Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Μουσική παράσταση « Μαλαματένια Λόγια» (Αφιέρωμα στο Μάνο Ελευθερίου)

Στις 14 Απριλίου ημέρα Κυριακή και ώρα 20:30 μ.μ. στη μουσική σκηνή: «Το Μπαράκι της Διδότου» στη Διδότου 3 στο Κολωνάκι θα λάβει χώρα η μουσική παράσταση με τίτλο: « Μαλαματένια Λόγια» ( Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου), με την σοπράνο Μαριλιάνα Ρηγοπούλου και τον πιανίστα Οδυσσέα Κουμάτο.

«Μαλαματένια λόγια στο μαντήλι
Τα βρήκα στο σεργιάνι μου προχθές…»

Μάνος Ελευθερίου ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στο χώρο των δημιουργών ποιητών- στιχουργών της μεταπολιτευτικής περιόδου με πάνω από 400 τραγούδια στο ενεργητικό του με μελωδίες από τα μεγαλύτερα ονόματα Ελλήνων συνθετών.

Για τα δικά του « Μαλαματένια λόγια», για τις πιο μύχιες εσωτερικές του σκέψεις και προβληματισμούς που αποτύπωνε στο χαρτί με περίπλοκους συνειρμούς, μ’ ένα λόγο μεστό συμβολισμών, με μια χροιά πολιτική κάτω από το πέπλο ενός υφέρποντα ερωτισμού, με μια ματιά αποκαλυπτική στα μεράκια και στα συναισθήματα, μ’ ένα λόγο στιβαρό, άλλοτε συγκινησιακά φορτισμένο κι άλλοτε σαν ψαλμό Βυζαντινό στα χνάρια του Βιζυηνού και του Παπαδιαμάντη, γι ‘ αυτά τα λόγια θα τραγουδήσουμε, μ’ αυτά τα λόγια θα ταξιδέψουμε στα δικά του μονοπάτια, μ΄ αυτά τα λόγια θα ονειρευτούμε.

Σ’ αυτό το αέναο ταξίδι από νότες και λόγια περίτεχνα, θ’ αναδείξουμε όλο το φάσμα του έργου του μεγάλου δημιουργού Μάνου Ελευθερίου που μοιάζει θαρρείς κι αφουγκράζεται τα μελλούμενα, προφητικός και αιχμηρός:

«… Στην κόψη του καιρού
Του κόσμου τ’ αλμυρού
Σκιές στον Άδη ρούχα του νερού
Βομβαρδισμένο σκοτεινό τοπίο
Μιας εποχής του κόσμου, του κόσμου τ’ αλμυρού
Και μιας αποκριάς το προσωπείο…» (Εν Ερμουπόλει)

Ας γίνουμε κοινωνοί από το δισκοπότηρο της υψηλής στιχουργίας και της μελωδικής αισθητικής.

Πληροφορίες:
Μουσική σκηνή: « Το Μπαράκι της Διδότου»  Διδότου 3 Κολωνάκι
Τίτλος Μουσικής Παράστασης: « Μαλαματένια Λόγια ( Αφιέρωμα στο Μάνο Ελευθερίου)

Τραγούδι η σοπράνο : Μαριλιάνα Ρηγοπούλου
Στο πιάνο: Οδυσσέας Κουμάτος

Κυριακή 14 Απριλίου 2019
Ώρα έναρξης: 20:30μ.μ.
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2103642990

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου