Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Τελευταίες παραστάσεις για την «Ζωή… Χαρισάμενη!» στο Θέατρο Προσκήνιο

Στο Θέατρο Προσκήνιο, ολοκληρώνονται με επιτυχία οι παραστάσεις του μοναδικού θεατρικού μονολόγου «Ζωή… Χαρισάμενη!» του Κώστα Τσιάνου, με την Αγγελική Λεμονή, την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017, και ακολουθούν παραστάσεις στη Λάρισα και στο Θέατρο Μύλος, στις 7, 8 και 9 Απριλίου, στο πλαίσιο της «Θεατρικής Άνοιξης-2017» που διοργανώνει το «Θεσσαλικό Θέατρο».

Η  Ζωή,  μια αγράμματη  γυναίκα, αγνώστου πατρός και μητρός, βρέθηκε στο περιθώριο της ζωής από την πρώτη μέρα που ήρθε στον κόσμο. Μέσα από τα συγκλονιστικά λόγια της γνωρίζουμε την ιδιαίτερα πορεία της και όσα στιγμάτισαν την ίδια και την εποχή στην οποία έζησε!

Ο Κώστας Τσιάνος αναφέρει για την ηρωίδα του
« Την ονόμασα Ζωή. Είναι πάμπτωχη, αγράμματη αγνώστου πατρός και μητρός. Με τρία εξώγαμα παιδιά από διαφορετικούς πατεράδες το καθένα  και είναι  αναγκασμένη να δουλέψει σαν παραδουλεύτρα σε οίκο ανοχής.
Η Ζωή που την βρήκαν σαν «πεταμένο σκατό»  σ’ ένα κατώφλι, πέρασε την ζωή της σε μια Ελλάδα ταλαιπωρημένη από  δικτατορίες, πολέμους, κατοχή, την κατάρα του εμφύλιου σπαραγμού, τη ζοφερή μετεμφυλιακή εποχή, την μετανάστευση και γενικά την πολιτική, οικονομική, και κοινωνική εξαθλίωση.
Βρέθηκε ανάμεσα σε πόρνες, σωματέμπορους, μαυραγορίτες, νταήδες και μ’ όλα τα’ αποβράσματα της κοινωνίας. Παρείσακτη ακόμα κα σ’ αυτό το άθλιο περιβάλλον, η Ζωή κατάφερε , με το παντοδύναμο μητρικό της ένστικτο, ν’ αναστήσει και ν’ αποκαταστήσει, τα τρία παιδιά της.
Η Ζωή διαμορφώθηκε από πολλές ανάλογες θεατρικές ηρωίδες,
 πρώτα-πρώτα από τη Φιλουμένα Μαρτουράνο, τη Μάνα Κουράγιο, τη Γυναίκα της Πάτρας και τη βιογραφία της Σπεράντζας Βρανά.
Αλλα και από ανάλογες ανθρώπινες περιπέτειες και αφηγήσεις.
Η Ζωή  μέσα από την τραγικότητα του βίου της αναδεικνύεται πρόσωπο ιερό, σεβαστό όπως τόσα και τόσα που δοξάζουν την έννοια της ύπαρξης».

Το έργο  «Ζωή….. χαρισάμενη!»  είναι προϊόν μυθοπλασίας. Κάθε ομοιότητα με πραγματικά  πρόσωπα ή γεγονότα είναι  τυχαία.

Ταυτότητα Παράστασης:
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος
Σκηνικά - Κοστούμια: Μαίρη Τσαγκάρη
Φωτισμοί: Νίκος Μπονάρος
Βοηθός σκηνοθέτη: Λουκία Στεργίου
Βοηθός Σκηνογράφου: Νατάσα Τσιντικίδη

Το ρόλο της Ζωής ερμηνεύει η Αγγελική Λεμονή.

Παραγωγή: Αφοι Τάγαρη

Οργάνωση Παραγωγής: Ναυσικά Δασκάλου

Δημόσιες σχέσεις – Επικοινωνία: Μαρκέλλα Καζαμία

Χώρος: Θέατρο Προσκήνιο
Στουρνάρη & Καπνοκοπτηρίου 8

Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Διάρκεια:  90’ λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων:
10€ γενική είσοδος
 8€ άνω των 65 ετών
 5€ ανέργων-φοιτητικό

Κρατήσεις:  210 8256 838

Πάρκινγκ πλησίον του θεάτρου, επί της οδού Αβέρωφ, με χρέωση 4 ευρώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου