιαβάζοντας τον κι επινοώντας την παρουσίαση του με τολμηρότητα και με αναπάντεχους τρόπους για το πώς μπορεί να παρουσιαστεί το έργο του με σύγχρονη οπτική και αισθητική.

Info: Το ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ Summer Stock δεν απαιτεί δίδακτρα κι απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς και νέους σκηνοθέτες, ενδυματολόγους, σκηνογράφους και μουσικούς οι οποίοι θα έχουν χρόνο προετοιμασίας (πρόβες) από 8 Απριλίου 2019 έως 9 Ιουνίου 2019, με κενό από Μ. Πέμπτη 25 Απριλίου έως και Δευτέρα του Πάσχα 29 Απριλίου. Οι παραστάσεις που θα προκύψουν θα παρουσιαστούν 12 Ιουνίου με 14 Ιουλίου, με επανάληψη τους από το Σεπτέμβριο 2019.

Όλοι οι  χώροι του Από Μηχανής Θεάτρου είναι κλιματιζόμενοι.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν πλήρες βιογραφικό με δυο σύγχρονες φωτογραφίες στο μέιλ cv@amtheater.gr με θέμα: Summer Stock-ΑΚΡΟΑΣΗ.
Κατόπιν επιλογής βιογραφικού οι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν μέσω μέιλ για την ακρόαση που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου 2019.

Ημερομηνία λήξης αιτήσεων: Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Παραγωγή
Από Μηχανής Θέατρο
Δημήτρης Μυλωνάς
Άννα Ελεφάντη

Καλλιτεχνική Επιμέλεια ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ Summer Stock
Χρήστος Παρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου